Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
nosí vaše dítko derotační aparát(nožičky)?nikoho takového neznám a potřebovala bych to probrat s jinou mamčou se stejným problémem
donaga píše:
Ježiši co to je derotační aparát? A na co se to používá? Moje malá má akorát třmínky a já myslela, jak je na tom špatně.
nevím jak to vysvětlit,až bude čas tak sem dám foto…nosí se to na nohách kvůli tomu že vytáčí nohy při chůzi dovnitř a ne ven.....je to kyčlema a ten aparát jí nutí vytáčet nohy správným směrem a to ven…a to jsme jako mimi žádný problémy s kyčlema neměli,každá kontrola ok,chodítko jsme nepoužívali a botky nosí od prvních krůčků jen certifikované
donaga píše:
Ona ta naše holka je také první v rodě, která má s kyčlema problém, prostě se stalo. Myslím, že žádná normální máma nebude dělat něco, o čem si myslí, že by její dítě poškodilo. Kolik tvému prckovi je a jak to snáší? A jak se ten aparát vlastně nosí? Myslím tím jestli jen přes den, nebo třeba část dne
dceři je 6,5let a nosí se to hlavně při chůzi-procházky a lítačka venku atd.
akorát nevím jak jí to budu dávat v zimě,ted to na kalhoty jde ale pak na teplejší kalhoty nebo zimní to nenarvu a pod ně to taky nedám,no musíme stejně koncem podzimu na ko tak se poradím asi s dr
určitě,hned jak bude čas tak nafotím.....to právě nejde pod kalhoty protože jí to musím nandat kolem pasu a pak s tím otáčet v proti směru a pak zacvaknout do boty ale když by měla ty kalhoty na tom tak s tím už nejde točit…a když bych jí toto vše udělala bez kalhot tak jí ty kalhoty zas přes boty nenatáhnu.....určitě to spravíte těma třmínkama a pak už nic potřebovat nebudete
tak to je ono,ještě k tomu patří boty do kterých se ty konce zacvaknou
právě že tak to nejde protože já to musím točit násilím v proti směru a pak hned cvaknout do bot.....kdybych to držela tak neobleče kalhoty a když to pustím tak se to zas přetočí zpět.....no zeptám se dr jestli by přes tu zimu nestačilo aby to nosila jen doma.....ani ty kalhoty si nedokážu představit asi by musela mít hodně široké ale zas by jí byly velké v pase
dzarunka píše:
právě že tak to nejde protože já to musím točit násilím v proti směru a pak hned cvaknout do bot.....kdybych to držela tak neobleče kalhoty a když to pustím tak se to zas přetočí zpět.....no zeptám se dr jestli by přes tu zimu nestačilo aby to nosila jen doma.....ani ty kalhoty si nedokážu představit asi by musela mít hodně široké ale zas by jí byly velké v pase
No a nešlo by natáhnout kalhoty jen ke kotníkům, tam je nechat, nasadit, zacvaknout a doobléct kalhoty?
Nebo na zimu koupit nějaké outdoorové, ty mají dole zip, aby šly oblékat přes boty.
Ale třeba se to srovná a nebudete to už potřebovat ![]()
Dobrý den nemám sice stejný problém,ale mám tělesně postiženého syna a nyní kamarádka byla s dcerkou na slovensku v Adeli odkud si tento podobný derotační pás přivezla a jelikož si myslím že mému synovi by taky pomohl ,chtěla jsem se Vás zeptat kde jste tady u nás ten derotační aparát sehnala.Kamarádka za něj dávala na slovensku 40 euro a je teda jiný než ten Váš ten její je spíš celý z gum jako kšandy a vy tu máte v pase uchycení na jakoby pásek ona tam má gumu.Dejte mi prosím vědět jak jste se k aparátu dostala děkuji moc
rasemi píše:
Dobrý den nemám sice stejný problém,ale mám tělesně postiženého syna a nyní kamarádka byla s dcerkou na slovensku v Adeli odkud si tento podobný derotační pás přivezla a jelikož si myslím že mému synovi by taky pomohl ,chtěla jsem se Vás zeptat kde jste tady u nás ten derotační aparát sehnala.Kamarádka za něj dávala na slovensku 40 euro a je teda jiný než ten Váš ten její je spíš celý z gum jako kšandy a vy tu máte v pase uchycení na jakoby pásek ona tam má gumu.Dejte mi prosím vědět jak jste se k aparátu dostala děkuji moc
nám ho předepsal ortoped a máme ho zdarma
aha tak to nikdo neřekl tak děkuji a zkusíme se zeptat našeho ortopeda zda by to synovi pomohlo
Teda docela jste mě tím aparátem vystrašily. Moje malá 1,5 roku měla od malička óčka, ty se jí pomalu srovnávají, ale strašně při chůzi vtáčí špičky dovnitř. Rentgeny v pořádku, doktor řekl že do 2 let by se to mělo srovnat, pak se kdyžtak uvidí, no ale jestli jí čeká něco podobného
Na začátku prosince jdeme na kontrolu tak jsem zvědavá a asi se ho na to zeptám. Jsem vůbec netušila že nco takového existuje, nemá to mít po kom, tak doufám, že se to srovná samo a s kvalitní obuví. Jasně, že jsou na tom třeba jiné děti mnohem hůř, ale já mám teda o čem přemýšlet, kdyby náhodou na to došlo
Přeji hezký den ![]()