Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Ahoj,
Je tady někdo, kdo má se svym pejskem zkušenosti s psím salónem?
My dnes dali našeho krátkosrsteho na koupání a vyčesání a byla jsem zklamaná - pes smrdí - asi jako když venku zmokne a je vlhký - čekala jsem vůni šamponu a kondicionéru, ne psinku.. a hodně z něj jdou chlupy - prý je to normální a líná, protože je jaro..
Taky to tak máte po koupání a vyčesání ze salonu? Protože má očekávání byla někde jinde..
A nebyla by „lidská“ vůně pro toho psa naopak problém? Tím nechci říct, že má smrdět jako po děšti…
Ja davam psy do barber shopu (v Brne), kde je i vykoupou, daji jim zabal a ostrihaji a psi maji po navstevu uzasne hebkou srst s jemnou vuni. Podle me spatny salon, po navsteve salonu by nemel extremne linat.
@Ivan PPZ píše:
A nebyla by „lidská“ vůně pro toho psa naopak problém? Tím nechci říct, že má smrdět jako po děšti…
My občas myli psy doma šampóny pro psy a pak byli takoví heboucti a krásně voněli, tak mě to teď překvapilo.. příště zkusíme jiný salon..
Tak pes vonavy po samponu je sice fajn pro lidi, ale pro toho psa samotneho nic moc.
Pokud pes lina, pujdou z nej chlupy salon nesalon.
Kazdopadne mi nejak unika logika davani kratkosrsteho psa do salonu.
@Lucie_Sx píše:
Tak pes vonavy po samponu je sice fajn pro lidi, ale pro toho psa samotneho nic moc.Pokud pes lina, pujdou z nej chlupy salon nesalon.
Kazdopadne mi nejak unika logika davani kratkosrsteho psa do salonu.
Má přes 70 kg, do vany nechce, špatně se s ním manipuluje, když nechce spolupracovat..
Zvíře takhle týrat a ještě za to někomu platit a myslet jak mu dělám dobře ![]()
Měli jsme malého jorkšíra. S ním jsem chodila do několika salonů (v různých krajích) na stříhání, drápky a vymačkání žláz na zadku. Že na ty bych si netroufla sama. Ani v jednom salonu nebyl problém. Naši se ustálili u jedné paní, kde vozí léta své psíky. A taky jsou spokojení. Koupali jsme si vždy sami doma.
Naše přerostlé medvědí mimino jsem teď v zimě nekoupala. Máme v garáži pracovní sprchu. Ale chci ho okoupat, až bude teplo. Zatím stačí vyčesávat. Máme pro něj koupený i bazén pro psy. Ale loni se tam bál chodit a teď je na to zima.
@Kelsey píše:
Měli jsme malého jorkšíra. S ním jsem chodila do několika salonů (v různých krajích) na stříhání, drápky a vymačkání žláz na zadku. Že na ty bych si netroufla sama. Ani v jednom salonu nebyl problém. Naši se ustálili u jedné paní, kde vozí léta své psíky. A taky jsou spokojení. Koupali jsme si vždy sami doma.
Naše přerostlé medvědí mimino jsem teď v zimě nekoupala. Máme v garáži pracovní sprchu. Ale chci ho okoupat, až bude teplo. Zatím stačí vyčesávat. Máme pro něj koupený i bazén pro psy. Ale loni se tam bál chodit a teď je na to zima.
A co to je? Leonberger? Nebo Tibetska doga, či Novofundlanďan?
@Beckyttine5 píše:
A co to je? Leonberger? Nebo Tibetska doga, či Novofundlanďan?
Bernský salašnický pes. Paní na cvičáku mu minulý týden furt říkala, že je bernardýnek. Ale není.
@Beckyttine5 píše:
Má přes 70 kg, do vany nechce, špatně se s ním manipuluje, když nechce spolupracovat..
Doga?
No, nechala bych koupani na dobu, az bude teplo. Muzete ho okoupat na zahrade.
Nebo bych aspon se psem bych do toho salonu sla a pri koupani atd asistovala.
@Kelsey píše:
Bernský salašnický pes. Paní na cvičáku mu minulý týden furt říkala, že je bernardýnek. Ale není.
Krásný, už jsem ti to psala.😍
Uschne potom sám nebo ho budeš muset vyfénovat?
Naši psi, NO, se v létě koupali rádi, v bazénku, v rybníku i v řece.
Naše Ira měla psího obdivovatele, bernský salašnický a jmenoval se Archie.
Pořád za ní chodil, ale když vlezla do rybníka, tak stál na břehu (nehárala, asi mu byla sympatická nebo co😀). No sranda někdy s těmi zvířaty.
Ano, nejkvalitnější, hypoalergenní psí kosmetika je záměrně bez parfemace. Srst, která se pravidelně nevyčesává, po koupeli zvýšeně vypadává. Stejně i po nárazovém kartáčování. Na jedno „sezení“ to do čista prostě nejde, zvlášť nyní v předjaří.
@Sylvania 333 píše:
Krásný, už jsem ti to psala.😍
Uschne potom sám nebo ho budeš muset vyfénovat?
Naši psi, NO, se v létě koupali rádi, v bazénku, v rybníku i v řece.
Naše Ira měla psího obdivovatele, bernský salašnický a jmenoval se Archie.
Pořád za ní chodil, ale když vlezla do rybníka, tak stál na břehu (nehárala, asi mu byla sympatická nebo co😀). No sranda někdy s těmi zvířaty.
Děkuji. Vyfénovat to nevím. Nemá rád, když já se fénuji nebo vytáhnu vysavač. Nemá ten zvuk rád. Takže tím bych ho nerada trápila. Spíš prostě přirozeně uschne. Když se vykůlal ve sněhu a byl mokrý. Tak jsem ho dala do garáže. Snažili jsme se ho osusit starou osuškou.
@Kelsey píše:
Děkuji. Vyfénovat to nevím. Nemá rád, když já se fénuji nebo vytáhnu vysavač. Nemá ten zvuk rád. Takže tím bych ho nerada trápila. Spíš prostě přirozeně uschne. Když se vykůlal ve sněhu a byl mokrý. Tak jsem ho dala do garáže. Snažili jsme se ho osusit starou osuškou.
Pokud se vykoupe sam treba v rece, nikdy to neni az na kuzi jako pri vykoupani.
Tak pak jen pozor na to, at je fakt teplo a poradne uschne.