Ajurvédské brýle

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Anonymní
22.6.22 13:35

Ajurvédské brýle

Zdravím, prosím máte někdo zkušenosti s Ajurvedskými brýlemi? Pomohly vám? 17 let nosím brýle. Od školy. Po dvou porodech se mi zdá že se ty oči stále jen zhoršují. Na laserovou operaci bohužel teď nejsou finance. Mám 5 dioptrií na každém oku. Je mi jasný že to není žádný zázrak ale třeba někdo máte zkušenosti :) :?

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
76012
22.6.22 13:40
@Anonymní píše:
Zdravím, prosím máte někdo zkušenosti s Ajurvedskými brýlemi? Pomohly vám? 17 let nosím brýle. Od školy. Po dvou porodech se mi zdá že se ty oči stále jen zhoršují. Na laserovou operaci bohužel teď nejsou finance. Mám 5 dioptrií na každém oku. Je mi jasný že to není žádný zázrak ale třeba někdo máte zkušenosti :) :?

mno, zkušenosti žádné nemám.
ale kdyby to fungovalo, tak by nikdo nenosil brýle za x tisíc a nikdo by nechodil na laserové operace za x tisíc, stačilo by koupit arjuvédské brýle za 50 - 200 kč a bylo by po problému - no? takže co, takže asi zas nic, zázraky za pár kaček se fakt nekonají

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21983
22.6.22 13:45
@Anonymní píše:
Zdravím, prosím máte někdo zkušenosti s Ajurvedskými brýlemi? Pomohly vám? 17 let nosím brýle. Od školy. Po dvou porodech se mi zdá že se ty oči stále jen zhoršují. Na laserovou operaci bohužel teď nejsou finance. Mám 5 dioptrií na každém oku. Je mi jasný že to není žádný zázrak ale třeba někdo máte zkušenosti :) :?

Ano, máme je doma a používáme všichni - pět dioptrií ti to samo určitě neodstraní, to od toho opravdu nečekej…, ale je to velmi příjemné cvičení i relax pro oči v jednom a při každodenním používání na běžné činnosti se naučíš dobře existovat bez brýlí (na což člověk při větším počtu dioptrií už není moc zvyklý).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
163
22.6.22 13:47
@stinga píše:
mno, zkušenosti žádné nemám.
ale kdyby to fungovalo, tak by nikdo nenosil brýle za x tisíc a nikdo by nechodil na laserové operace za x tisíc, stačilo by koupit arjuvédské brýle za 50 - 200 kč a bylo by po problému - no? takže co, takže asi zas nic, zázraky za pár kaček se fakt nekonají

Jasný no ale to máte jak s praškami na hubnutí. Lidé za to nechají prachy a čekají zázrak. Tyto brýle by prý měly posilovat oční svaly ale samozřejmě to chce dlouhou dobu cvičit. S těmi brýlemi a operací to už je takový pohodlí..na co cvičit ty oči když vidět můžu hned :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
163
22.6.22 13:50
@BohunkaP píše:
Ano, máme je doma a používáme všichni - pět dioptrií ti to samo určitě neodstraní, to od toho opravdu nečekej…, ale je to velmi příjemné cvičení i relax pro oči v jednom a při každodenním používání na běžné činnosti se naučíš dobře existovat bez brýlí (na což člověk při větším počtu dioptrií už není moc zvyklý).

Děkuji. To určitě nečekám, kdyby ano tak to by se stal zázrak :D mě jde hlavně o to aby se ty oči nezhoršovaly.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21983
22.6.22 13:57
@Kacetka954 píše:
Děkuji. To určitě nečekám, kdyby ano tak to by se stal zázrak :D mě jde hlavně o to aby se ty oči nezhoršovaly.

V tom případě si je určitě pořiď - dají se sehnat za velmi rozumnou cenu a právě na takové udržovací a preventivní cvičení jsou ideální. Oči v nich úplně přirozeně zaostří jiným způsobem než jsou zvyklé v brýlích, odpočinou si a procvičí se zároveň… taková každodenní příjemná patnáctiminutovka :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2423
22.6.22 14:28

Jde o všeobecně známou vlastnost z geometrické optiky - čím větší clonové číslo (tj. menší otvor), tím větší hloubka ostrosti. Ovšem na úkor množsví využitého světla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna pro řešení zdravotních obtíží přírodní cestou

Ikona - Pavla Hájková

Mgr. Pavla Hájková