Agama vousatá, máte někdo?

3701
10.3.23 22:13

Agama vousatá, máte někdo?

Ahoj, je tu někdo kdo chová Agamy vousaté?
Pořídili jsme si, máme ji týden, syn je úplně pos…ý z ní :mrgreen:
Pokud někdo máte, napište, potřebovala bych se občas na něco zeptat :D Jsme úplný začátečníci :mrgreen:
Mějte se krásně :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
11560
10.3.23 22:20

No, o agamě se zjišťuje před koupí, ne po. Potřebuje vhodný prostor, teplo, UV, krmení odpovídající věku…misku s vodou…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1637
10.3.23 22:21

My ji meli a byla super. Zemrela starim. Porad jsem nahlodana poridit dalsi, ale asi bych musela dve. Kluci jsou dva a o jednu by se porad hadali. Tak vyckavam zatim :). Pokud se chcete zeptat opravdu zkusenych chovatelu, zkuste iFauna.cz. Vzdycky mi tam dobre poradili.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1193
10.3.23 23:20

Já mám, už 10 let. Když budu vědět ráda poradím. Ale jak uz tu někdo psal, nejdřív zjišťuji a pak pořizují.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3701
10.3.23 23:36

Já vím, moc díky, vše jsem zjišťovala, to jo :D Podmínky má dobré. Já jen kdyby náhodou…přece jen nemám tak velké zkušenosti, jsme v chovu úplní začátečníci ale už teď teda vím že super:D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3701
10.3.23 23:38
@Petája píše:
My ji meli a byla super. Zemrela starim. Porad jsem nahlodana poridit dalsi, ale asi bych musela dve. Kluci jsou dva a o jednu by se porad hadali. Tak vyckavam zatim :). Pokud se chcete zeptat opravdu zkusenych chovatelu, zkuste iFauna.cz. Vzdycky mi tam dobre poradili.

Děkuju moc, my máme samce tak musíme mít v Tera jen jednoho a druhé Tera nemáme kam dát pro případné pořízení samičky :D Ale už teď jsem se do něj tak zamilovala :srdce: že budu přemýšlet opravdu o dalším „přírůstku“ :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1193
11.3.23 08:54

@SarkaNovo když si pořídíte samičku, tak hlavně ne jen jednu. Musí byt minimálně dvě. Pokud budou teda ve stejném terárium.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
986
11.3.23 10:51
@Petája píše:

A kolik jí bylo? My máme asi 15 let a prý se dožívají 30.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3701
11.3.23 11:33
@madyb píše:
A kolik jí bylo? My máme asi 15 let a prý se dožívají 30.

Tak to je super :srdce: A bez problémů vše? Já právě teď všude čtu že jsou často nemocní a v zajetí se dožívají maximálně 7 let tak to klobouk dolů :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
986
11.3.23 11:58
@SarkaNovo píše:
Tak to je super :srdce: A bez problémů vše? Já právě teď všude čtu že jsou často nemocní a v zajetí se dožívají maximálně 7 let tak to klobouk dolů :palec:

Právě v zajetí mají jednoduší život, tak se dožívají vyššího věku. U plazů akorát bývá problém s překrmováním a následnou obezitou a dále pak s nedostatkem UV záření.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7902
11.3.23 12:05

@SarkaNovo Přidej se třeba do tématické skupiny na FB a čti a zjišťuj…. To je asi efektivnější, než přečíst tady par jednotek příspěvků :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
kocourGarfield
11.3.23 12:16

Existuje FB skupina, kde správcem je přímo chvilek agam. Dělá i terarka pro agamy.

• Citovat
  • Upravit
81583
11.3.23 12:50

My tento týden jednu hlidame. A asi jsme ji trošku překrmili. Včera dala jednoho cvrčka a druhého nechtěla. Lezl ji po hlavě, kolem tlamky a nic. Tak šel zpět a dneska má holka dietu. Jsou to srandovní stvoření.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1193
11.3.23 15:40

@madyb tak 30 let se určitě nedožívají, takovou blbost jsem neslyšela. Vek v zajetí je 10 až 17 let.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1637
11.3.23 22:41
@madyb píše:
A kolik jí bylo? My máme asi 15 let a prý se dožívají 30.

Tak to mate veterana, nasemu bylo okolo 10 let kdyz posel, uz si nepamatuji. Ale byl super, normalne jsme meli otevrene terarium a cele dny lezel u dvirek a koukal ven. Dokud ho clovek nevzal na ruku, tak ven sam nesel…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný