Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Jsem dcera velbloudiceB a studuji VŠ.
Od neděle, kdy jsem si přečetla tento článek http://www.izun.eu/…zu/novy-pros … epsi-zivot mě hryže svědomí. Už třetím rokem jezdím na Dejvickou, tuto paní tam každý den vídám, ale nikdy jsem si ji pořádně nevšimla, prodejcům těchto časopisů jsem se vždy spíše vyhýbala ani nevím proč
teď mám špatný pocit, že jsem se nikdy nezastavila a časopis si nekoupila. Ano, nemůžu spasit každého, ale říkám si, že těch pár korun určitě za měsíc prohýřím za určitě větší „blbosti“ a tímhle můžu pomoct někomu.
Chtěla bych se tedy zeptat, kupujete nebo koupili jste si někdy tento časopis a všímáte si prodejců těchto časopisů? Popřípadě co si o nich myslíte?
Příspěvek upraven 25.10.13 v 17:55
Coze to mam? Podojit clanek?
Ne nekoupila, ne nekoupim, ne nehryze me svedomi.
Clanek je to pekny.. proc ta pani nemuze treba sedet o kousek na dal wc a vybirat 5 kačku?
Jenze tyhle hajzlbaby si svuj flek drzi, hlavne, ze v praci muzou hulit ![]()
@blorchi píše:
Coze to mam? Podojit clanek?![]()
Ne nekoupila, ne nekoupim, ne nehryze me svedomi.
Ted se mi teprve nacetl ten clanej.Je to smutne.
Tedy je to trochu zmatené, ale otázka položena byla
Nový prostor kupujeme už pár let. Ze začátku pouze jako formu „charity“, ale člověku za čas dojde, že je to kvalitní časopis plný zajímavých postřehů. Úvodní fejeton Jana Sterna dobře nastartuje chuť přečíst si víc
Rozhodně je to za tu cenu dobré počtení a člověk ještě pomůže bližnímu svému. Líbí se mi pravidla, která mají prodejci nastavena a díky nim je veliká pravděpodobnost, že opravu pomáháte na správném místě. V čase jsme se třikrát stěhovali, ale vždy se v okolí (většinou většího obchodu, MHD uzlu atd.) nějaký prodejce našel a ten byl potom ten „náš“. My jsme rádi, že si počteme a prodejce má radost, že si o časopise může s někým popovídat a dostane nějakou tu kačku navíc. A jak píšeš, těch 40,– určitě člověk probendí tak jako tak ![]()
Ano kupuji
U nás před Albetem to prodává takový starý dědula a já prostě neodolám… Vždy mi řekne něco milého a mě se domů ty tašky s nákupem pak dokonce nesou líp ![]()
No tak ja jsem si dala pravidlo, ze NP budu kupovatb pouze cestou do prace (pracuji od 8 nebo od 8:30) a od te doby jsem nekoupila ani jeden. Prodejci vyspavaj.
A proc?
Casopis podle me kvalitni neni, bejval nekolik let zpet, ted je plny jen stesku a dojemnych pribehu o bezdomovcich a eventuelne o tretim svete. Nudi me a kdyz ho kupuji, je to odemne cirocira charita.
A tak kdyz poskytuji nekomu penize, tak mu je dam jen v den, kdy jedu nejake penize vydelat. Myslim si, ze kdyby se prodejci nekdy objevili u metra pred osmou ranni, jednak by vychytali daleko nejvetsi proud lidi, jednak by hezky dali najevo svou solidaritu s lidmi, jejichz penize chteji.