Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Já tam teda nic nevidím, ale aft je bílý rozšklebený pupínek a jíst se s ním moc nedá, bolí to.
Je to ten pupinek jak je na levé straně.. Doktorka mi doporučila cucave tabletky a stříkat si sprej tak jsem si koupila tantum verde ten prej pomáha i proti aftum tak snad za chvilku budu mít klid
Protože jinak si neumím vysvětlit co to je když angína to není napada mě jedině aft
Mne to pripada jako zacinajici angina, protoze ta strana je nejaka cervena cela. Nejsem doktor, ale s anginami mam bohate zkusenosti. To ti rekla prakticka doktorka nebo na ORL? Zasla bych na ORL.
Nejl=pe poradí lékař, tady na netu asi těžko ti někdo přesně řekne o co jde..
Vidím, že lidi na net jsou schopni dát fotku už čehokoli.. ![]()
Ahoj. Zeptám se, máš už na té levé straně vyrostlou osmou stoličku? Aft tedy nevidím, to je takový bilý vřídek ohraničený červenou, zarudlou tkání. Mě takto vždy polovina krku bolí když se mi cpou ven osmičky, bolí mě to hlavně při polykání.
U mně aft vypadá jako taková bílá „rána“, kolečko, ohraničené. A mám je občas i v krku, ale tak hluboko, že je sama nevidím. Dr. si taky jednou myslela, že je to angína, ale nic mi nebylo, takže jsme došly k tomu, že je to aft.
Bolí to dost, a trvá to dlouho, než se to zahojí. Já vždycky začnu jíst vit. B. Po cca dvou týdnech se to začne zlepšovat a pak najednou už je to dobrý. Taky si vždycky myslím, že mě začíná škrábat v krku, ale když se to nijak neposunuje a nerozvíjí a nic jiného mi není, tak si uvědomím, že je to afta.
podle fotky nepoznám, co to je, ale na afty a různé záněty v krku doporučuji Oroxid forte, není levný, ale opravdu funguje, je to roztok nebo sprej, po několika dnech pravidelného používání je velké zlepšení. Je třeba vyplachovat nebo kloktat aspoň 2× denně půl minuty a vyplivnout. Chuťově to není dobré a pění, tak se nelekejte
Dobrý den, chtela bych vas tu poprosit o radu, mam pravdepodobne neco podobneho. Pred 5 dny me zacalo lehce skrabat v krku a zacala jsem citit bolest prave mande, druhy den se z toho rozjela silnejsi bolest v celem krku, mela jsem ho cely zarudly. Trvalo to 2 dny, byla jsem i unavenejsi, jako by na me neco lezlo, nyni uz se citim dobre, ale pretrvava bolest u prave mandle, boli to i jakoby zvenku, kdyz si sahnu na krk. Zadne bile fleky tam nemam, teploty take ne, takze na anginu to nevypada. Prekvapilo me tu, ze jste meli afty v krku. Myslite, ze by to mohlo byt ono? Kdyz se jinak citim zdrava.
Dobrý den vypadá to jako aft v krku? Nemáte někdo zkušenosti? Dnes jsem byla u dr a ta řekla že angína to není a hlavně mě bolí jen v krku na jedné straně a když jim tak to je v pohodě. Přikládám fotku byla bych ráda kdyby někdo měl zkušenosti.