Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Ahojky,
tak zase o kočkách.
Zajímalo by mne, čím krmíte svoji kočku, popř. jak často a co byste mi doporučili. Svojí kočku krmím granulemi Brit premium chicken + sem tam nějaká ta kapsička. Naše veterinářka mi doporučila změnit krmivo, něco z těchto granulí prý nesedí mé kočce na žaludek. Děkuji za odpovědi. ![]()
Taste of the wild a spokojenost, nižší cenová kategorie bezobilných granulí, chutnají hodně, bez zvracení, bobky taky ok. Máme dva, takže tohle nás ještě nezruinuje ![]()
Mam granule Applaws. Kapsičky jsou různé, ale nekupuji Wiskas a podobné hnusy.
Tak já mám dvě kočky a co se týče granulí, nedám dopustit na Purina One - střídám příchutě, preferuji SterilCat, ale dávám jim i jiné, stačí, aby byly Adult, chutnají jim všechny, u jedné z nich jsem se zbavila i dlouhodobých zažívacích obtíží. Kapsičky dávám Felix, ale kupuji je přes internet, ty německé série, ne české - jsou kvalitnější a mají lepší výběr. Jinak každé ráno a odpoledne mají kočky každá půl kapsičky (tj. jedna stogramová kapsička na kočku na den) a granule mají v misce pořád, průběžně doplňuji.
@Black Tears píše:
Mam granule Applaws. Kapsičky jsou různé, ale nekupuji Wiskas a podobné hnusy.
Tak Wiskas, Kitecat a podobné ´šmakulády´ jsou fakt hnus, souhlasím ![]()
Máme Ontario. Pokud potřebujeme akutně tak Purina One je přijatelná z těch co se prodávájí v supermarketech. Kocour teda vše chce kuřecí, jiné masa mu nejedou.
Dávám tehdy, pokud má prázdou misko. Nijak to nesleduju ale kočka je hubeňour takže není třeba to hrotit.
Kapsičky nejí. Dávám cca obden vařené maso a tak jednou týdně trochu plnotučného tvarohu.
Příspěvek upraven 22.08.16 v 21:29
Naši kočičáci dostávají Hills C/D multicare, mají dietu kvůli problémům s krví v moči a kocour byl na operaci s močovými kameny. Dosypávám jim je každé ráno. Jinak ráno dostanou na půl jednu kapsičku Felixe a to spíš kvůli tomu, že jim v tom 2× týdně rozmíchávám trošku Urocid pasty, tak aby mi nestávkovali a žrali to. Krmivo mají pořád stejné, měnit nesmím, jinak kocour okamžitě reaguje tak, že má v moči krev… Jinak to jsou obyčejné kočky domácí…
Granule Arden grange, konzervy Carny (mají velký podíl masa), syrové maso (přemražené). O tom co si uloví venku nemám moc přehled pochlubí se jen občas ![]()
Příspěvek upraven 22.08.16 v 21:36
Tak ideál je krmit masem, hlavne syrova kuřecí srdicka úplně milují. Ale když dáme granule, tak Brit.
Momentálně máme granule Sam's field pro sterilizované kočky, měli jsme i Cat Chow od Puriny a jednou Brit. Sedí jim, venku asi něco uloví a občas mají kapsičku.
Moje kočka je tak mlsná, že když nedostane Felixe kapsičku s příchutí ryby nebo granule Josera Marinase, tak nežere nic, a celý den řve hlady
Na žádnou změnu nereagovala a raději byla hlady.
Konzerva Carny byl také pokus, voní lepe než ta člověčí, ale jen očichala a šla pryč. Syrové maso ani náhodou.
Ale myšku ulovit umí ![]()
Taste of the wild-granule. Kapsičky mi kvalitní nejí, syrové maso taky nechce a tak občas dostane nějakou z těch levných kapsiček, které jí chutnají. Spíš ale výjimečně.
@blesi píše:
Ahojky,
tak zase o kočkách.Zajímalo by mne, čím krmíte svoji kočku, popř. jak často a co byste mi doporučili. Svojí kočku krmím granulemi Brit premium chicken + sem tam nějaká ta kapsička. Naše veterinářka mi doporučila změnit krmivo, něco z těchto granulí prý nesedí mé kočce na žaludek. Děkuji za odpovědi.
Jak se to projevuje, že něco z těchto granulí kočce nesedí na žaludek?
Granule střídám, Brit občas kupuji také.