Agresivní kavka

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Anonymní
25.8.16 21:25

Agresivní kavka

Předem se omlouvám za anonym, ale jedná se o dost specifickou situaci, tak nechci být dohledatelná. Řešíme poměrně neobvyklý problém. Lidé ze sousedství se na jaře ujali mladé kavky. Vypiplali ji a ochočili. Kavka dospěla a oni ji pustili z klece. Ale kavka je ochočená, takže se drží kolem domova. Ze začátku to bylo v pohodě, kavka poskakovala po plotě a pokřikovala. Postupně se stává víc a víc drzá. Začala dělat nálety - prolétala blízko kolemjdoucích. Začala si mi sedat na rukojeť kočáru a později i madlo u dítěte. Teď už je ve fázi, že si klidně sedne dítěti na hlavu - udělala to už několikrát. Naposledy mi přišlo, že chce jít synovi po očích, ale byl už poučený, aby si dřepl, dal hlavu mezi kolena a rukama ji zkusil setřást. Nepomohlo, musela jsem k němu doběhnout a kavku jsem odkopla.
Teď co s tím? Mám o děti strach. Mám dvě děti a když odeženu od jednoho, napadne mi druhé. S majiteli kavky jsem o tom mluvila, prý ji máme odhánět, ale to nepomáhá. Hlavně mě to nebaví, že někam jdeme a pořád se ohlížím, popobíháme a děti panikaří.
Není nějaký předpis, že se doma nesmí chovat divoká zvířata? Nebo je nějaká jiná možnost, jak to vyřešit? Máte nějaký nápad?

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
12743
25.8.16 21:31

No kafka je chráněná, ale pokud by mi nalétavala na děti tak bych jí vzala vzduchovkou. jinak si můžeš jít stěžovat na úřad, ale s řešením bych asi moc nepočítala

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23847
25.8.16 21:34

Tak já pochopila, že ji ani ti majitelé „nechovají“ že tam prostě ta kavka je u jejich domu i když jí vypustili do přírody. To jim pak budeš těžko dokazovat nějakou odpovědnost za zvíře :think: :nevim:
No chtělo by jí to nějak pořádně načechrat pírka, aby se lekla a nedovolila si příště. Kdyby se tam tak usídlil nějaký pes, určitě by přehodnotila místo pobytu :think: :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
25.8.16 21:39

@paola white vzduchovku už navrhoval chlap, protože ten pění taky. Ale tomu bych se chtěla vyhnout.

@Gina108 k nám na zahradu si netroufne. Máme psa a 2 kočky. Ale denně kolem nich musíme projít a denně to je stres, protože obě děti se už bojí.
Nevím, jak moc ji nechovají, když ji denně večer volají a krmí. Běžně ji berou do domu. Mají ji jako takového volnějšího mazlíčka.

Dneska mi sousedka říkala, že si nemůže ani otevřít okno, protože kavka je hned vevnitř a lustruje jim dům…

• Citovat
  • Upravit
25
25.8.16 21:42

Požádala bych o radu ochránce (nějaký centrum poblíž určitě budete mít) - mohou ji přestěhovat (když to není v hnízdící době) :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7354
25.8.16 21:53

Nepředpokládám, že by se jednalo o stejné místo. Tam měli také kavku, ale už před lety. Jela jsem na kole a milá kavka mi také několikrát přistála na hlavě, prostě se zadrapla za vlasy a jela. Poprvé to bylo docela srandovní, ale vícekrát už to otravuje. Tehdy se ale jednalo jen o mě, také bych se o děti bála. Napadá mě jedině obecní úřad, prostě podnět obyvatel k řešení konrétního problému, i když teda mě také nenapadá, co s tím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
324
25.8.16 21:54

Ahoj,
ke zvířatům mám velice blízko, ale tohle bych okamžitě řešila vzduchovkou nebo bych pár dní nekrmila kočky :andel:. Pták takové velikosti může být velice nebezpečný, zvlášť pro dítě. Pokud jsou ti majitelé rozumní, měli by to okamžitě vyřešit. Pokud ne, vyřešila bych to po svém. Jako bát se chodit ven, kvůli ptákovi bych určitě nedovolila.

Přeji hodně štěstí

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
42775
25.8.16 22:03

Asi bych se nikde veřejně nepřiznala, že usiluji o „zánik“ kavky a prostě na ní střílela. Je to smutné, ale nechat si takhle napadat děti to fakt ne. Držím palce. Úřady podle mě nic neudělají :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
25.8.16 22:14

Jen pro info, přestěhování kavky podle mě není řešení. Pokud je tam ten pták spokojený, je krmený tak je veliká pravděpodobnost, že by se vrátil, pokud by nebyl zavřený. Na kavku bych políčila, pokud se pravidelně u vás objevuje a normálně bych ji poslala do peříček pár diabolek. Zvířata miluju, ale tohle bych nedovolila, zvlášť, když majitelé nemají dost rozumu to nějak řešit. Bohužel…

• Citovat
  • Upravit
2324
25.8.16 22:14

Tak ako pise Ivone, nechat ju odchytit a prestahovat, nech uz neotravuje. otazka je, ci nebude otravovat v novom bydlisku a nakoniec ju aj tak niekto tou vzduchovkou zrazi :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
25.8.16 22:20
@Anonymní píše:
Jen pro info, přestěhování kavky podle mě není řešení. Pokud je tam ten pták spokojený, je krmený tak je veliká pravděpodobnost, že by se vrátil, pokud by nebyl zavřený. Na kavku bych políčila, pokud se pravidelně u vás objevuje a normálně bych ji poslala do peříček pár diabolek. Zvířata miluju, ale tohle bych nedovolila, zvlášť, když majitelé nemají dost rozumu to nějak řešit. Bohužel…

Mysleli jsme přesídlit ji na chalupu - cca 40 km daleko, to by jí asi trvalo, než by se vrátila.
Bohužel se nezjevuje u nás. U nás se bojí psa a koček. Takže fyzická likvidace by byla komplikovaná a pořád se tomu chci vyhnout, protože mi je líto.

Napadlo mě, jestli neexistuje, nějaký útulek pro podobné případy, že by se jí ujali a byla by tam v kleci a nemohla by ubližovat. I když to určitě nedělá schválně, prostě si hraje.
Na druhou stranu je tak krotká, že to třeba časem vyřeší nějaká kočka v okolí, ale nechce se mi na to čekat.
Asi si zítra opět promluvím s majitelkou a požádám ji o nějaké efektivnější řešení než radu, ať ji odžene rukama… Pokud nepomůže, pokusíme se o přesídlení.

• Citovat
  • Upravit
2909
25.8.16 22:25

Pokud nepomaha plaseni, odhaneni, nepomuzou ochranari, mestsky urad. Tak bych vzduchovku nechala vzduchovkou. A asi bych ji doma uvarila vydatnou naminu?
Kazdopadne, je to blba situace.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
324
25.8.16 22:28

Zkusila bych chování toho ptáka natočit na video, i když chápu, že při jejím náletu má člověk jiné starosti. Ukázat to majitelům, zkuste taky pohledat ve vašem okolí, jestli u vás není nějaká ornitologická stanice, záchranná stanice, možná útulek či zoo. Z jakého jste kraje?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
25.8.16 22:45

@RenattaSedla majitelé to vědí. Viděla ji několikrát v akci a dozvěděla jsem se, že mají udělat kšc a odehnat.
@ejhle hodně blbá situace. Zatím to vidím na to, že ji přemístíme. Ublížit jí nechci, ale přemístění jsou zase komplikace někde jinde.
Tak jdu hledat ochranáře a ornitologická centra v okolí.

• Citovat
  • Upravit
12743
25.8.16 23:31

My meli kafku. Taky jsme ji nasli jako ptace a nekolikrat jsme ji odnesli z domu a vzdy se vratila. Nakonec jsme ji odvezli k dedovi a tam byla spokojena, ale po par tydnech ji sezrala kocka.

Jinak ja teda zvirata miluju a ublizit jim se mi prici ale jak by mi parkrat naletela na deti tak bych s tim nemela problem. Nez aby diteti vyklovla oko tak bych ji sundala

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný