Aká remoska?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
Aká remoska?
Ahojte baby,
plánujem si kúpiť remosku, sme dvaja, takže pečenie v trúbe pre dvoch mi príde zbytočné.
Pečiem bežné veci, mäso, zapekané cestoviny, pečiem rada aj sladké, ale nemusí byť, potrebovala by som ale, aby remoska zvládla chleba.
Nemáte prosím tipy a skúsenosti na nejakú novú remosku?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
@barbara1005 chleba v remosce? no tak to nevím, to se mi moc nezdá, ale třeba má někdo zkušenost
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@barbara1005 taky mě zajímá. Mamce odešla trouba a chtěla by remosku. Zatím to procházíme a asi vyhraje Eta Pečenka, kvůli tvaru nádoby. Ale ráda si tu přečtu zkušenosti ostatních.
@stinga Babička v remosce chleba pekla pravidelně, děda jinej nechtěl jíst. Takže to jít musí ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@stinga píše:
@barbara1005 chleba v remosce? no tak to nevím, to se mi moc nezdá, ale třeba má někdo zkušenost
než jsem měla pekárnu, tak jsem pekla chleba v remosce a v pohodě.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Murka @aiwwa aha, tak vidíte, já myslela, že je to problém kvůli tomu, že tam, kde je to prosklené, to nepeče
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@stinga píše:
@Murka @aiwwa aha, tak vidíte, já myslela, že je to problém kvůli tomu, že tam, kde je to prosklené, to nepeče
nevadilo to, chleba se upekl stejně jak v troubě, jen teda rychleji.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@stinga topná spirála je ve víku. Teď mám novou remosku P32F. Vám by stačila dvoulitrova pro dva.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jak jako jakou remosku? Remoska se vyrábí bud větší nebo menší, ne?
Ale je jen jedna.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@barbara1005 Mám originál Remosku větší i menší. Pekla jsem v ní vše, ale ne vše se mi v ní dařilo stejně jako v troubě. Většinu receptů jsem si musela upravovat dle velikosti remosky. Za mě tedy horší pro lité buchty, nebo piškot. Často se mi stalo, že mi buchta vyskočila, horní povrch byl už od víka spálený a dole to bylo syrové. Na speciality typu makronky, cheesecake, sněhové cukroví se mi remoska neosvědčila vůbec. Lépe se mi tam dělaly např. kynuté koláče, nebo koláče s lineckým základem, štrůdl, rohlíky (chleba jsem tedy nezkoušela).
Co se týče masa, tak to bylo v pohodě, tam jsem udělala vše klasicky, ale zase tam nejdou taková ta pomalu tažená masa, kachna, atd. Zapékaná jídla byla OK, horší na brambory, nedařilo se mi je udělat na povrchu křupavé. Pro dva je to opravdu dobrá volba oproti velké troubě. Nicméně já jsem po 7 letech koupila troubu právě kvůli těm specialitkám, i když jsme jen 2.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Murka píše:
@barbara1005 taky mě zajímá. Mamce odešla trouba a chtěla by remosku. Zatím to procházíme a asi vyhraje Eta Pečenka, kvůli tvaru nádoby. Ale ráda si tu přečtu zkušenosti ostatních.
@stinga Babička v remosce chleba pekla pravidelně, děda jinej nechtěl jíst. Takže to jít musí
Mame pecenku uz nekolik let. Pecu v ni casto a rada. Ale ten povrch nadoby nic moc. V obchode rikali, ze remoska to ma stejne. Ze ty nastriky nejsou moc kvalitni.
Az pecenka doslouzi, koupime remosku a porovname. Ale mame ji nejakych 8 let a slouzi dobre ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@stinga píše:
Honzovky buchty v ní dělá mamka. Tak asi i chleba půjde. Nemám remosku. Naši ji používají pořád.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@cecetka píše:
Mame pecenku uz nekolik let. Pecu v ni casto a rada. Ale ten povrch nadoby nic moc. V obchode rikali, ze remoska to ma stejne. Ze ty nastriky nejsou moc kvalitni.
Az pecenka doslouzi, koupime remosku a porovname. Ale mame ji nejakych 8 let a slouzi dobre
Jsem ráda, že slouží takovou dobu. Toho jsem se trochu bála.
@Semtex píše:
Jak jako jakou remosku? Remoska se vyrábí bud větší nebo menší, ne?Ale je jen jedna.
Víš jak, Remoska je jen jedna, ale nějak se ten spotřebič obecně nazvat musí ![]()
Koukala jsem, že je ještě Bravoska.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Murka prave, takže já bych koupila originál
sama ji používám a spokojenost, jednoduché, funkční ![]()
Jinak doporučuji pořídit i kuchařku pro remosku. Nezdá se to, ale je fajn mít i nějaké recepty přímo do ni. Já podle toho vařím často. Vlastní jidla bez receptu dělám v remosce asi jen dvě nebo tři a jinak už kuchařka. Tak dvakrát až třikrát do týdne tu remosku použiju.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit