Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Zdravím. Chci se zeptat jestli už někdo měl zkušenosti s adopcí psa přes útulek? Ráda bych se dozvěděla víc info( cena, papíry, atd..)Díky za rady ![]()
Takhle to chodí v Praze:
http://www.upozpraha.cz/…revzeti.html
@pelmenka To je hodně různé, záleží na konkrétním útulku či OS
Většinou podepisuješ adopční smlouvu, některé OS vyžadují třeba kastraci v pozdějším věku (když si bereš štěně) apod. Ceny jsou různé, od symbolické pětistovky, i víc, když si bereš pejska přes OS třeba čipovaného nebo tak ![]()
@Dreezy To je super
takže cenové to záleží asi na tom co všechno pejsek potřebuje udělat..pokud to správně chápu
takže pokud bude mít pejsek vše už udělané (kastrace, odčervení, očkování, atd.) tak vlastně zaplatím jenom nějaký poplatek, že?
@pelmenka Ano, většinou to tak je
Potom je třeba dobrá zvyklost přivézt třeba pytel krmení, kterým zkrmují, pamlsky nebo tak.
Ale jak říkám, vždy záleží na konkrétním útulku. Chce se to optat přímo tam.
@pelmenka píše:
Zdravím. Chci se zeptat jestli už někdo měl zkušenosti s adopcí psa přes útulek? Ráda bych se dozvěděla víc info( cena, papíry, atd..)Díky za rady
Jsi hodná. Ať Ti pejsek dělá radost
![]()
Ahojky holky, chtěla bych Vás poprosit, mám možnost si z útulku adoptovat mladého psa jorkšíra. Jaký na to máte názor, máte zkušenosti s adopci pejska z útulku? Pokud se pro tuto možnost rozhodnu a poté bych s pejskem hned navštívila veterinu pro zkontrolování zdravotního stavu, co vše je důležité požadovat, aby na veterine pejskovi udělali a zjistili, abych mela jistotu,, tě je momentálně v pořádku? Nicméně a potřebná očkování má tento pejsek v pořádku a aktuální. Děkuji za rady
@Kamila17 jeho kartu a v ni výsledky zdravotního stavu by vám měl dát člověk který je za útulek zodpovědný, správně má na vteřinu jít dříve než opustí útulek.
@Kamila17 mam psa z utulku, oriska. Miluje celou nasi rodinu, hlida jak drak, je nekonfliktni…mela jsem strach, jak prijme boudu po predchozim psovi…pochopila driv, mez jsem ji ji ukazala:))) Kdyby mohla, nehne se ode me na krok. Uci se rychle, je chytra jak opica. Bud jsem mela stastny vyber, nebo je proste vdecna za domov;)
My to tedy nijak extra neřešili, náš veterinář udělal běžnou prohlídku - oči, uši, zuby, sliznice, teplota, poslechnout srdce, plíce, prohmatat břicho… Žádné zvláštní testy jsme nedělali, vet jen zkontroloval, zda má všechna očkování. Ostatně psa, co jsme měli od štěněte, taky vet nijak průběžně preventivně nevyšetřoval, zkouknul ho vždy při očkování nebo když se objevil problém.
@Anonymste píše:
@Kamila17 jeho kartu a v ni výsledky zdravotního stavu by vám měl dát člověk který je za útulek zodpovědný, správně má na vteřinu jít dříve než opustí útulek.
Ano, o tom nám majitel říkal, že nám předá očkovací průkaz a papíry, ale říkala jsem si jestli by nebylo dobré ukázat se i na té veterine pro jistotu?
@jezz1e píše:
My to tedy nijak extra neřešili, náš veterinář udělal běžnou prohlídku - oči, uši, zuby, sliznice, teplota, poslechnout srdce, plíce, prohmatat břicho… Žádné zvláštní testy jsme nedělali, vet jen zkontroloval, zda má všechna očkování. Ostatně psa, co jsme měli od štěněte, taky vet nijak průběžně preventivně nevyšetřoval, zkouknul ho vždy při očkování nebo když se objevil problém.
Děkuji moc za radu, takže odběr krve preventivně požadovat třeba nemám? Moc děkuji
Já bych s ním na veterinu určitě šla. Podle mě je fajn, když vet pozná pejska v době, kdy je zdravý, lépe pak posoudí změnu chování, reakce apod., když je nemocný.
Krev bych zatím nedělala. Pejsek bude i tak ze změny ve stresu, nač ho trápit. Pozorujte po příchodu k vám močení, stolici, množství vypité vody apod. a rozbory řešte, až když se vám něco nebude zdát v pořádku.