Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Anonymní píše:
Ahojte holky,
sice nejsem maminka, ale snad to nevadí. Vlastní děti zatím nemám, ale finančně jsem na tom ok. A proto jsem si říkala, že bych ráda pomohla jiným dětem a tak bych chtěla někomu zajistit vzdělání, případně další potřeby. Chtěla jsem se zeptat, zda máte některá zkušenost s adopcí dítěte v Africe? Máte tip na nějaké organizace, které to zajišťují? Co na to říkáte?Díky
za mně nee, jestli chceš mermomocí někomu pomáhat, tak třeba v ČR Dobrý anděl, peníze jdou opravdu k potřebným
@Anonymní píše:
Ahojte holky,
sice nejsem maminka, ale snad to nevadí. Vlastní děti zatím nemám, ale finančně jsem na tom ok. A proto jsem si říkala, že bych ráda pomohla jiným dětem a tak bych chtěla někomu zajistit vzdělání, případně další potřeby. Chtěla jsem se zeptat, zda máte některá zkušenost s adopcí dítěte v Africe? Máte tip na nějaké organizace, které to zajišťují? Co na to říkáte?Díky
To fakt nedělej. Vyber si něco u nás k podpoře, když tak nutně chceš. Tohle jsem vyhazovaný prachy. Už těch kauz bylo až moc, kde se tyto peníze ve velkým rozkrádaly a šly na super auta a bydlení organizátorů, než nějakým dětem. Těm došel zlomek.
Vyber si nějaký nemocný dítě tady a podporuj ho. Aspoň víš kam ty peníze půjdou.
Nejhorší, co vůbec můžeš udělat, je poslat peníze někam, kde se ekonomicky a zdravotně posunuli dost do moderní doby, ale kulturně zůstali v módu, pořídím si 10 dětí, aby alespoň nějaké přežilo a živilo mě.
Ono jich přežije díky většímu přístupu k péči a živení z dobročinosti docela dost. A to celé jen zhoršuje situaci v Africe.
Ty nemáš v okolí nikoho potřebného? Lépe funguje nějaká záchranná síť mezi lidmi, kteří jsou blízko. Afrika má dost svých bohatších, tak ať oni pomáhají svým chudým, ne?
@Anonymní píše:
Ahojte holky,
https://www.donio.cz/pomozme-petre určitě potřebuje větší pomoc než nějaké dítě v Africe
Ahoj, my jsme se zapojili do projektu Ceske charity Adopce na dalku a mame holcicku, kterou financne podporujeme. Ja myslim, ze tech 580 Kc mesicne v rozpoctu zase tak moc nepostradame a mame z toho dobry pocit, ze ji muzeme zaplatit skolne a tim padem ji poskytneme moznost zit lepsi zivot…
Podporujeme cca 2,5 roku holcicku z Ugandy, ted ma 11 let. V budoucnu by chtela byt zdravotni sestrickou. Zatim se uci velmi dobre, tak snad ji to vydrzi
.
Kdybys chtela, tak na strankach Charity si muzes vybrat konkretni dite, ktere bys chtela podporovat…Muzes si s nim dopisovat v anglictine a taky ti jednou rocne poslou kopii vysvedceni…
https://praha.charita.cz/adopce/
Ahoj, je super ze chces pomoci. Kdysi jsem byla v Jizni Africe v Durbanu na praxi na stredni skole (ja tam studovala na ucitelku) a ta skola, Grosvenor Girls High School pravidelne poradala pomoc tem nejchudsim, napriklad tak, ze udelali potravinovou sbirku, ty veci pak rozdelili do pytlu a dali je detem na skole pro ty nejchudsi. Muzes kontaktovat skolu a zeptat se, jak se zapojit.
@Peggi píše:
Ahoj, my jsme se zapojili do projektu Ceske charity Adopce na dalku a mame holcicku, kterou financne podporujeme. Ja myslim, ze tech 580 Kc mesicne v rozpoctu zase tak moc nepostradame a mame z toho dobry pocit, ze ji muzeme zaplatit skolne a tim padem ji poskytneme moznost zit lepsi zivot…
Podporujeme cca 2,5 roku holcicku z Ugandy, ted ma 11 let. V budoucnu by chtela byt zdravotni sestrickou. Zatim se uci velmi dobre, tak snad ji to vydrzi.
Kdybys chtela, tak na strankach Charity si muzes vybrat konkretni dite, ktere bys chtela podporovat…Muzes si s nim dopisovat v anglictine a taky ti jednou rocne poslou kopii vysvedceni…
https://praha.charita.cz/adopce/
Vidíš a já viděl dokumenty o tom, jak tohle je jen velký kšeft. Všechno nahraný. Dopisy píšou nějací chudáci na kšeft. A drtivou většinu z toho co pošleš, tak končí jako královský platy u organizátorů a jejich zázemí.
A ta holčička dopadne tak, že za rok porodí první dítě a už o ní neuslysis.
Měla jsem řadu let na dálku adoptovanou jednu holčičku z Ugandy a jednu z Indie. Přes diecézní charitu. Už jsou to dospělé slečny, které dostudovaly a díky vzdělání mají dobrou práci a šanci na lepší život, aspoň doufám. Adopci jsem zařizovala online přes web.
@Cenarius píše:
Vidíš a já viděl dokumenty o tom, jak tohle je jen velký kšeft. Všechno nahraný. Dopisy píšou nějací chudáci na kšeft. A drtivou většinu z toho co pošleš, tak končí jako královský platy u organizátorů a jejich zázemí.A ta holčička dopadne tak, že za rok porodí první dítě a už o ní neuslysis.
Hele, ja si to nemyslim. Zkus si rozkliknout a poradne precist ty stranky Charity, na ktere jsem dala odkaz. V pohode si muzes i dohledat na netu vsechny projekty a aktivity, ktere v Africe delaji… Postavili nekolik nemocnic, skol, provadeli vrty studni, aby jim zajistili pitnou vodu apod…
A ohledne tech dopisu, uplne normalne si piseme, reaguje a odpovida na otazky, na ktere se ptame a na vse, co nas zajima..pise, co je u nich noveho, jak se ma a tak…proste klasika
@stinga Dobry anděl… zajímalo by mě, na základě čeho se tam vybírají rodiny. V programu je bývalý, který má: stavební firmu, vždy minimálně 3 mercedesy, RD v hodnotě přes 10 mil., apartmánový dům v Německu a nevím, co dalšího. Prachama si utírá pr*el a nechá se podporovat od lidi, kteří nemají většinou ani desetinu jeho příjmů. Chce to hodně prověřovat.
@Lenkalin píše:
@stinga Dobry anděl… zajímalo by mě, na základě čeho se tam vybírají rodiny. V programu je bývalý, který má: stavební firmu, vždy minimálně 3 mercedesy, RD v hodnotě přes 10 mil., apartmánový dům v Německu a nevím, co dalšího. Prachama si utírá pr*el a nechá se podporovat od lidi, kteří nemají většinou ani desetinu jeho příjmů. Chce to hodně prověřovat.
A z jakého důvodu tam je? Má nějakou nemoc, nebo postižené dítě, nebo proč?
Ahojte holky,
sice nejsem maminka, ale snad to nevadí. Vlastní děti zatím nemám, ale finančně jsem na tom ok. A proto jsem si říkala, že bych ráda pomohla jiným dětem a tak bych chtěla někomu zajistit vzdělání, případně další potřeby. Chtěla jsem se zeptat, zda máte některá zkušenost s adopcí dítěte v Africe? Máte tip na nějaké organizace, které to zajišťují? Co na to říkáte?
Díky