Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Potrebuju poradit, pred nekolika tydny jsem si neco objednavala z Japonska a prisla mi sms ze projde celni rizeni a u toho byl odkaz na formular ktery jsem teda vyplnila a dnes mi prisel email te skladu praha ze jeste musim doplnit kupujiciho, vysi postovneho a doklad o zaplaceni pritom jsem v tom formulari vse mela napsany? Jeste k tomu dopsali: “ UPOZORŇUJEME, že v termínu do 12.09.2023, je nezbytné dodat požadované podklady, jinak bude zásilka vrácena zpět odesílateli, v případě dispozice odesílatele „Nevracet“ (Abandonné) bude zásilka úředně zničena. Za každý kalendářní den uložení zásilky účtujeme úložné ve výši 50,– Kč, počínaje dnem: 04.09.2023”
Stalo se tohle nekomu? Muzete prosim poradit dekuju! ![]()
Oni potřebuji doklad o zaplacení, aby ti mohli z té částky výměřit DPH a clo. Normální postup.
@Lenka758 píše:
Potrebuju poradit, pred nekolika tydny jsem si neco objednavala z Japonska a prisla mi sms ze projde celni rizeni a u toho byl odkaz na formular ktery jsem teda vyplnila a dnes mi prisel email te skladu praha ze jeste musim doplnit kupujiciho, vysi postovneho a doklad o zaplaceni pritom jsem v tom formulari vse mela napsany? Jeste k tomu dopsali: “ UPOZORŇUJEME, že v termínu do 12.09.2023, je nezbytné dodat požadované podklady, jinak bude zásilka vrácena zpět odesílateli, v případě dispozice odesílatele „Nevracet“ (Abandonné) bude zásilka úředně zničena. Za každý kalendářní den uložení zásilky účtujeme úložné ve výši 50,– Kč, počínaje dnem: 04.09.2023”
Stalo se tohle nekomu? Muzete prosim poradit dekuju!
Stalo, normálně jsem postupoval podle těch papírů a zboží mi po zaplacení cla a dph dorazilo. Jen jsem se příště vyhýbal clení přes Českou poštu, protože mi vždy přišly instrukce jako xtá skoro nečitelná kopie. Další věci jsem řešil přes DHL, ale možná to jde i jinak a levněji.
@Lenka758 Komunikace s CP neni nic moc ![]()
Zakladni udaje, ktere CU potrebuje jsou odesilatel, zeme odeslani, prijemce, presny popis zbozi vcetne sazebniho zarazeni, cena za zbozi skutecne placena (dolozit fakturou nebo vypisem o platbe), cena dopravy a pojisteni v zahranici.