Aklimatizace kocourů

2
19.5.22 22:37

Aklimatizace kocourů

Ahoj, chtěla bych se zeptat, zda si venkovní kočka zvykne na život v bytě 1kk. Děkuji za případné odpovědi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Janli
19.5.22 22:44

Ne, nezvykne. Do bytu si pořiď šlechtěnou kočku, která na to má povahu. Obyčejná kočka, navíc uvyklá na život venku, se bude v takhle malým bytě trápit.

• Citovat
  • Upravit
7296
19.5.22 22:51
@Marrru píše:
Ahoj, chtěla bych se zeptat, zda si venkovní kočka zvykne na život v bytě 1kk. Děkuji za případné odpovědi.

Bude se trápit, pokud je zvyklá chodit ven. My máme taky obyč kočku, od tří týdnů žije v bytě, přišla o mámu (divokou, venkovní kočku), je to divoch i tak, musí se fakt vybláznit, laser, míčky, mávátko atd. Každý večer, má mega škrabadlo, přístup na zasíťovaný balkon a přesto, je dost temperamentní. Ven teda nechce, protože to nezná, nikdy venku nebyla a ani nepůjde, protože to by pak šílela, ale být zvyklá, tak se zblázní a my taky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
964
19.5.22 22:58

Bude vyzadovat pousteni ven. Mam dve kocky, jedna to vyzaduje je venku x hodin denne a druha vubec. Obe jsou to obycejne muřinky. Ta co nevyzaduje pousteni ven tu obcas vezmu na voditku, ale je to posera, chce hned domu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
390
19.5.22 23:16

Zvykne.Mam kočku cca roční dost plachá od popelnic a je v pohodě doma.Ani ke dveřím od balkonu nejde aby náhodou zas neskončila venku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
390
19.5.22 23:17

Roční k nám přišla a už je tady doma 8 let

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Janli
19.5.22 23:29
@Agusaguss píše:
Zvykne.Mam kočku cca roční dost plachá od popelnic a je v pohodě doma.Ani ke dveřím od balkonu nejde aby náhodou zas neskončila venku.

Soudíš podle jedné kočky, to není dobře.

• Citovat
  • Upravit
390
19.5.22 23:51

A ty máš vzorek kolika koček?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Janli
20.5.22 00:02
@Agusaguss píše:
A ty máš vzorek kolika koček?

No, já funguju už třicet let jako takovej malej občanej a dočasnej útulek… Kolik koček mi prošlo rukama, to nespočítám. Teď jich tu živím sedm…
Ale nikdy nedoporučuju dávat venkovní kočku do bytu, protože z 90% to je problém. Teď nedávno tu jsou dvě diskuze, jak jsou holky nešťastný z koček, co si vzaly domů…

• Citovat
  • Upravit
2
20.5.22 07:33

Oni byli v bytě, teďka jsou půl roku venku. Tak proto se ptám. Zapomněla jsem to dodat. Omlouvám se.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Janli
20.5.22 08:02
@Marrru píše:
Oni byli v bytě, teďka jsou půl roku venku. Tak proto se ptám. Zapomněla jsem to dodat. Omlouvám se.

Pokud nejde o záchranu jejich života, ale chceš si je vzít jen tak, protože se nabízejí, tak se na to vykašli, navíc pokud se jedná o obyčejný kočky. Ono je to s kočkama těžký, zůstala jim spousta přirozených instinktů s ty jim velí. A nikdy nevíš, jestli je kočka gaučovej povaleč nebo partyzán. Jestli by ty kocoury stálo život, kdyby sis je nevzala, tak to samozřejmě udělej, jen buď připravená, že to nemusí být jednoduchý….

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
22.5.22 08:27

Podle mě si zvyknout může, ale bude dost záležet na povaze. Přestěhovali jsme asi tříletého kocourka z chalupy, kde si mohl chodit ven i dovnitř, jak chtěl, k nám domů. Prvních několik měsíců byl jen doma, na zahradu jsme ho pustili, až když si zvyknul. A co si pamatuju, nijak se pouštění nedožadoval. Ale byl dost klidný a taky zvyklý na nás.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný