Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Pokud máte za sebou pouze dvě IUI, ani zdaleka jste nevyčerpali všechny možnosti, jak mít vlastní dítě. A adopci samozřejmě nic nebrání.
Ano, v rodine adoptovali take druhe dite. Nemeli vysoke naroky, takze rok nez se dostali do poradniku a pak uz jen 5 mesicu
. Dostali krasne, zdrave miminko, ze ktereho je ted sikovne a hodne batole.
Obecně dítě do náhradní rodinné péče bývá lepš svěřit rodičům, co už s výchovou dítěte mají zkušenost.
A teda zvaž spíš pěstounskou péči - průšvihy s narušeným připoutáním budou mít děti jak do adopce, tak do pěstounky, dětí do pěstounky je víc a předevšm v pěstounské péči využíváš daleko větš podporu státu.
Tak jako tak - nárhadní rodinná péče v žádné formě, ani ve formě adopce není to že dostaneš dítě a vychováš si ho jako svoje - je to péče o dítě, které má vcelku závažný průšvih hned na startu života - problém s primární vazbou a je potřeba počítat s tím, že se prostě nebude chovat jinak než dítě, které jednak zdědilo vaše povahové rysy a zároveń nemá zásadní díru v raném vývoji. Vždy to je služba státu, který z nějakého důvodu usoudil, že biologičtí rodiče nemohou to dítě vychovávat, sám je úspěšně vychovávat neumí a tak hledá někoho, kdo to udělá za něj.
Proto je ve své podstatně snazší pěstounská péče, kde máš podporu jak průvodců a odborníků, tak komunity dalších rodin v náhradní rodinné péči.
@Oriseka píše:
Ano, v rodine adoptovali take druhe dite. Nemeli vysoke naroky, takze rok nez se dostali do poradniku a pak uz jen 5 mesicu. Dostali krasne, zdrave miminko, ze ktereho je ted sikovne a hodne batole.
A jaké měli nároky? Já bych chtěla zdravé bílé miminko, cetla jsem někde že se uprednotnuji rodiče co žádné dítě nemají a že se nemusím s těmito nároky dočkat nikdy.
@Anonymní píše:
A jaké měli nároky? Já bych chtěla zdravé bílé miminko, cetla jsem někde že se uprednotnuji rodiče co žádné dítě nemají a že se nemusím s těmito nároky dočkat nikdy.
Ahoj, zdrave bile miminko-to jsou ty nejvyssi naroky. Dela se to obracene. Hledaji se nejvhodnejsi rodice pro konkretni dite, nikoliv nevhodnejsi dite pro konkretni rodice. Takze, kdyz se rozhodnou, ze vy uz s jednim ditetem jste nejvhodnejsi, tak vas tomu diteti vyberou. Oni chteli male, zdrave dite, ne od fetacky nebo alkoholicky, ktere neproslo ustavem(jen prechodnym pestounstvim), narodnost jim byla jedno, takze ve vsem ostatnim mohli mit ty nejvyssi naroky. Cizi narodnost znamena treba i Ukrajina, Vetnam, Afrika atd. To se vse pak probira na te priprave. Chce to dobre promyslet.
Ahoj s partnerem přemýšlíme nad adopci miminka, je možné že se dočkáme když už máme jedno své dítě? Druhatko se nedaří ani po 7 letech snažení a dvou iui