Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj holky,
jdu si pro radu. Jsem 2,5 roku po porodu, kdy jsem prvni rok mela zrejme poporodni depresi. Syn od zari dochazi do skupinky 3× tydne, a ja myslela, ze vse bude lepsi, ale ne. Prijde mi, ze se muj stav jen horsi. Mam tri dny volne pro sebe (uz i pracuju na home office od leta), a stale je to vsechno divne. Mam v sobe pocit jakehosi prazdna, nic moc me netesi, nic se mi nechce…jsem roztekana, zapominam, neustale v hlave nad necim premyslim, mozek nevypne, jsem impulsivni, i v nakupech, neumim regulovat sve emoce…delam jednu vec, a do toho zaroven pet dalsich, hlavne treba u uklizeni. Dost veci mi vadi, jsem netrpeliva…hodne znaku ADHD na me sedi, vim, ze jsem nektere mela i pred otehotnenim, na skolach apod, ale prislo mi, ze jsem stale normalni. Ted ne😂 Posledni dva mesice mam stale nejaky pocit tlaku na hrudi, nevim, zda je to uzkost a ani nevim, proc to tak je…dneska v noci jsem se ani nemohla nadechnout poradne. Pripadam si cim dal vic vadna. Uvazuju, ze bych si zaplatila klinicko diagnosticke vysetreni, a az od toho si chodila na terapie, protoze jsem byla na terapii 2× a nejak jsem si s pani terapeutkou uplne nesedla.
Porad si rikam, ze jsem jen hystericka, ze si to vse namlouvam, ze se lidi maji hur…ale zaroven mam pocit, ze pokud se to ma jeste zhorsovat, tak to nezvladnu.
@Helemese666 píše: Více
Na ADHD jsou léky. Zkus to. Nemá smysl se zbytečně trápit. Řada lidí považuje léky jako fuj chemii, ale zbytečné trápení je pro tělo horší, než pohoda s chemií.
Určitě být tebou bych to řešila s odborníkem. Mám diagnostikovaného syna s ADHD, tvoje symptomy jsou typické. Spoustě lidí s ADHD se rozjede deprese, úzkostná porucha, panické ataky. Moje dcera ma příznaky taky, rozjela se jí úzkostná porucha. Je už dospělá a je v péči psychologa i psychiatra už 5 let. Bohužel u dcery jsme to nerozklíčovali dřív, holky s ADHD nebo ADD se projevují jinak nez kluci. Na nic nečekej ![]()
Bereš antikoncepci? Některým žena dělá různé problémy s psychikou.