Máte robotický mop?

mackA159
24.8.22 07:49

Máte robotický mop?

Ahoj, tak se nám blíží Vánoce a já přemýšlím co k Ježíšku dostanu. Budeme měnit podlahy - chodby a kuchyň bude lino, WC a koupelna dlažba. Přemýšlím nad robotickým mopem. Koukám že některé se pohybují až okolo 15tis, což mi přijde asi moc? Našla jsem celkem dobre recenze na takovýto..https://atonyx.cz/roboticke-vysavace/1029-738-xiaomi-mi-robot-vacuum-mop-essential.html
Máte zkušenost? Místnosti nemáme obrovský, ale je tam nábytek, a menší prahy tak aby to zvládl přejet, popřípadě ho přenesu. Nepotřebuju nalestenou podlahu, ale bez fleku, šmouh, všelijakých matlanin od děti. Takový běžný rychlí úklid. Jednou dvakrát týdně si klidně vytru pořádně sama rohy apod. ;)

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
6178
24.8.22 08:06

Máme Xiaomi Roborock, stál něco přes 10k a super, máme ho už tak dva roky, možná tři, a sice je to trubkoň co se motá pod nohama, ale vysává a vytírá rychle a spolehlivě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14917
24.8.22 08:11

Robota bych nechtěla :lol: jednak jsem doma, takže by mě stvalo, kdyby tady x hodin denně jezdil a hučel a překážel, a navíc nesmí mít nic na podlaze, což je s malými dětmi poněkud sci-fi :mrgreen: když vytiram mopem nebo akuvysavacem s mopem (supr věc, vysává i stira najednou), tak ty hračky odstrcim nebo odkopnu a je :lol: večer je pak posbiram všecky najednou :lol:

Pak muže byt potřeba ho nějak nastavovat, aby jezdil určitým způsobem, nebo řešit jeho hlášení, a na to já fakt nejsem, v takových technologických vychytavkach si úplně nelibuju a nebaví mě to :lol:

Ale co mám je robot na mytí oken, a ten tu jezdi často. Stačí, když já umyju pouze rámy zatímco on myje sklo. Je to vážně rychlovka.

Příspěvek upraven 24.08.22 v 08:11

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6654
24.8.22 08:11

Ja nakonec od Xiaomi vybrala Roborock S5max. Cena cca 8tis a spokojena jsem maximalne. Aby teda vytirani za neco stalo, je potreba nastavit nejvyssi spotrebu vody. Jasne je to porad spis jen takovy stirani, ale staci to, aby nebyly kapky a smouhy. Na jedno nabiti zvladne urcice 200m2, my teda mame jen prechodove listy, ale myslim, te tak 1cm, mozna 1,5 zvladne prejet.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31010
24.8.22 08:16

Mame od irobotu a kralovstvi za nej.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37170
24.8.22 08:16

Máme taky Roborock už nějaký rok a spokojenost. Vjede pod postel, sedačku. Koupila jsem na Ali náhradní hadry (filtry apod) na mop, takže dám vždy čistý a hodím do pračky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
24.8.22 08:19

Máme starší iLife a díky Bohu za něj.. 300 m², bych se zbláznila. Jezdí denně :think: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
mackA159
24.8.22 08:25
@Cuddy píše:
Mame od irobotu a kralovstvi za nej.
@martina.se píše:
Máme starší iLife a díky Bohu za něj.. 300 m², bych se zbláznila. Jezdí denně :think: :mrgreen:

Víte typy? :lol:

• Citovat
  • Upravit
31010
24.8.22 08:26

@mackA159 irobot braava jet m6

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
24.8.22 08:34
@mackA159 píše:
Víte typy? :lol:

My máme fakt starý.. pokud si dobře pamatuji, tak V8? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
244
24.8.22 08:37

Ja mam Etu. Stal me asi 7tis. Vysava a vytira u nas denne. Vymenila jsem akorat prahy za prechodove listy, abych ho nemusela prenaset a je to super :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
870
24.8.22 08:41

Máme Xiaomi a stal nějakých 6500,– vysává i mopuje. Jsme velice spokojeni. Pod postelí a podobně uklidí líp než já. Zapínáme 2× v týdnu. Že semtam zůstane smítko v rohu neřeším.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12279
24.8.22 08:49
@Semtex píše:
Robota bych nechtěla :lol: jednak jsem doma, takže by mě stvalo, kdyby tady x hodin denně jezdil a hučel a překážel, a navíc nesmí mít nic na podlaze, což je s malými dětmi poněkud sci-fi :mrgreen: když vytiram mopem nebo akuvysavacem s mopem (supr věc, vysává i stira najednou), tak ty hračky odstrcim nebo odkopnu a je :lol: večer je pak posbiram všecky najednou :lol:

Pak muže byt potřeba ho nějak nastavovat, aby jezdil určitým způsobem, nebo řešit jeho hlášení, a na to já fakt nejsem, v takových technologických vychytavkach si úplně nelibuju a nebaví mě to :lol:

Ale co mám je robot na mytí oken, a ten tu jezdi často. Stačí, když já umyju pouze rámy zatímco on myje sklo. Je to vážně rychlovka.

Příspěvek upraven 24.08.22 v 08:11

Jaký máš prosím vysavač s mopem a jak dlouho? Baterie pořád ok?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6598
24.8.22 10:02

Taky máme Xiaomi Roborock s6 a super. Náhradní díly objednávám na ali. Za mě spokojenost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
485
24.8.22 10:53

Otázkou kolik do něj chceš investovat. Máme doma Mi Home (Mijia) 1T (STYTJ02ZHM) kupováno na Ali, cena málo pod 7 tisíc asi 20 měsíců zpět. Mám doma velkého psa a 4 kočky. Většina povrchů jsou koberce, chodba je lino. No to mopování není žádná hitparáda, musí to přejet 2×. Někdo psal že se mu ucpávají ty dírky na vodu. Jinak funguje perfektně, přikoupeny kartáče a filtry taky na Ali. Jezdí skoro každý den nebo ob den. Kočka na něm občas jezdí a nebo jej chytá, to se pak motá jak cibula pod splavem. 2cm vysoký práh není problém.
Na YT je spousty videí testů robovysavačů, i to jak důkladně dokážou uklidit a jak se dokážou vyhýbat překážkám. Stačí pohledat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Turbo 3v1

• (4.8) + 10 recenzí