Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Tak my jsme dostali prcka za rok a třičtvrtě, ale někteří i o malinko dřív. Samozřejmě záleží na tolerantnosti v požadavcích na prcka. Nám pořád říkali, že čekačka je 3-5let, tak jsem to tak trochu hodila za hlavu a pak nás docela telefonát překvapil, no a teď už jsme rok druhožadatelé… ![]()
@iiivaaa píše:
@kačí76 Opravdu? Do dvou let od podání žádosti? To se mi zdá nejak málo. Ale jinak to je super informace. Děkuji
ahoj, my jsme se Středočeského kraje a dočkali jsme se 14 nebo 15 měsíců od zařazení do rejstříku žadatelů, to je totiž to nejdůležitější datum pro čekatele.
Jo, a ještě dodatek, vím bezpečně, že z naší skupiny jsme zatím jediní, kdo se dočkal, akorát jeden pár přerušil žádost, protože se jim povedlo otěhotnět ![]()
Já jsem se zrovna včera dozvěděla, že ve středočeském kraji si za pár dní budou jedny druhožadatelé odvážet holčičku přímo z porodnice, takže ty čekačky jsou opravdu různé a vůbec nekoukají na datum, ale na to, jak se prcek k danému páru hodí…
Přímo z porodnice??? To asi ne!! Dítko si můžou převzít buď od profi pestounů nebo z kojeňáku. Jinak to zatím nejde, pokud není přímá adopce, což je takříkajíc o ústa.
Ale jinak souhlasím, opravdu vybírají podle vhodnosti.
Ale pozor ne tak, jak jsi to napsala:-)
Ne, jak se hodí prcek k páru, ale jak se hodí pár k prckovi.
To je přece základní poučka z kurzů!!!:-D:-D:-D
Mě je to jedno, já na žádný slovíčkaření nehraju, proto tady nejsem.Jen jsem řekla, co vím na určitý dotaz z našeho kraje. A podle nového zákoníku to po podepsání určitých papírů jde si vzít dítě přímo z porodnice, když ho tam matka nechá, ale musí se podepsat odtajnění…ale to určitě máte už nastudovaný… ![]()
@filija ahoj, tak jsme včera byli na kraji na psychotestech. Říkali, že děti, jaké chceme my, nejsou. A že s novým zákoníkem se všechno tak nějak protáhne. Ale mají velký nárůst žádostí, takže přípravky budou častěji
než dřív
@Izzz píše:
@filija ahoj, tak jsme včera byli na kraji na psychotestech. Říkali, že děti, jaké chceme my, nejsou. A že s novým zákoníkem se všechno tak nějak protáhne. Ale mají velký nárůst žádostí, takže přípravky budou častějinež dřív
ahoj, a jaké deti, že nejsou? co mate v zadosti?
Ahoj není tady někdo z moravskozlezkého kraje kdo čeká taky na psychotesty
@filija tak včera říkali, že mají obr nárůst žádostí. Dřív dělali 3 přípravky za rok, teď to bude prej 10. Tak si myslim, že se na vás určitě brzo dostane.
@Izzz píše:
@filija tak včera říkali, že mají obr nárůst žádostí. Dřív dělali 3 přípravky za rok, teď to bude prej 10. Tak si myslim, že se na vás určitě brzo dostane.
ahoj a od koho to vis? díky j.
A viš, jak casto pripravky probíhaji? zda ve vsedni dny nebo i o víkendu? nechtela by ses nekdy setkat? jsi z liberce?