Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj je mi 30 let a jsem těhotná 8 tyden
s pritelem jsme se dlouho snažili i kdyz prvni pokus nevysel(mimodelozni tehotenstvi)taky trpim uzkostlivym stavy, chvilku to bylo fajn, ale dyl jak 14 dni trpim uzkosti, krere presli uz asi i v deprese, skoro vubec nejim i kdyz se snazim sebevíc tak se snazim aspon neco malo do sebe dostat a su vazne bezradna, momentalne jsem na neschopence, ptze delam v praci kde se hodne nataham, porad jen brecim a nejsem schopna ani vykonavat normalni bežně domaci prace i kdyz se sebevic snazim, byla jsem u psychiatricky a ta me napsala AD (zoloft) ja nikdy driv AD nebrala tak mam strach a jeste kdyz su tehotna tak se bojim co to semnou udelaa…
Podle mě jsou antidepresiva, která se v těhotenství mohou, ale nejsem lékař. Když máš úzkostné stavy, máš svého lékaře ke kterému docházíš? Pokud ano, kontaktuj ho. Pokud ne, zkus to přes obvodní, aby ti někoho doporučila a nebo psychiatrickou ambulanci, že je to akutní.
Lepší být zaléčená bez trpět depresí. Ne jen v těhotenství, ale i po něm to může nadělat pěknou paseku.
Mam svoji psychiatričku, ja uzkostni stavy pocitila poradne jen 3× za zivot byla jsem u ni ted po druhe, napsala me prave AD a ze to bude trvat nez to zacne ucinkovat a doporucila me jeste at se objednam k psychologovi, coz jsem udelala, ale samozrejme na to cekas.. tak snad to vydrzim a nesesypu se… a hlavne aby bylo mimco v poradku…