Adresa přítele jinde

115
1.5.12 22:19

Adresa jinde

Hezký večer/den, zajímá mne Váš názor na můj problém (tedy pro mne to problém je, pro partnera nikoli). Jsme spolu šest let, z toho tři roky spolu bydlíme ve společné domácnosti, děti společné nemáme, já z předešlého manželství dvě, on jedno dospělé, já 32 on 47. Problém pro mne je ten, že mi vadí, že se mnou „jen“ bydlí, za tři roky společného bydlení má stále trvalé bydliště a dokonce i doručovací adresu v bytě u exmanželky, takže i pitomá pošta mu chodí pouze k ní. Vadilo by vám to také? A pokud ano, jak byste to řešili? Přítel tvrdí, že řeším kraviny 8o 8o . Tak jsem nenormální já nebo on?? Díky moc za názory a hezký večer/den. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
muffinka89
1.5.12 22:30

My takémáme trvalé bydlišště každý někde jinde a nevadí mi to…

• Citovat
  • Upravit
14598
1.5.12 22:35

My jsme manželé a každý máme trvalé bydliště jinde. Žijeme u mě, doručovací adresu má u mě a co je to platné, když to ani úřady nerespektují. :zed: :zed: Obvykle až po 2-3 upozornění,ž e to posílají blbě. JInak to taky chodilo k jeho ex, kterou měl v podnájmu ve svém bytě.

Teď se to má změnit a ani jeden z nás z toho není moc nadšený, ale jinak to prostě nejde. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16694
1.5.12 22:36

S přítelem jsem 10 let a stále má trvalé bydliště u rodičů. Vadí mi to jen do té míry, že když si musel zařizovat občanku, řidičák apod., tak kvůli tomu musel jet 200km daleko :zed:
Doručovací má tedy k nám domů. To by mi asi taky celkem vadilo, kdyby mu pošta chodila k bývalé. On si tam proto pravidelně chodí? Divím se, že jí to nevadí :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14598
1.5.12 22:44

@Kakika nevadí, prostě jak si šel pro dceru, nabalila mu to. případně se ozvala,ž e tam má doporučenou poštu - i když něco zasklila a byly z toho dost problémy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29350
1.5.12 23:05

Pokud by ve vztahu fungovalo všechno ostatní v naprostém pořádku, tak bych to jako problém neviděla… jenže většinou tyhle pocity pramení z nejistoty… trochu nechápu, proč má doručovací adresu v bytě exmanželky… tohle by mi možná vadilo, měla bych pocit, že ho to k ní poutá zbytečně víc, než je nutné… jinak trvalé bydliště nic neznamená, je to jen evidenční údaj, společná domácnost se posuzuje podle osob, které spolu bydlí, ne podle trvalého bydliště… spíš by mě zajímalo, proč to tak má… jestli je to jen jeho lenost, má to tam už odedávna a jen se mu nechce jít na úřad a změnit to… nejspíš ano… nevím, jak bych to řešila, asi bych se ho zeptala na důvody a řekla mu, jak to vidím já… a co mi na tom vadí (třeba pocit, že nepatříte k sobě), ale donutit ho jinak než citovým vydíráním asi nemůžeš… je dospělý a měl by vědět, co dělá a proč to dělá… a kdybych moc fantazírovala, tak bych přemýšlela, jestli je vůbec rozvedený… no, tak jsem vlastně došla k tomu, že tě chápu, že by mi to nejspíš vadilo taky a že bych prostě za tu dobu, co spolu jste, čekala nějaké takové „potvrzení“ vztahu… že takhle to vypadá jako zadní vrátka, co si nechce zavřít… ale na druhou stranu to nejspíš bude jen tím, že se mu prostě nechce „papírovat“ a vyřizovat si nové doklady a podobně…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14598
1.5.12 23:13

@Regina Hero Manžel měl/má trvalé bydliště ve SVÉM bytě, který má/resp. měla v nájmu jeho ex.

nevím teda, jak je to u @Veruuusch jestli stejně jako u nás nebo nee…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
115
1.5.12 23:22

Regina Hero: je to přesně jak píšeš, je to jeho lenost a pohodlnost. Bydlel tam dříve než ona a prý je to pro něj jednodušší. Samozřejmě, že na jednu stranu to jsou jen formality, ale pro mne jakýsi důkaz toho, že některé věci se prostě nehodí, vůči druhému jsou nesprávné a proto je vyřeším, protože ten druhý mi za to stojí a i já mu stále říkám, že mám pocit jeho zadních vrátek, ale on, že to tak není… :roll: . Je pohodlný ve všem a nikdy neudělal nic, dokud jsem mu nedala nůž na krk. Chjo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2.5.12 06:42

Existuje dosílka. Vše co chodí na starou adresu si může nechat přeposílat na současnou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
841
2.5.12 06:44

Tak trvalý pobyt by mi asi nevadil taky ho máme každý jinde sice u rodičů to zní líp než u ex ale poštu si převážně necháváme zasílat domů co jde. Nutně kvulitomu neobíháme prostě to dyštak dojde k rodicům a tam si to vyzvednem.
Jedině co by mě hodně vadilo u ex že fakt může stopit něco z čeho by mohl být průser kdyby to nedostal… to záleží na vstazích mezi nima.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
841
2.5.12 06:45
@_Smile_Please_ píše:
Existuje dosílka. Vše co chodí na starou adresu si může nechat přeposílat na současnou.

jo a měsíčně to něco stojí… a kolikrát to ani nepřepošlou s tím měla kámoška dost obíhání… a stejnak musela domů

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4275
2.5.12 08:51

já bych po svých zkušenostech byla jen ráda.

pokud udělá finanční průser, kam půjde exekutor jako první? k bývalý. a tam bydlí jeho děti, o které má zájem, bere si je. a to už by musel být echt blbec, aby chtěl svoje děti vystavit takovéhle zkušenosti. tak si bude radši dávat bacha.

ale mě ber s rezervou, před pár dny se mi teprve podařilo papírově vystěhovat ex. a stejně jen na úřad, takže exekutor půjde na jeho poslední známou adresu (a nebude hledět na to, že se mu dopisy o vystěhování podařilo někam doručit, tzn.bydlí očividně jinde a je známo kde) - to mi řekla úřednice, že to řeší furt a vždycky ten exekutor postupuje takhle :pocitac: tak jsem prostě hrozně opatrná a bojím se, co bude, až vztah skončí. už nemám důvěru ve vztah napořád (nebo aspoň rozum chlapa) :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2.5.12 10:47

Jinak si nemyslím, že nejste nenormální ty nebo on. Jde jen o tvůj pocit. Pokud to nevadí tvému chlapovi, tak na to zkus nemyslet. Do budoucna se opravdu může ukázat, že je lepší když má trv. pobyt jinde. Nikdy nevíš :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí