Adopce 2013

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
4.9.13 20:44
38 ;)
@Anonymní píše:
@filija
kamarádka davala zadost před 14 dny a je ji také 38 let-takze se neboj :palec: :hug:
  • Citovat
  • Upravit
2526
4.9.13 21:07

No, možná bych trochu poopravila pár věcí. Není až zas tak úplně pravda, že děti do adopce se dávají jen „mladým“ rodičům. I když je pravda, že mladší manželé mají větší šanci na miminko.Ono dost záleží i na jiných věcech..třeba kolik je zrovna žadatelů ve vašem kraji a zrovna na adopci, protože né každý adopci chce, někdo chce třeba jen pěstounku nebo poručnictví nebo né všechny děti nejsou pro adopci vhodné díky možným dědičných dispozicím. Co se týče miminek…mám kamarádku pěstounku..,jedno dítě má biolog.,další v pěstounce-adopce byla ve 2 letech pozastavena z důvodu, že se u dítěte projevila cystická fibróza (měli ho od 7 měsíců) a další mimi dostali před 2 lety taky do pěstounky v jejích 10 měsících a kamarádce je 44 let. Pak jsou taky děti, které si náhradní rodiče třeba vezmou do pěstounky a když mají dítě doma, tak se dovyřizuje zbavovačka na rodiče (ale to jde jen tam, kde zájem od biolog. rodičů není velký nebo žádný) a pak se žádá o adopci. Mimo jiné, taky mám dítě v náhradce, v poručnictví, oba rodiče jsou zbavení, takže v kontaktu s nimi nejsme, což jsem v tomto případě ráda (dcera byla jako mimi hodně týraná).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
499
5.9.13 09:32
@Anonymní píše:
@filija
kamarádka davala zadost před 14 dny a je ji také šá-takze se neboj :palec: :hug:

ahoj, mam nesmely dotaz, myslis, že by si kamaradka byla ochotna predavat info, treba pres tuhle diskusi? budu rada za každe info

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
5.9.13 19:17
@filija píše:
ahoj, mam nesmely dotaz, myslis, že by si kamaradka byla ochotna predavat info, treba pres tuhle diskusi? budu rada za každe info

běž na www.adopce.com, tam se dozvíš hodně informací. Je tam i diskuze

• Citovat
  • Upravit
marlon123
22.9.13 09:04

Tak proběhla návštěva soc. prac. a v pohodě, sepsala rodinnou anamnézu, prohlédla byt a řekla, že naši žádost postoupí na kraj, tak jsem zvědavá.

• Citovat
  • Upravit
amelie1111
22.9.13 16:46

Ahoj ženy, pokud se mohu přidat, atk mám také zkušenosti s adopcí a PP. Je pravda, že po zjišťování různých informací jsem došla k závěru, že zákony jsou pro republiku stejné, ale přesto to kraj od kraje funguje naprosto jinak a když pak člověk čte zpovědi ado rodičů, tak to měli různé, ale v základu stejné. Nikdo nikoho nemůže ze ždatelství vyloučit, ale je pravda, že vyřízení žádosti trvá od cca 8 měsíců, až po 14 měsíců. Co se týká chlapů, tak se na věk přihlíží, ale více na věk ženy. V našem (Jihočeském kraji) mají žadatelé nad 38 let už smůlu :-). Je to škoda, rodí i 40cátnice, ale bere se to, že se dlouho čeká a dětí je málo. Doporučuji PP. No a docela mě překvapilo, že do ado jdou převážně miminka, starších dětí moc neni, to je jehla v kupce sena a taky 80% dětí jsou našeho etnika a je malinko romských, že by to třeba urychlilo žádost, s tím se také nedá počítat. Je to oprvdu různé i rok od roku, tak hodně štěstí a ať to klapne!

• Citovat
  • Upravit
marlon123
22.9.13 18:23

Překvapujeme mě, jak píšete, že je málo rómských dětí, nám řekla SP opak. Napsali jsme, že přijmeme dítě jakéhokoliv etnika a barvy pleti, tak prý na 90% dostaneme „romče“, nám je to jedno, ale je vidět, že ustecký kraj je asi výjimka :-)).

• Citovat
  • Upravit
amelie1111
24.9.13 15:35

S námi byl ve skupině pár, který chtěl přímo rómskou či polorómskou holčičku a bylo jim nabídnuto, ať to změní, nebo se nedočkají. V našem (Jihočeském) kraji je to snad vyjímka, mít rómské dítě. Polorómské by se už našlo, ale celkově je těcjto miminek málo. Taky jsem čekala opak. Je to asi kraj od kraje. :lol: U nás prostě „nejsou“. :mrgreen:. Nám na pohlaví nezáleželo a jediné podmínky byly, že chceme dítě našeho etnika a né od alkoholičky. Jinak nám vše bylo tak nějak jedno, byli jsme tolerantní žadatelé a dočkali se velmi brzo a ten den, co zazvonil telefon, jsem ještě ráno říkala maželovi, že dneska to bude a on se smál, ale prý proč ne a bylo!!! 8 týdenní kluk jako buk! zdravoučký a krásnoučký bez žádné špatné prognózy s výtečnou rodinnou anamnézou, tak hodně štěstí všem. :srdce: :kytka:

• Citovat
  • Upravit
marlon123
24.9.13 16:01

My chceme holčičku bez mentálního a fyzického znevýhodnění do 5 let, u nás by byl spíše problém s naším etnikem, také tvrdili, že je hodně ukrajinských dětí, ale tam je to hrozně složité. Každopádně máme ještě čas, si to s tím etnikem rozmyslet, ale je nám to v celku jedno. K potenciálním rizikům od rodičů jsme se ještě nedostali, moc gratuluji k miminku :D

• Citovat
  • Upravit
3568
24.9.13 16:13
@filija píše:
Ahoj, zdravím všechny. chci se zeptat na adopci v libereckém kraji. jsme úplně na začatku, tak bych ráda věděla, jak probíhá to úplně 1. setkání se soc. pracovnicí na úřadě. je nám oběma 38 let, jsme bezdětní. jsme manželé něco přes rok, známe se okolo 3 let. diky za odpovědi a vase zkusenosti.

My jsme se středočeského kraje a když mě bylo 34 a manželovi 41 dostali jsme 2 měsíce starého, zdravého, bílého chlapečka. Zažádáno jsme v té době měli necelé dva roky. Takže ve střed. kraji se zřejmě tak striktně věk neřeší.
Držím palce

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
amelie1111
26.9.13 14:05

Graz, tak to bylo něco jako u nás. A marlon123 děkuji, ale už je to velký kluk! Za chvílku půjde do školky :lol:. čas tak letí, tak se „pracuje“ na sourozenci :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
8.10.13 20:01

Ahojky, ja mam trosku jiny problem. Jsem Ceska a ziji s mim Anglickym manzelem v Britanii. Po dvouch neuspesnych IVF jsme se s manzelem rozhodli, ze adoptujem. Jen by nas zajimalo, jestli jako Ceska zijici v UK si budeme moct mimco adoptovat z CR bez problemu nebo musime oba zit v CR. Hledali jsme info na goodle i tady v UK, ale nikde se o CR nezminuji, jenom o nejaky Kauze Slovaky, ze jim Britska Socilaka odebrala deti. Kazdpopadne, pokud nekdo vita, kam se s manzelem mame odebrat, prosim odepiste. Dekujeme a hodne stesticek adoptivnim rodicum, aby Vam to vsem vyslo a rychle :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
marlon123
11.10.13 06:52

Obraťte se na sociální pracovnici na OSPODU, ta by Vám měla všechno vysvětlit, myslím, že pro prvotní inf. můžete zajít kamkoliv, pak už je to podle toho pod koho spadáte-trv. pobyt.

• Citovat
  • Upravit
martina.ruzicka
11.10.13 22:15

dočkali jsme se

Nevím, jestli moje info bude užitečná, jsme ze Středočeského kraje, a jsme momentálně už skoro 4 měsíce nejšťastnější v tomto kraji :lol: Stali jsme se adoptivními rodiči dnes už sedmi měsíčního chlapečka :lol: Jak to probíhalo?? První návštěva na městském úřadě, musí to být úřad s rozšířenou působností, na sociálním odboru, pokud budete mít štěstí jako my, tak se setkáte s úplně senzační paní, která vám se vším pomůže, a pokud to jenom trochu půjde, tak za vás spoustu věcí vyřeší, např. výpis z rejstříku, dostanete spoustu různých dotazníků a formulářů, ale POZOR!!! neexistují žádné formuláře, které jsou „normované“, tzn. že každý kraj má trochu jiné požadavky, u nás např. nikdo nepožadoval výpis z bankovního účtu a ani potvrzení o příjmu, ale potřebovali jsme posudek od zaměstnavatele, oba. Jinak dotazníky se týkají zdravotního stavu žadatelů, potvrzení od tvého obvodního lékaře, potvrzení od gynekologa, přidávala jsem k žádosti celou svoji anabázi snahy otěhotnět, a že to nebyla krátká cesta :,( - trvala skoro 10 let. Potom vyplňujete spostu dotazů ohledně dítka, které si chcete osvojit, věk, pohlaví, národnost, zdravotní požadavky… Něco vyplňujete každý sám za sebe, něco dohromady…A taky jsme sepisovali svůj životopis-a to prosím vlastní rukou!!! Přiložíte k tomu nějaké fotky, čím víc-tím líp :lol:. Tohle všechno donesete ke své sociální pracovnici, ona si to zpracuje a po dohodě s vámi, vás navštíví-musí!! Ale nebojte se, žádná pí. Zubatá k vám určitě nedorazí!! :D Sepíše hlášení a vy čekáte na pozvánku od krajského psychologa specializujícího se na náhradní rodičovství, tohle byl v našem případě největší časový skluz, protože do toho přišly letní prázdniny, a to úřady moc nefungují. Sezení u psychologa jsme měli dvě, jedno takové povídání společné pro oba, a druhé s psychologickým testem bylo individuální, nejdřív já a potom manžel. A zase se čeká. A podle některých žadatelů celkem dlouho, čeká se na předadopční kurzy, jsou dva. Jedná se o dva víkendové pobyty, až do téhle chvíle jsem nesnášela team-buildingy, ale potom jsem změnila názor. No, a po absolvování těchto víkendů obdržíte certifikát, že jste je absolvovali, a stáváte se čekateli na zařazení do oficiálního rejstříku žadatelů o adopci, to by mělo-myslím-proběhnout do cca 3 měsíců. A to je konec oficialit!!! Aspoň této části. A POTOM UŽ JENOM ČEKÁTE AŽ ZAZVONÍ TELEFON A OZVE SE TAM - JE U VÁS NĚCO NOVÉHO, POŘÁD MÁTE ZÁJEM… Já vlastně nevím, jak to bylo, u nás bral telefon manžel :lol: A to čekání trvalo 14 měsíců od zařazení do oficiálního rejstříku.
Tak soufám, že jsem ti aspoň trochu pomohla. Jo, a ještě věk, mě bylo letos 40 a manželovi 44, a svůj dárek jsem dostala v podobě čtyř měsíčního chlapečka.

• Citovat
  • Upravit
martina.ruzicka
11.10.13 22:18

S námi byly na předadopčním kurzu tři smíšené páry, Češka s manželem Španělěm, Ruska s manželem Čechem a Ukrajinka s Čechem, ale všechny páry žily v Čechách, tak nevím

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí

K2 Complex