Age gap u 3 dětí

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
14636
19.12.25 15:31

@Ekosik my jsme měli první hlídání v necelých 6 letech nejstarší, čili dětem bylo skoro 6, skoro 4 a 2,5 roku. Předtím ani jedno dítě ani na 5 minut. Vlastně ani na porody, což nám nevadilo, protože jsem stejně nechtěla doprovod. Ale kdybych chtěla, tak smůla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32
19.12.25 20:46

@Janča6 a nejstarší tedy chodila do školky až jako předškolák? 8o S těmi porody jsem to měla ale stejně ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14636
19.12.25 20:55
@Ekosik píše: Více

To ne, od čerstvých 3 let, je srpnová. Tak to tedy hlídání bylo. Jen ne takové, že bych si sama někam zašla, protože jsem měla další děti. Do školky jsem ji vodila sama, manžel v práci. A o prázdninách jsem byla se všemi celý den. Tedy kromě dovolených, kdy s námi byl i manžel. Ale fakt mi to v nejmenším nevadilo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2818
19.12.25 21:41

@Janča6 Jj my jsme taky neměli žádné hlídání ani v době porodu. Hlídal ( nebo věnoval se manžel ). My tedy u těch nejmladších měli chvíli víkendové manželství i, ale to zpětně bylo na hraně. Sama na topení, barák, psy a několik malých dětí. Tam byly velmi náročné nemoce. Naštěstí pak manžel začal každý den jezdit domů. Samozřejmě jsem odváděla a vyzvedávala. V té době ještě se hodně hrála na razítko zaměstnavatele, takže školka pro rodiče na RD byl problém. Dítě do družiny matkám na RD nebrali a tak. Ale zvládli jsme to.
Benjamina tedy pohlídají v případě potřeby sourozenci, ale zase toho nějak nevyužíváme. On je náročný dost. Ale že by si ho vzala babička nebo tak neznáme ani tady.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32
20.12.25 12:37

@Janča6 ono mě to také nevadí, to vůbec, o tom to není, spíš jsem od přírody takový pomalejší a klidnější typ, ale když třeba i proto nestíhám, tak jsem v pro mě nepřiměřeném stresu a to prostě nedávám, předpokládám, že takové ty akční - zrychlené typy to nebude tak vysávat, já se ale raději “kochám” a vychutnávám si jednotlivé části, než řeším x věcí zároveň, čemuž se jako ženy tak jako tak nevyhneme, ale je to rozdíl, když jsou děti moc brzy po sobě nebo ne ;) Ale mít děti jak schůdky vypadá fakt kouzelně, to ano…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2818
20.12.25 12:50

@Ekosik To máš pravdu. Ja byla vždy takový ten rychlík co řeší xy věcí najednou, atd… Ono to ani jinak nešlo. A mně to tedy nevadilo, nebo mi to přišlo přirozené. A já ty děti po sobě brzo chtěla. Nechtěla jsem děti s diagnózou, to asi nechce nikdo, ale zase jsem to pak brala, že nás to
mělo něčemu naučit a vědělo proč si nás vybralo. Ale tedy kdybych věděla co všechno nás v jeho dospíváním čeká, tak nevím, nevím :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Aktuálně na Instagramu

Podle rozsáhlé norské studie mají nejstarší děti v rodině v průměru vyšší IQ než jejich mladší sourozenci. Důvod? Najdete na Instagramu.

Poradna dětského psychologa

Ikona - Václav Mertin

PhDr. Václav Mertin