Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Kote se nema omezovat v jidle, dospela kocka jen v pripade, ze ma sklon k tloustnuti.
Muj pulrocni kocour ma granule, rano dostane kvalitni konzervu, vecer syrove maso. Behem dne si zobne granule.
@EemiiDěkuji za odpověď… vy krmíte syrovým masem?? Myslela jsem že mužu dávat pouze vařene… ok budem zkoušet a rádi se necháme inspirovat. ![]()
@abc123 Děkuji vam za odpověď..Kazda ráda je mi vzácna. Dáváte kočce syrove maso?…nehrozí ji zadna nákaza nebo něco takového?? A jake???kureci hovězí nebo to střídate?? ![]()
@Sulici syrovy maso je to nejlepsi, co kocce muzes dat. Davam vyechno mozny, kureci, hovezi, kachni srdce a zaludky, to same kruti, hovezi srdce, obcas i libove veprove. Davam tedy premrazene, nekdo ani to ne.
@Eemii hmmm…dobry…ja představ si ze pracuji v prodejne s kuřecím masem a mam přístup ke všemu…budu zkoušet ![]()
@Sulici zrovna na to kureci pozor, aby ho nebylo moc.Je to casty alergen.Jaky mas granule?
@Sulici Mám podobnou zkušenost s toulavým kocourem, kterého jsme tak trochu adoptovali, má u nás boudu a dostává najíst. První měsíce to s ním bylo velmi těžké dostával stejné porce jako naše kočka, která je doma ale která neměla nikdy nouzi o jídlo, jenže kocour, který měl strach že už nic jiného nedostane tak kapsu i granule zhltnul na posezení a pak se obvykle pozvracel. Trvalo to nějaký čas, kapsu zhltne i tak velice rychle, ale granule už dosypávám jen třeba obden a už ví, že i když odjedeme třeba na víkend tak granulí má pořád dost a nesnaží se vše sníst na posezení. Tak si myslím, že je to u vás stejné, nemá sice nouzi jako náš bezdomovec, ale možná prostě potřebuje jídla najednou víc. Misku s granulemi bych mu nechávala trvale plnou i kdyby začal nějak extrémně přibírat, tak mu dát granule pro kastrované kočky. A myslím že to bude stačit, že ani nebude zvracet z přejedení, až zjistí, že miska tam bude pořád.
@Eemii když jsme ho našli jako 1.5 měsíční kotě dávali jsme ani nevím co..neco co nám prodala veterinářka v místní vesnici kde jsme v létě pobývali, pak jsem začala kupovat Purinu..ale nevím jak se jmenovala presne a ted před měsícem jsme změnili značku na prý o něco lepší a to je Premil..poslu ti foto. Krokety ted jsou menší a ty nekouše vůbec proto uvažuji za se vrátím k Purine. Ještě bych chtěla poradit jake kapsičky dáváte…to jsem nedala nikdy. Bydlim v Řecku a tady mi to zatím nikdo nedoporučil…všichni říkají krokety a krokety a krokety…ani maso mi tu nedoporučuji…a proto si pisu ráda s vama v ČR.. ![]()
@Sulici prosim te jaky krokety furt, nikdy jsem neslysela, ze by tak nekdo granulim rikal
..vetsina kocek granule polyka cele, to neres..Maso rozhodne ano, je to nejprirozenejsi, co kocce muzes dat. U granuli koukej na slozeni, cm vetsi procento masa, tim lip. Vyrovala bych se tech, co maji ve slozeni obiloviny..kapsicky, ty fakt kvalitni, stojej dost.Ja davam spis konzervy, hlavne Animonda, kapsicky Brit care. Nevim, co mate v Recku k dostani.
@Eemii
ano mas pravdu granulím se tady rika kroketa…Na kapsičky se půjdu podivat a uvidím co tu najdu. A granule davas jake??
@Sulici píše:
@abc123 Děkuji vam za odpověď..Kazda ráda je mi vzácna. Dáváte kočce syrove maso?…nehrozí ji zadna nákaza nebo něco takového?? A jake???kureci hovězí nebo to střídate??
Maso dávám nejvíce hovězí. Koupím vždy okolo 1-1,5kg nadělám si malé jednoporcové balíčky, ty dám do mrazáku a pak už jen odebírám. ( maso má být přemražené) Večer balíček vyndám do ledničky a ráno servíruji
Ráno před odchodem do práce opět jeden vyndám do ledničky a večer opět servíruji
Granule ( my máme rozmazlenou kočku, tak má dva druhy
má v miskách neustále
Je pravda, že teď trošku nabírá, protože je líná „sportovat“ a jen by se povalovala
Na to sportu budeme muset zapracovat ![]()
@abc123 ten nás je zatím „štíhloun“ tak uvidíme jak dlouho mu to zůstane. Masíčko vyzkoušíme. A jake granule používáš? ![]()
Ahoj já davam Whiskas a kapsicku Sheba, Gourmet nebo Felixe. Mám dvě kočky jednu domácí a druhou Britku. Britka je čisté na granulich kapsicky vůbec nechce ale když zapomenu někde něco jiného co je normálně pozivatelne tak to ji chutná, maso davam občas trosku kuřecí nebo hovězí ale spíše s mírou. ????
@Sulici píše:
@abc123 ten nás je zatím „štíhloun“ tak uvidíme jak dlouho mu to zůstane. Masíčko vyzkoušíme. A jake granule používáš?
Kupuji kvalitní bezobilné. Nejvíce Orijen jsou tři druhy ( kuřecí, rybí, bizón ), pak Applaws a Purizon. Koukni na eshop zoohit.cz, můžeš se inspirovat a třeba něco z toho seženeš i v Řecku.