Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Určitě může.Já razím heslo,že na věku nezáleží.Já mám zas naopak partnera o 15let staršího a taky to klape.A 8 let není tak moc,jo kdyby byl o 20 let mladší
Pokud se milujete,není na tobě finančně závislý a pomáhá ti s dětmi a má s nimi dobrý vztah,tak nevidím problém.Užívej si lásky a na pochyby se vyprdni.
Jejda,prý hodně
jsem čekala že ten rozdíl bude 20 let
Nevidím na vašem vztahu nic divného,určitě vám to může klapat ![]()
já měla partnera mladšího o „pouhé“ 4 roky a už bych do toho nešla. to bylo pořád dokola, neustále mi předhazoval věk, pořád se to řešilo. je pravda, že chováním nebyl dospělý vůbec, prostě pubertální děcko, jeho největší koníček bylo sedět s klukama v mekáči a prosedět tam celý den na netu a venku na cígu. fakt už nikdy. neříkám, že to nemůže fungovat, spíš záleží na konkrétním jedinci. já už bych si dala bacha.
Proč ne! My to máme naopak, mám staršího o 11 let a v pohodě. Záleží jen na vás, jaký si to uděláte, takový to budete mít. Pokud jste oba šťastní, nevídím v tom problém. Jinak vše ukáže čas, jako u každého vztahu.
opravdu je to o jedinci.. já měla o 5 let.. a v pohodě.. ale znám i jiné toho to věku, a co kus to originál.. jeden kalí, každej den, druhej hákuje ale na všechno kašle, třetí taky hákuje, ale kouká na svět růžovejma brejlema a je nesamostatný..
ale pokud ti ten tvůj vyhovuje, tak je to ok..
S manželem jsem se seznámila, když mi bylo 34 a jemu 26 let… a stejně jak píšeš, rozumově byl někde hodně dál, zodpovědný, slušný, nepije, nekouří, nefláká se, měl to v hlavě pěkně srovnané, jak málokdo i starší… já se zrovna rozváděla, měla jsem dvě děti z prvního nevydařeného manželství, psa… dnes jsme spolu osm let, máme dvě děti, takže je z něho „čtyřnásobný otec“ a myslím, že nám to klape moc dobře… ale o tom, že to může vyjít a může fungovat, o tom jsem nepochybovala, měla jsem kolem sebe víc než dost příkladů… třeba dvě kolegyně v práci, moji babičku, máti, otce, manželovu matku… takže pro nás oba to nebylo nic divného… důležité je, že máte společné zájmy, stejný pohled na život, na výchovu dětí (což je důležité hlavně pokud ještě nějaké děti plánujete spolu) a je vám spolu dobře (nejen v posteli)… a taky že si vyhovujete takoví, jací jste a neočekáváte, že se jeden kvůli tomu druhému v něčem zásadním změní… ale to je pak už jedno, jestli jste starší, mladší, stejně staří, to není o věku, ale o lidech a povahách všeobecně…
Tak přeju hodně štěstí…
![]()
Zakladatelko může.Znám jednoho,kterému bylo 30 a jí 40.On bezdětný a ona s dvěma dětma.Dodnes jsou spolu a žádna kočka to teda není.
@Granda píše:
já měla partnera mladšího o „pouhé“ 4 roky a už bych do toho nešla. to bylo pořád dokola, neustále mi předhazoval věk, pořád se to řešilo. je pravda, že chováním nebyl dospělý vůbec, prostě pubertální děcko, jeho největší koníček bylo sedět s klukama v mekáči a prosedět tam celý den na netu a venku na cígu. fakt už nikdy. neříkám, že to nemůže fungovat, spíš záleží na konkrétním jedinci. já už bych si dala bacha.
A kolik vám v té době bylo? Tohle ale není jen věkem (pokud to nebylo pod dvacet nebo těsně kolem té dvacítky), i když u těch pubošů se to dá očekávat… ale stejné zájmy může mít i o kus starší pštros, znám jednoho, co je mu přes třicet a jediný způsob, jak trávit čas, je buď sedět s kámošema u piva nebo u počítače a hrát hry… a je rozdíl, když je člověku dvacet nebo čtyřicet… zatímco ve dvaceti se ještě dá předpokládat, že ten dotyčný dozraje a získá jiné životní priority, tak ve čtyřiceti očekávat, že se tak stane, je naprostý nesmysl…
Já mám manžela sice „jen“ o 3a půl roku, ale poznali jsme se když byl stejně starý jako ten tvůj. Jsme spolu 10 let. Musím říct, že byl a je daleko dospělejší a zodpovědnější, pracovitější, než můj první, starší (ne o moc) manžel. Taky jsem pochybovala, přišlo mi to divné (co tomu řeknou..
), ale musím uznat, že zvládá na
. Jediné o čem se dopředu ujišťoval bylo jestli ještě chci děti, ty si moc přál vlastní - máme tři
. Takže si užívej lásky, tohle ti nikdo dopředu nezaručí
.
Zatím jsme spolu chvíly,známe se rok ale jako pár jsme jen měsíc.Zatím je to vše zalité sluncem jak to na začátku bývá.Jen se obávám právě toho věku.
Zdá se být hodný.Věk mu nevadí.Říkal mi,že si vlastně vždycky rozuměl spíš se staršíma.. je rozumově někde jinde oproti jeho vrstevníkům.
Chodí každý den do práce,vydělává peníze,nepije - to je pro mě hodně důležité!,nekouří,hodně čte,máme stejné zájmy.
V létě nás bere s dítětem na dovolenou k moři.Chce mi být oporou.Máme se rádi.
Jen bych nechtěla " spadnout tvrdě na ústa " ale asi mi to nemůže garantovat ani třeba starší chlap.
Bylo by úžasné kdyby to vyšlo.
@Regina Hero píše:
S manželem jsem se seznámila, když mi bylo 34 a jemu 26 let… a stejně jak píšeš, rozumově byl někde hodně dál, zodpovědný, slušný, nepije, nekouří, nefláká se, měl to v hlavě pěkně srovnané, jak málokdo i starší… já se zrovna rozváděla, měla jsem dvě děti z prvního nevydařeného manželství, psa… dnes jsme spolu osm let, máme dvě děti, takže je z něho „čtyřnásobný otec“ a myslím, že nám to klape moc dobře… ale o tom, že to může vyjít a může fungovat, o tom jsem nepochybovala, měla jsem kolem sebe víc než dost příkladů… třeba dvě kolegyně v práci, moji babičku, máti, otce, manželovu matku… takže pro nás oba to nebylo nic divného… důležité je, že máte společné zájmy, stejný pohled na život, na výchovu dětí (což je důležité hlavně pokud ještě nějaké děti plánujete spolu) a je vám spolu dobře (nejen v posteli)… a taky že si vyhovujete takoví, jací jste a neočekáváte, že se jeden kvůli tomu druhému v něčem zásadním změní… ale to je pak už jedno, jestli jste starší, mladší, stejně staří, to není o věku, ale o lidech a povahách všeobecně…
Tak přeju hodně štěstí…![]()
![]()
![]()
děkuju
budu doufat,že to vyjde i mě jako tobě
![]()
Může, rozdíl 14 let,máme spolu krásnou dceru a nejde o nějaký úlet ![]()
Lepšího chlapa jsem si asi nemohla ani přát ![]()
Na druho stranu- jistotu nebudeš mít nikdy v ničem, žila jsem 5let se stejně starým chlapem,jako jsem já a myslela si,že s ním i zestárnu..... NAKONEC JSEM MĚLA POCIT,ŽE JSEM S NÍM ZESTÁRLA NA 100 LET už v 33 ti. Člověk nemá řešit coby kdyby,ale ŽÍT.
@Regina Hero píše:
A kolik vám v té době bylo? Tohle ale není jen věkem (pokud to nebylo pod dvacet nebo těsně kolem té dvacítky), i když u těch pubošů se to dá očekávat… ale stejné zájmy může mít i o kus starší pštros, znám jednoho, co je mu přes třicet a jediný způsob, jak trávit čas, je buď sedět s kámošema u piva nebo u počítače a hrát hry… a je rozdíl, když je člověku dvacet nebo čtyřicet… zatímco ve dvaceti se ještě dá předpokládat, že ten dotyčný dozraje a získá jiné životní priority, tak ve čtyřiceti očekávat, že se tak stane, je naprostý nesmysl…
no právě že mu bylo 21, mě 25. je o rok starší, ale zatím je to stejné. pořád samé podvody, milenky, vysedávání v mekáči, prostě puberták. ale když vidím jeho rodinu, nemyslím si, že dospěje, když byl vychovávaný tak jak byl…no ono těch věcí je víc.
fakt je to člověk od člověka, jeden může být milionový, druhého kopnout do pr…
Ahoj holky.Zajímal by mě váš názor zda může opravdu fungovat dlouhodobě vztah s mladším partnerem.A myslím tím o dost mladším partnerem.Mě je 33 a jemu 25.Rozumově je výš než běžní puboši v jeho věku… nepije,nekouří,nefláká se po nocích.Klape nám to.Pomáhá mi s dítětem z předešlého vztahu.Má dobrou práci.Sex je úžasný.Máme se rádi.Jsme spolu ale jen chvíly.Jen mě trochu děsí ten věkový rozdíl.
Pardon za anonym ale je to pro mě intimní.
Díky všem za názory.