Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
ahoj holky, s manželem jsme marod a bohužel to chytil i prcek. Je mu 6m a má strašnou rýmu. Přes postýlku mu dávám mokrou plínu, kapu nasivinem pro kojence a pořád odsávám opravdu velké množství nudlí a hlenů. No a při zabroušení na net jsem se dočetla že se nemá moc odsávat. Nechápu proč bych mu tam ten hnus měla nechávat? Tak mi poraďte,nerada bych něco pokazila.
Někdo přílišné odsávání nedoporučuje kvůli vysušování a následný citlivosti nosní sliznice. Dá se tomu zabránit tak, že po odsávání (hlavně odsávačkou na vysavač) nakapeš nebo sprejem nastříkáš miminku do nosu něco na zvlhčení - Libenar, Mar, Sterimar, Vincentku ve spreji, cokoliv, jsou to většinou jenom slaný vody, ne léky.
Za sebe si taky myslím, že nechávat mrně zahleněný, když nemůže dýchat, je nesmysl. Ale třeba mě někdo vyvede z omylu. ![]()
Prý se přílišným odsáváním ničí sliznice, ale nevím, kolikrát znamená příliš ![]()
Ahoj, já dělám na dětském oddělení a tam se odsává pořád. Ber to podle sebe, taky by si se nevyspala a nenajedla, kdyby si měla ucpaný nos. Když budeš sliznici zvlhčovat, tak nevidím problém. ![]()
Malý měl taky rýmu a následně mu to přešlo v kašel. Když jsem kupovala v lékárně kapky na kašel, tak jsem to lékárnicí říkala a ona prý, že při rýmě pořád odsávat - právě proto, aby hleny nestékaly do průdušek a nebyl z toho nějaký větší průšvih. Já tedy odsávala, ale zřejmě málo… ![]()
taky rýmujeme......má se odsávat pořád,ale po každém odsávání stříkám mořskou vodu-čistou,ta se může bez omezení.
nase dr rikala neodsavat takovou tu vodovou rymu,která tecesama,ze vzdycky jen utrit nosik.
Jinak huse,zelene..odsavat