Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
U rodičovského příspěvku si nastavuješ částku na měsíc, kterou budeš dostávat. Takže ti peníze budou chodit pravidelně, dokud nevyčerpáš sumu 300 tis. Kč. Jen to je omezeno 4 roky dítěte. Ale počítám, že dítěti jsou 1.10. 3 roky, když píšeš o konci rodičovské dovolené.
@Anonymní píše:
Dobrý den dámy, chci se zeptat, mám rodičovský příspěvek do 1.10. 2023, do zaměstnání se vracím 2.10., což je v pořádku rodičovský dispečer je do výše 300tisic k 1.10. Budu mít vyčerpáno 262500. Vzhledem k tomu, že mi po MD byl RP přiznán pozdě, údajně z důvodu vysoké mateřské, jsem byla dva měsíce bez RP. Chci se zeptat doplatí mi těch 37500 automaticky nebo si o to mám žádat? Děkuji za informaci
Bude ti chodit dál částka jako do teď. Nástup do práce nemá na vyplacení rodicaku vliv.
@JancaS84 aha děkuji, domnívala jsem se, že když ho mám nastaveny do 1.10. Tak skončí, asi jsem si popletla RD s RP. Děkuji
@nozu Nn malé jsou 3 roky až v květnu, nastupuje v září do jeslí.
@Annjaschke píše:
@nozu Nn malé jsou 3 roky až v květnu, nastupuje v září do jeslí.
Tak to je úplně v pohodě. Prostě ti bude chodit ta nastavená měsíční částka až do úplného vyčerpání.
Pojede ti dal, dokud ho cely nevycerpas, tam nepises žádná data, můžeš ho pobírat i během práce.
@Annjaschke píše:
@JancaS84 aha děkuji, domnívala jsem se, že když ho mám nastaveny do 1.10. Tak skončí, asi jsem si popletla RD s RP. Děkuji
RD a RP můžou trvat každý jinak dlouho. Ale dokud nevyčerpas příspěvek a potřebovala by si OCR tak ho můžeš mít jen ty. Nikdo jiný. Ještě je možnost si podle vyměřovacího základu RP navýšit a vyčerpat rychleji.
Dobrý den dámy, chci se zeptat, mám rodičovský příspěvek do 1.10. 2023, do zaměstnání se vracím 2.10., což je v pořádku rodičovský dispečer je do výše 300tisic k 1.10. Budu mít vyčerpáno 262500. Vzhledem k tomu, že mi po MD byl RP přiznán pozdě, údajně z důvodu vysoké mateřské, jsem byla dva měsíce bez RP. Chci se zeptat doplatí mi těch 37500 automaticky nebo si o to mám žádat? Děkuji za informaci