Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@axelina píše:
mam doma neco podobneho… prvni třída nas čeka ted v zaří… jsem rozhodnutá že proste když delat ukol nebude chtít tak se na něj vykašlu…at má pětku,poznamku, bude nejhorší, budou se mu smát…dobře mu tak. Třeba to nakonec nebude tak hrozný ale když vidím jak se chová pokažde když po něm chci maličkost nebo proste aby neco namaloval napsal… nechci skončit v blazinci přesne jak pises.
Našemu je to třeba úplně jedno. Že začátku si úkol i nepoznacil a doma tvrdil že nemá. Že bude pětka nebo bude jediný kdo nemá úkol a paní učitelka mu nadá, je mu fuk
časem se naučil že musí, že si to zkontroluji zda je či není úkol a bude trest..... Jinak to nešlo.
@divine woman píše:
Růže, bere nějaké léky? Většinou pomáhají.
Nechci ho zatím meditovat.spis sebe,abych ho vydržela.
@Anonymní píše:
Nechci ho zatím meditovat.spis sebe,abych ho vydržela.
Znám z okolí několik dětí, kterým medikace výrazně pomohla. Někdo bral roky, někdo třeba jen rok. Ale rozhodnutí je na tobě. A je to diagnóza na celý život. Většinou se to po pubertě dost zlepší.
@Staworowski no muj syn kašle na mě..ale jine autority uznává nadmíru hodně…trochu doufám že mu ty petky a poznámky právě vadit budou…ale taky zaleží jakou chytnou učitelku…čekám pruser no s nastupem do skoly… nedonutím ho ani delat logopedii… pokaždý mi řekne že do školy jde až za pulroku a tak to je dost času přece!takže DNESKA NE
@divine woman píše:
Znám z okolí několik dětí, kterým medikace výrazně pomohla. Někdo bral roky, někdo třeba jen rok. Ale rozhodnutí je na tobě. A je to diagnóza na celý život. Většinou se to po pubertě dost zlepší.
Ono se to lepsi postupne vekem i pred ni,ale jak to mam vydrzet?
@Anonymní píše:
Ono se to lepsi postupne vekem i pred ni,ale jak to mam vydrzet?
Problém není na tvé straně. Nejsem na tvém místě a nevím, co bych udělala. Možná bych zkusila ty léky pro dítě.
Dobrý den.
Přijde to jen mě nebo tím ADHD trpí hlavně kluci?
My jdeme do PPP poradny 17.5.
Jsem zvědavá. Adámek chodí do 1 třídy a nevydrží tam sedět :-/
Myslím si ze je to normální však každý je jiný..
Snad nám něco řekne..
Neudělá úkol ve škole a musíme ho dodelavat doma což mu nevadí ![]()
Doma je v klidu úkol udělá..
Ale přijde my smutné že dávají prášky tak malým dětem.. To není něco jiného na to ADHD
@Luccakolarova píše:
Dobrý den.
Přijde to jen mě nebo tím ADHD trpí hlavně kluci?
My jdeme do PPP poradny 17.5.
Jsem zvědavá. Adámek chodí do 1 třídy a nevydrží tam sedět :-/
Myslím si ze je to normální však každý je jiný..
Snad nám něco řekne..
Neudělá úkol ve škole a musíme ho dodelavat doma což mu nevadí
Doma je v klidu úkol udělá..
Ale přijde my smutné že dávají prášky tak malým dětem.. To není něco jiného na to ADHD
Ano, ADHD maji hlavne kluci. Holky spis ADD(bez hyperaktivity). U holek se na to zaky vasto neprijde nebo az pozdeji. Neni to tak napadne. PPP nedava diagnozy. Prasky pise doktor-psychiatr. Na ADHD jsou i ruzne terapie, domaci rad, asistenti, podpurna opatreni do skoly. Nejsou jen prasky.
@Oriseka Dobry den.
Děkuji. Ja se ptala paní doktorky a ta nás odkázala sem : Pedagogicko-psychologická poradny ![]()
Tak sem zvědavá co nám řekne.
Ani nevím jak se ADHD pozná. Prý se to pozná až když nastoupí do školy..
Ale pro ty deticky to musí být taky hrozné když najednou přijdou někam kde se musí sedět 45 minut.
Ale zase Adámek tak chodí od září a žádné zlepšení 🥹
Prý to všechno v hlavě má je chytrý ale prostě nevydrží sedět ![]()
Pedagogicko-psychologicka poradna-PPP-nedava diagnozy. Dava doporuceni do skoly a podpurna opatreni. ADHD diagnostikuje klinicky psycholog, detsky psychiatr nebo neurolog. V poradne nejspis potkas jen obycejneho psychologa nebo specialniho pedagoga. ADHD je porucha pozornosti s hyperaktivitou. Charakteristicka je: impulzivita, neschopnost se soustredit, nadmerna aktivita=neposednost, problemove chovani. Podezreni na ADHD muze dostat dite velmi brzy. Treba uz po 3 roce. Pokud ve skolce nejsou problemy, tak se to naplno projevi az ve skole.
@Oriseka A kam mám tedy Adámka objednat? Nebo my vše řeknou v te poradně? Nebo nás někam pošlou? ![]()
Já sem myslela že my vše řeknou v poradně ![]()
@Luccakolarova píše:
@Oriseka A kam mám tedy Adámka objednat? Nebo my vše řeknou v te poradně? Nebo nás někam pošlou?
Já sem myslela že my vše řeknou v poradně
Tak zacni tou poradnou a uvidis. Je mozne, ze te nekam jeste poslou nebo reknou, ze se mas nekam objednat. Krome toho, ze nevydrzi sedet, tak nic nepises, tak to se blbe radi. Ucitelka si stezuje a co konkretne dela? Doma je vse ok?
@Oriseka je nepozorný neposedí když mají něco dělat tak to neudělá a úkoly doděláme doma pomáhá mu asistentka kterou mají ve třídě. Doma je vše v pohodě jako jo někdy zlobí ale poslouchá co se mu řekne. Vydrží v pohodě udělat úkol sice někdy to je těžký ale kdo dělá úkoly rad 😁
Uvidíme co nám řeknou ale děkuji ![]()