Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Mám půlročního syna s AE. Víceméně má ekzém jen na tvářích a zlepšuje se mu to díky mazání od kožního. Přemýšlím nad plaváním miminek, a le nevím, zda by mu to třeba nějak neublížilo. Předpokládám, že nejlepší by bylo to probrat na kožním. Nebo máte zkušenost, že chlorovaná voda ničemu neublíží? Chytit to od něj jistě nikdo nemůže, ale aby na nás třeba ostatní nekoukali nějak špatně ![]()
Musíte to vyzkoušet. Po atopicky obecně se to moc nedoporučuje a když už ano, tak slaná voda, ale mohou být jedinci, co jim to žádné problémy způsobovat nebude. Já bych se svým atopikem chodit nemohla, voda mu obecně na tu kůži nedělá dobře a po letních návštěvách koupaliště se mu vždycky ekzém zhoršil (ale zase seď v létě doma, že jo
). Obecně bych teda po každém koupání určitě potom dítko umyla a hlavně pořádně promazala.
@Fima píše:
Musíte to vyzkoušet. Po atopicky obecně se to moc nedoporučuje a když už ano, tak slaná voda, ale mohou být jedinci, co jim to žádné problémy způsobovat nebude. Já bych se svým atopikem chodit nemohla, voda mu obecně na tu kůži nedělá dobře a po letních návštěvách koupaliště se mu vždycky ekzém zhoršil (ale zase seď v létě doma, že jo). Obecně bych teda po každém koupání určitě potom dítko umyla a hlavně pořádně promazala.
Takže radou je to kdyžtak zkusit a uvidí se? Klidně to zkusíme, jen envím, ejstli není lepší mít třeba papír od dr ![]()
@Maty1989 já bych určitě prokonzultovala s DR, nicméně ta slaná voda by vadit tolik nemusela ![]()
My chodime s dcerkou s ae do Anahity - je tam slana voda a mala to dobre snasi. Pred plavanim urcite nemazat, ani sprchace a olejem - to se do bazenu nesmi!!! Ale po plavani osprchovat a poradne promazat a bylo to v pohode. A zadny papir od kozni ci detske jsme nemely. Detska vi, ze mala chodi plavat, ale nikak to neresi. Nam to teda vzdycky vic zhorsujou urcite potraviny od babicek ![]()
@Maty1989 píše:
Takže radou je to kdyžtak zkusit a uvidí se? Klidně to zkusíme, jen envím, ejstli není lepší mít třeba papír od dr
Jako první bych to probrala s kožařem, co on na to. A pokud to budete chtít zkusit, tak bych si zaplatila pár lekcí (né hned najednou nějaký dlouhý kurz), abys věděla, jestli to prckovi něco dělá, nebo ne a abys když tak nevyhodila pár tisíc do luftu.
My chodily, kožní ani dětská nedoporucily. Na webu pro atopiky píšou, že pokud je z toho požitek, tak 30" ve vodě týdne dítě nezabije. Chodime dál, malá má ae dost dobrej, teď jsme plavat nebyly celý únor a rozjelo se jí to z pod kolen na celý stehna. Takže bazénem to není..
Ale je to samozřejmě individuální..
@Maty1989 papír od dr je u nás potřeba, když se chceš z kurzu odhlásit. Jinak prachy propadaj a zkušební lekci nevedou..
U nás se právě dá platit lekce zvlášť, takže víceméně dle toho, jak to vyjde, nebo permanentka, ale jdu, jak to prostě vyjde, což je výhoda. Takže můžu jít třeba 2× a uvidím, co to udělá ![]()