Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Ahoj, je tu někdo kdo chová Agamy vousaté?
Pořídili jsme si, máme ji týden, syn je úplně pos…ý z ní ![]()
Pokud někdo máte, napište, potřebovala bych se občas na něco zeptat
Jsme úplný začátečníci ![]()
Mějte se krásně ![]()
No, o agamě se zjišťuje před koupí, ne po. Potřebuje vhodný prostor, teplo, UV, krmení odpovídající věku…misku s vodou…
My ji meli a byla super. Zemrela starim. Porad jsem nahlodana poridit dalsi, ale asi bych musela dve. Kluci jsou dva a o jednu by se porad hadali. Tak vyckavam zatim
. Pokud se chcete zeptat opravdu zkusenych chovatelu, zkuste iFauna.cz. Vzdycky mi tam dobre poradili.
Já mám, už 10 let. Když budu vědět ráda poradím. Ale jak uz tu někdo psal, nejdřív zjišťuji a pak pořizují.
Já vím, moc díky, vše jsem zjišťovala, to jo
Podmínky má dobré. Já jen kdyby náhodou…přece jen nemám tak velké zkušenosti, jsme v chovu úplní začátečníci ale už teď teda vím že super:D
@Petája píše:
My ji meli a byla super. Zemrela starim. Porad jsem nahlodana poridit dalsi, ale asi bych musela dve. Kluci jsou dva a o jednu by se porad hadali. Tak vyckavam zatim. Pokud se chcete zeptat opravdu zkusenych chovatelu, zkuste iFauna.cz. Vzdycky mi tam dobre poradili.
Děkuju moc, my máme samce tak musíme mít v Tera jen jednoho a druhé Tera nemáme kam dát pro případné pořízení samičky
Ale už teď jsem se do něj tak zamilovala
že budu přemýšlet opravdu o dalším „přírůstku“ ![]()
@SarkaNovo když si pořídíte samičku, tak hlavně ne jen jednu. Musí byt minimálně dvě. Pokud budou teda ve stejném terárium.
@Petája píše:
My ji meli a byla super. Zemrela starim. Porad jsem nahlodana poridit dalsi, ale asi bych musela dve. Kluci jsou dva a o jednu by se porad hadali. Tak vyckavam zatim. Pokud se chcete zeptat opravdu zkusenych chovatelu, zkuste iFauna.cz. Vzdycky mi tam dobre poradili.
A kolik jí bylo? My máme asi 15 let a prý se dožívají 30.
@madyb píše:
Tak to je super
A bez problémů vše? Já právě teď všude čtu že jsou často nemocní a v zajetí se dožívají maximálně 7 let tak to klobouk dolů ![]()
@SarkaNovo píše:
Tak to je superA bez problémů vše? Já právě teď všude čtu že jsou často nemocní a v zajetí se dožívají maximálně 7 let tak to klobouk dolů
Právě v zajetí mají jednoduší život, tak se dožívají vyššího věku. U plazů akorát bývá problém s překrmováním a následnou obezitou a dále pak s nedostatkem UV záření.
@SarkaNovo Přidej se třeba do tématické skupiny na FB a čti a zjišťuj…. To je asi efektivnější, než přečíst tady par jednotek příspěvků ![]()
Existuje FB skupina, kde správcem je přímo chvilek agam. Dělá i terarka pro agamy.
My tento týden jednu hlidame. A asi jsme ji trošku překrmili. Včera dala jednoho cvrčka a druhého nechtěla. Lezl ji po hlavě, kolem tlamky a nic. Tak šel zpět a dneska má holka dietu. Jsou to srandovní stvoření.
@madyb tak 30 let se určitě nedožívají, takovou blbost jsem neslyšela. Vek v zajetí je 10 až 17 let.
@madyb píše:
Tak to mate veterana, nasemu bylo okolo 10 let kdyz posel, uz si nepamatuji. Ale byl super, normalne jsme meli otevrene terarium a cele dny lezel u dvirek a koukal ven. Dokud ho clovek nevzal na ruku, tak ven sam nesel…