Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Zdravím všechny, jdu si sem pro radu. Včera ráno se mi skoro 5letý syn probudil s podivnými červenými fleky v obličeji, na trupu, rukou i nohou. Fleky se místy slévají. Dobíral atb Cefzil 8.den a bere 4.den Singulair. Dr říkala, že to vypadá na alergii na ten Cefzil, tak se hned vysadil, nasadila se antihistaminika, Singulair večer normálně dostal. Dneska se probudil a vypadal ještě hůř. V obličeji byl rudý, flekatý, možná i trošku nateklý. Divné je, že měl v noci teplotu a dnes ráno zvýšenou. Pokud je to alergie, jsou u ní teploty? A dokdy odezní vyrážka po alergii? To se mi právě nezdá. Napadla mě pátá nemoc, ale nemá to v obličeji tak typické, jak se píše. Nebo ten Singulair? Nikde jsem se ale o takové reakci na něj nedočetla, spíš se píše o psychických reakcích. Vím, že mi neřeknete, co to je, ale zajímaly by mě vaše názory, přikládám foto z dnešního rána. Děkuji
Měli jsme to samé po antibiotikach Amoksiklav, syn nakonec zustal hospitalizovany v nemocnici, pokud natyka v obličeji není to sranda, davali mu tam prednison a dithiaden
@neovulka píše:Šla bych s ním hned k doktorovi. Tohle nevypadá jako sranda, přijde mi to jako alergická reakce. Aby nezačal mít problém s dýcháním. Reakce může být na jakýkoliv lék i na ten Singulair.
Zdravím všechny, jdu si sem pro radu. Včera ráno se mi skoro 5letý syn probudil s podivnými červenými fleky v obličeji, na trupu, rukou i nohou. Fleky se místy slévají. Dobíral atb Cefzil 8.den a bere 4.den Singulair. Dr říkala, že to vypadá na alergii na ten Cefzil, tak se hned vysadil, nasadila se antihistaminika, Singulair večer normálně dostal. Dneska se probudil a vypadal ještě hůř. V obličeji byl rudý, flekatý, možná i trošku nateklý. Divné je, že měl v noci teplotu a dnes ráno zvýšenou. Pokud je to alergie, jsou u ní teploty? A dokdy odezní vyrážka po alergii? To se mi právě nezdá. Napadla mě pátá nemoc, ale nemá to v obličeji tak typické, jak se píše. Nebo ten Singulair? Nikde jsem se ale o takové reakci na něj nedočetla, spíš se píše o psychických reakcích. Vím, že mi neřeknete, co to je, ale zajímaly by mě vaše názory, přikládám foto z dnešního rána. Děkuji
Teď už mu obličel splaskl a trochu i zbledl naštěstí. Samozřejmě, že jsem připravena jet na pohotovost.Ten Singulair večer nedám. Dá se zjistit z krve, na který lék tu reakci měl?
Neda, syn také splaskl a pak zase natekl, na nic bych nečekala a jela
Jela bych hned. A okamzite vysadit leky. Ty fotky jsou silene ![]()
Tak v nemocnici ho vyšetřili a nasadili Dithiaden 3 krát denně. Přikláněli se spíš k alergii na atb, každopádně musíme vysadit i Singulair vzhledem k tomu, že se to stalo 4.den po začátku užívání. Malý už bledne, oproti ránu je to rozdíl, ale už bych to nechtěla zažít, teď budu mít strach z každých atb.Ten Singulair už pro jistotu ani nikdy nasazovat nebudu i když jsem do něj vkládala takové naděje. Myslela jsem, že pomůže a nebudeme muset foukat Flixotide.Nic se nedá dělat, no.
Taky se přidávám s dotazem. Včera jsem si ve školce vyzvedla syna s vyrážkou. Hodně svědivou. Měl obrovské slite kola na trupu, podpaží, v podbřišku, něco i na nohou a rukách a na krku u vlasů. Dala jsem xyzal.
Dnes dopo jsem objevila, že má zase ty fleky, jen menší. Dostal xyzal a nic se neděje.
Máte někdo zkušenost se stejným výsevem?
Fotka je z rána, teď toho má zase hodně.
Mám podezření a jestli se mi tady potvrdí.
Teď ráno.
Řeším problémy s jeho střevy. Dávám si to do souvislosti.
Zkoušela jsem mu dávat posledni 4dny FOS. ![]()