Derotační aparát

Napsat příspěvek
Velikost písma:
rasemi
27.5.11 08:18

Dobrý den nemám sice stejný problém,ale mám tělesně postiženého syna a nyní kamarádka byla s dcerkou na slovensku v Adeli odkud si tento podobný derotační pás přivezla a jelikož si myslím že mému synovi by taky pomohl ,chtěla jsem se Vás zeptat kde jste tady u nás ten derotační aparát sehnala.Kamarádka za něj dávala na slovensku 40 euro a je teda jiný než ten Váš ten její je spíš celý z gum jako kšandy a vy tu máte v pase uchycení na jakoby pásek ona tam má gumu.Dejte mi prosím vědět jak jste se k aparátu dostala děkuji moc

• Citovat
  • Upravit
15054
27.5.11 09:01
rasemi píše:
Dobrý den nemám sice stejný problém,ale mám tělesně postiženého syna a nyní kamarádka byla s dcerkou na slovensku v Adeli odkud si tento podobný derotační pás přivezla a jelikož si myslím že mému synovi by taky pomohl ,chtěla jsem se Vás zeptat kde jste tady u nás ten derotační aparát sehnala.Kamarádka za něj dávala na slovensku 40 euro a je teda jiný než ten Váš ten její je spíš celý z gum jako kšandy a vy tu máte v pase uchycení na jakoby pásek ona tam má gumu.Dejte mi prosím vědět jak jste se k aparátu dostala děkuji moc

nám ho předepsal ortoped a máme ho zdarma

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
rasemi
27.5.11 09:32

aha tak to nikdo neřekl tak děkuji a zkusíme se zeptat našeho ortopeda zda by to synovi pomohlo

• Citovat
  • Upravit
15054
13.11.12 19:57

Tak ani po čase se nikdo nenajde :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
130
14.11.12 13:48

Teda docela jste mě tím aparátem vystrašily. Moje malá 1,5 roku měla od malička óčka, ty se jí pomalu srovnávají, ale strašně při chůzi vtáčí špičky dovnitř. Rentgeny v pořádku, doktor řekl že do 2 let by se to mělo srovnat, pak se kdyžtak uvidí, no ale jestli jí čeká něco podobného :,( Na začátku prosince jdeme na kontrolu tak jsem zvědavá a asi se ho na to zeptám. Jsem vůbec netušila že nco takového existuje, nemá to mít po kom, tak doufám, že se to srovná samo a s kvalitní obuví. Jasně, že jsou na tom třeba jiné děti mnohem hůř, ale já mám teda o čem přemýšlet, kdyby náhodou na to došlo :think: Přeji hezký den :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15054
14.11.12 17:16

@dorísek malá měla RTG taky dobrý jako batole ani problémy s jádry neměla......dr jí dělal nějaký roll test, to znamená že jí točil s kyčlema do obou stran a dokázal je vytočit do úhlu, který není přirozený a že tím pádem je schopná ty špičky tolik k sobě dostat...........no teď jsme ve fázi, kdy jí aparát stejně nepomohl a ortoped mi teda tvrdí, že je to pouze kosmetický problém, pokud by jí to v budoucnu vadilo tak už jedině operace, ale to až myslím říkal po 15.roce a to se režou nohy někde v oblasi stehení kosti a dál už jsem ho nevnímala :mrgreen: nechtěla jsem slyšet podrobnosti :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
130
14.11.12 18:18

A kolik je vaší malé? Mě stejně teď nic jiného nezbývá než čekat na tu prohlídku na ortopedii :nevim: A jak dlouho jste ten aparát nosily že jí nepomohl?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15054
14.11.12 18:23
@dorísek píše:
A kolik je vaší malé? Mě stejně teď nic jiného nezbývá než čekat na tu prohlídku na ortopedii :nevim: A jak dlouho jste ten aparát nosily že jí nepomohl?

my jsme tam byli když jí bylo 5let a říkal že je brzy že se to řeší až v předškolním věku tak jsme tam byli v 6letech a nosila ho 2roky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
130
14.11.12 18:32

Až takhle pozdě? To dřív nebylo vidět že se to neřešilo dřív?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15054
14.11.12 18:49
@dorísek píše:
Až takhle pozdě? To dřív nebylo vidět že se to neřešilo dřív?

ono se to dřív neřeší, prý se to dává když je ta chrupavka před zkostnatěním, předtím to nemá cenu, proto když jsme tam šli v 5ti tak nám řekl ať přijdem až v těch 6letech

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
130
14.11.12 18:52

Aha, tak to jsem zvědavá jak dopadnem my. A vy to tedy budete nějak řešit? Je to hodně vidět?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15054
14.11.12 19:45
@dorísek píše:
Aha, tak to jsem zvědavá jak dopadnem my. A vy to tedy budete nějak řešit? Je to hodně vidět?

no na pohled je to fakt strašný, uvidíme jak se to vyvine do budoucna, spíš mám obavy aby neměla kvůli tomu třeba v období růstu velké bolesti

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
130
15.11.12 09:04

Takže jestli to dobře chápu tak vaše nohy do O nemá, ale jen chodí dovnitř. A nic nepomohlo, to je teda dost blbý :,( Já pak dám kdyžtak vědět jak jsme dopadly my

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
130
7.12.12 16:20

Tak kontrolu máme za sebou.Za 14 dní si máme jít pro jakousi ortézu, bude s tím spát, což si neumím představit :zed: V noci se dost převaluje, ale prý si na to děti zvyknou, co jim asi tak zbývá… :( Ukazoval mi jak mám párkrát denně jakoby tlačit chodidla ven, třeba prý když si budeme hrát, ale holka mi tam celou dobu brečela, moc jsem ho nevnímala, hlavně potom co mi řekl o té ortéze. Až tam pro ní pojedem tak zjistím víc, ale to jí vlastně bude zkoušet, to bude řevu taky dost.Jo a neznáte to náhodou tady http://www.neurocentrum.cz/…_poradny.htm ?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie