Adopce dítěte v Africe

Anonymní
29.8.23 17:31

adopce dítěte v Africe

Ahojte holky,
sice nejsem maminka, ale snad to nevadí. Vlastní děti zatím nemám, ale finančně jsem na tom ok. A proto jsem si říkala, že bych ráda pomohla jiným dětem a tak bych chtěla někomu zajistit vzdělání, případně další potřeby. Chtěla jsem se zeptat, zda máte některá zkušenost s adopcí dítěte v Africe? Máte tip na nějaké organizace, které to zajišťují? Co na to říkáte?

Díky :D

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
78186
29.8.23 17:35
@Anonymní píše:
Ahojte holky,
sice nejsem maminka, ale snad to nevadí. Vlastní děti zatím nemám, ale finančně jsem na tom ok. A proto jsem si říkala, že bych ráda pomohla jiným dětem a tak bych chtěla někomu zajistit vzdělání, případně další potřeby. Chtěla jsem se zeptat, zda máte některá zkušenost s adopcí dítěte v Africe? Máte tip na nějaké organizace, které to zajišťují? Co na to říkáte?Díky :D

za mně nee, jestli chceš mermomocí někomu pomáhat, tak třeba v ČR Dobrý anděl, peníze jdou opravdu k potřebným

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20933
29.8.23 17:38
@Anonymní píše:
Ahojte holky,
sice nejsem maminka, ale snad to nevadí. Vlastní děti zatím nemám, ale finančně jsem na tom ok. A proto jsem si říkala, že bych ráda pomohla jiným dětem a tak bych chtěla někomu zajistit vzdělání, případně další potřeby. Chtěla jsem se zeptat, zda máte některá zkušenost s adopcí dítěte v Africe? Máte tip na nějaké organizace, které to zajišťují? Co na to říkáte?Díky :D

To fakt nedělej. Vyber si něco u nás k podpoře, když tak nutně chceš. Tohle jsem vyhazovaný prachy. Už těch kauz bylo až moc, kde se tyto peníze ve velkým rozkrádaly a šly na super auta a bydlení organizátorů, než nějakým dětem. Těm došel zlomek.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5986
29.8.23 17:46

Doporučuji adopci na dálku přes Charitu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36312
29.8.23 17:47

Vyber si nějaký nemocný dítě tady a podporuj ho. Aspoň víš kam ty peníze půjdou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2164
29.8.23 17:57

Nejhorší, co vůbec můžeš udělat, je poslat peníze někam, kde se ekonomicky a zdravotně posunuli dost do moderní doby, ale kulturně zůstali v módu, pořídím si 10 dětí, aby alespoň nějaké přežilo a živilo mě.
Ono jich přežije díky většímu přístupu k péči a živení z dobročinosti docela dost. A to celé jen zhoršuje situaci v Africe.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14711
29.8.23 19:06

Ty nemáš v okolí nikoho potřebného? Lépe funguje nějaká záchranná síť mezi lidmi, kteří jsou blízko. Afrika má dost svých bohatších, tak ať oni pomáhají svým chudým, ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
smajlik345
29.8.23 19:31
@Anonymní píše:
Ahojte holky,

https://www.donio.cz/pomozme-petre určitě potřebuje větší pomoc než nějaké dítě v Africe

• Citovat
  • Upravit
624
29.8.23 22:37

Ahoj, my jsme se zapojili do projektu Ceske charity Adopce na dalku a mame holcicku, kterou financne podporujeme. Ja myslim, ze tech 580 Kc mesicne v rozpoctu zase tak moc nepostradame a mame z toho dobry pocit, ze ji muzeme zaplatit skolne a tim padem ji poskytneme moznost zit lepsi zivot…
Podporujeme cca 2,5 roku holcicku z Ugandy, ted ma 11 let. V budoucnu by chtela byt zdravotni sestrickou. Zatim se uci velmi dobre, tak snad ji to vydrzi :).
Kdybys chtela, tak na strankach Charity si muzes vybrat konkretni dite, ktere bys chtela podporovat…Muzes si s nim dopisovat v anglictine a taky ti jednou rocne poslou kopii vysvedceni…
 https://praha.charita.cz/adopce/

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
420
30.8.23 00:12

Ahoj, je super ze chces pomoci. Kdysi jsem byla v Jizni Africe v Durbanu na praxi na stredni skole (ja tam studovala na ucitelku) a ta skola, Grosvenor Girls High School pravidelne poradala pomoc tem nejchudsim, napriklad tak, ze udelali potravinovou sbirku, ty veci pak rozdelili do pytlu a dali je detem na skole pro ty nejchudsi. Muzes kontaktovat skolu a zeptat se, jak se zapojit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20933
30.8.23 06:49
@Peggi píše:
Ahoj, my jsme se zapojili do projektu Ceske charity Adopce na dalku a mame holcicku, kterou financne podporujeme. Ja myslim, ze tech 580 Kc mesicne v rozpoctu zase tak moc nepostradame a mame z toho dobry pocit, ze ji muzeme zaplatit skolne a tim padem ji poskytneme moznost zit lepsi zivot…
Podporujeme cca 2,5 roku holcicku z Ugandy, ted ma 11 let. V budoucnu by chtela byt zdravotni sestrickou. Zatim se uci velmi dobre, tak snad ji to vydrzi :).
Kdybys chtela, tak na strankach Charity si muzes vybrat konkretni dite, ktere bys chtela podporovat…Muzes si s nim dopisovat v anglictine a taky ti jednou rocne poslou kopii vysvedceni…
https://praha.charita.cz/adopce/

Vidíš a já viděl dokumenty o tom, jak tohle je jen velký kšeft. Všechno nahraný. Dopisy píšou nějací chudáci na kšeft. A drtivou většinu z toho co pošleš, tak končí jako královský platy u organizátorů a jejich zázemí.

A ta holčička dopadne tak, že za rok porodí první dítě a už o ní neuslysis.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24833
30.8.23 07:49

Měla jsem řadu let na dálku adoptovanou jednu holčičku z Ugandy a jednu z Indie. Přes diecézní charitu. Už jsou to dospělé slečny, které dostudovaly a díky vzdělání mají dobrou práci a šanci na lepší život, aspoň doufám. Adopci jsem zařizovala online přes web.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
624
30.8.23 18:04
@Cenarius píše:
Vidíš a já viděl dokumenty o tom, jak tohle je jen velký kšeft. Všechno nahraný. Dopisy píšou nějací chudáci na kšeft. A drtivou většinu z toho co pošleš, tak končí jako královský platy u organizátorů a jejich zázemí.A ta holčička dopadne tak, že za rok porodí první dítě a už o ní neuslysis.

Hele, ja si to nemyslim. Zkus si rozkliknout a poradne precist ty stranky Charity, na ktere jsem dala odkaz. V pohode si muzes i dohledat na netu vsechny projekty a aktivity, ktere v Africe delaji… Postavili nekolik nemocnic, skol, provadeli vrty studni, aby jim zajistili pitnou vodu apod…
A ohledne tech dopisu, uplne normalne si piseme, reaguje a odpovida na otazky, na ktere se ptame a na vse, co nas zajima..pise, co je u nich noveho, jak se ma a tak…proste klasika

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2773
30.8.23 18:55

@stinga Dobry anděl… zajímalo by mě, na základě čeho se tam vybírají rodiny. V programu je bývalý, který má: stavební firmu, vždy minimálně 3 mercedesy, RD v hodnotě přes 10 mil., apartmánový dům v Německu a nevím, co dalšího. Prachama si utírá pr*el a nechá se podporovat od lidi, kteří nemají většinou ani desetinu jeho příjmů. Chce to hodně prověřovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24833
30.8.23 20:18
@Lenkalin píše:
@stinga Dobry anděl… zajímalo by mě, na základě čeho se tam vybírají rodiny. V programu je bývalý, který má: stavební firmu, vždy minimálně 3 mercedesy, RD v hodnotě přes 10 mil., apartmánový dům v Německu a nevím, co dalšího. Prachama si utírá pr*el a nechá se podporovat od lidi, kteří nemají většinou ani desetinu jeho příjmů. Chce to hodně prověřovat.

A z jakého důvodu tam je? Má nějakou nemoc, nebo postižené dítě, nebo proč?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová