Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Holky, předem Vás žádám, o odpovědi do zprávy a opravdu jen ty, co zažily, nebo mají podobnou zkušenost!!!PROSIM!
Kamarádka má dceru…S manželem se rozvedli…Mají skoro5ti letou holčičku, kterou má kamarádka v péči. Její ex si našel před rokem a půl novou známost, ke které se hned nastěhoval…A začal mít najednou o dceru zájem, který před tím neměl, neplatil ji přes rok alimenty, které měl soudně dané a které sám navrhl. Kamarádka má dceru ve výhradní péči, styk s otcem pouze na domluvě.
Dcera byla nedávno po nemoci a na doporučení lékaře měla být ještě doma a po doléčení jít k psychologovi, protože měli podezření na fyzické napadení jejím otcem,,,tím pádem mu dceru v jejich domluvený čas nedala, řekla, že je ještě nemocná…
A začalo peklo…
Začal vyhrožovat, že si pro ni přijede, a až to nebude čekat, dceru si prostě naloží do auta a odveze… Takhle ji vyhrožoval asi 3 dny… Jenže kamarádka se nedala a zavolala na ospod a pravnicce… Po jejich domluvě mu dceru neměla dát a vše řešila právnička, která jasně řekla, že dcera má psychické problémy podložené psychologem…
Ex i po vyzvání advokátem kamarádce stále volá, vyhrožuje, že jí zničí život, že ji potopí a povede to takovou cestou, která se nikomu líbit nebude…Dokonce ji i sledoval a pak psal výhružné, psychické SMS typu- mmm, máš na sobě ty šaty co jsem ti koupil já, co…Tím pádem ji sledoval…
Mimochodem, kamarádka kvůli němu do teď též navštěvuje psychologa, kvůli výhrůžkám a neustálému urážení a shazování…
Teď otázka…Tento člověk, je velice zadlužený, nemá trvalý pobyt a zdržuje se u své známosti, prokázalo se fyzické napadení, ke kterému se sám po jejich hovoru omylem přiznal, po kterém se jejich dcera začala počůrávat a zadrhávat…
Kamarádku neustále psychicky vydírá, snaží se ji tím ublížit, s dcerou má nyní zakázán styk advokátem, i ospodem-ten navrhl kamarádce dceru mi zatím nedávat.
Má takový člověk nějakou možnost, že bude soud na jeho straně a dítě mu svěří, byť i na 3 dny v týdnu?
ODPOVĚDI KVŮLI NÁHODĚ DO ZPRÁVY PROSÍM
Nechce se mi psat sz, ale za me na hrubej pytel hrubsi zaplata. Udelala bych mu ze zivota peklicko. Jeste rad by dal pokoj. Zazila jsem vztah s psychousem. Jakmile prijde tvrda odveta, zmenej chovani na desnyho chudacka.
Kamaradka by si mozna nahravat na mobil, aby pripadne mela dost dukazu…
Je mi ji lito..
Na takovéto ubožáky platí jen nastoupit s mužskými členy rodiny nebo fyzicky nabušenými kamarády a důrazně doporučit přestat dotyčnou obtěžovat. Většinou stačí jeden rozhovor.
Ať mu někdo pořádně rozbije držku, to je jediný co na tyhle typy platí a bude mít klid hned..
Nemá možnost, pokud se to prokáže, že dítě napadl a to má následkem psychické problémy, tak má smůlu. Jen tedy nevím, proč na něj nepodá trestní oznámení, za obtěžování, vyhrožování a napadání, oni mu můžou zakázat se k rodině přibližovat.
Udat za stalking, jestli ho zavřou, bude mít holčička i kámoška nějakou dobu klid. SMS a hovory ukládat a použít jako důkaz na policii i u soudů. Řeším podobný problém. Ze sobeckého týpka je najednou otec roku… Je to určitě před novou partnerkou, které nechce ukázat, že se nezajímá o vlastní dítě. Asi je to sociopat nebo psychopat.