Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Tak ma jedna diskusia priviedla k otazke - ake farby radi kombinujete? Ja milujem ruzovu so sedou a ruzovu s cokoladovou, a tiez farby mojho rodneho mesta - zltu s modrou. A mam pocit ze tieto farby sa ludia tak nejak boja davat dohromady, napriek tomu, ze si spolu fakt rozumeju.
Aka je vasa oblubena (hoci netradicna) kombinacia?
Já mám ráda barvy takové „přírodn“ - hnědá, oranžová, okrová, žlutá a tedy jejich kombinace. Jsou mi příjemné a uklidňují mě.
@Bábi Zlopočasná
mám ráda šedou s fialovou, hnědou s tyrkysovou, černou s výraznou růžovou, černou s černou ![]()
Kamarádka je odvážná v kombinacích a jede třeba tyrkysovou, žlutou, oranžovou, červenou dohromady a při tom nevypadá jak papoušek kakadu, má na to cit, jak to nakombinovat.
Ja myslim, ze jdou k sobe vsechny barvy, ale zalezi na jejich odstihu, teplote. Nekdy to vypada jak pest na oko, jindy je to lahodna kombinace. Mam rada vsechny barvy, jen oranzovou ne, ale i tu umim zaradit. Jedinou kombinaci co nemam rada je obligatni svetle zelena a oranzova.
s oranzovou se mi libi treba tyrkysova, to je vubec moje oblibena barva. Siju detske obleceni, tak se celkem vyradim. Ve zluto-modre kombinaci jsem nedavno sila jedny gate a hrozne se mi takhle kombinace libi:
nebo tyrkys - cervena pro kluky, jakakoliv neutralni barva je krasna s kazdou ostatni barvou, treba seda a zluta.
Ja mám ráda cokoladova/světle modrá a bezova/tmavě modrá nebo tyrkysova. Obecně mám ráda kombinace jedna světlá a jedna tmavá barva, přijde mi to vyvážené.
Ahoj, my jsme si to ve škole ukazovali na tomto obrázku (příloha). Měli by ladit barvy vedle sebe a naproti sobě ![]()
Já nemám ráda modrou, ale moc se mi líbí kombinace modré a hnědé.
Tak u nás v koupelně světle zelená - bílá a na podlaze hnědá, jinak z kombinací se mi hrozně líbí tyrkysová a béžová, v obýváku zas máme tmavý dřevo - šedá - bílá. luxus
![]()
Mně se líbí tyrkysová s hnědou, růžová se šedou a teď se mi začala líbit i khaki s růžovou, koupila jsem v těch barvách malé bundu ![]()
Taky bílá s fialovou a zelená s růžovou.
Momentálně mám fialové období, a protože je podzim, tak k tomu žlutou
a hnědá s tyrkysovou je taky ![]()
Klasika černá a bílá, taky k sobě jde černá s žlutou. Ale černá je moje nejoblíbenější barva. Poslouchám rock, metal a depešáky takže to jde prostě ke mě ![]()
Šampaňský satén a tmavě fialovej samet
bílej šifon s černou kůží
zlatavě žlutá a berlínská modř
světle růžový hedvábí a šedivej á la chanel červená, černá a bílá vedle sebe
teď už nestíhám vymýšlet dál, ale bylo by toho ještě spousta
jednoznačně NEmám ráda barvu „ultraviolet“ a podobný jedárny