Králíček k dětem?

8491
17.5.22 21:20

Králíček k dětem?

Ahoj,

Ráda bych k dětem pořídila zvířátko, které bude rádo, když se mu někdo věnuje, hladí ho, připravuje mu cestičky atp. Máme doma zlatého křečka, ale ten přes den spí a venku z klece je rád, ale řekla bych, že nejspokojenější je, když má od nás klid.

Zvažovala bych psa, ale náš denní program se neslučuje s pravidelným venčením (kam chodíme, většinou psi nesmějí).

Hledám tedy zvíře, které netrpí, je-li doma samo (jsme docela hodně venku, nicméně dopoledne pracuji z domu), ale zároveň má rádo i kontakt, resp. mu alespoň nevadí. Napadl mě králíček? Ale sama nevím. Možná takové zvíře neexistuje. Aby bylo spokojené i samo, ale i mělo rádo kontakt.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
14376
17.5.22 21:27

Každému zvířeti bude doma samotnému smutno. Navíc ne každý králík musí být mazlivý. Pořídila bych kočku, nejlépe dvě. Ty většinu doby, kdy nikdo není doma, prospí a nebo se dokážou ve dvou zabavit. A patří k nejmazlivějším. Zároveň se s nimi nemusí ven.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7296
17.5.22 21:29

Krákíka ne. My měli sice obrovský štěstí, měli jsme fakt čistotnýho Mázla, který měl celoživotně otevřenou klec a žil na volno. Byl strašně hodný, nikdy nic nezničil, nekousal. Ale to bylo štěstí a spíše výjimka, takový je jeden ze sta. Králíci bývají často potvory. Za mě je prostě nejlepší pes, ale je jasné, že na to musí být podmínky a ne každý je má, ale podle mě pes je nejlepší společník. Všechno ostatní je loterie :mrgreen:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8491
17.5.22 21:31
@Aduš8 píše:
Každému zvířeti bude doma samotnému smutno. Navíc ne každý králík musí být mazlivý. Pořídila bych kočku, nejlépe dvě. Ty většinu doby, kdy nikdo není doma, prospí a nebo se dokážou ve dvou zabavit. A patří k nejmazlivějším. Zároveň se s nimi nemusí ven.

Kočka ráno prudí a budí a já se jich bojím a jako asi jediné zvíře je nemám ráda :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24643
17.5.22 21:32
@Aduš8 píše:
Každému zvířeti bude doma samotnému smutno. Navíc ne každý králík musí být mazlivý. Pořídila bych kočku, nejlépe dvě. Ty většinu doby, kdy nikdo není doma, prospí a nebo se dokážou ve dvou zabavit. A patří k nejmazlivějším. Zároveň se s nimi nemusí ven.

No to jak která kočka. Znala jsem pár vysloveně nesnášenlivých, zvláště vůči dětem. Ale to se dá říct v podstatě o jakémkoli zvířeti, je to dost o štěstí no. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14376
17.5.22 21:33

@Limi123 tak to chápu, i když naše chrápaly s námi, dokud jsme nevstaly :lol: ale až jako dospělé, koťata prudila :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8491
17.5.22 21:34
@Aduš8 píše:
@Limi123 tak to chápu, i když naše chrápaly s námi, dokud jsme nevstaly :lol: ale až jako dospělé, koťata prudila :oops:

Mně stačily děti :-) Já už se chci vyspat :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37131

Králíka ne, to nebývají úplně přítulní mazlíčci, můžou být výjimky, ale záleží na jaký kus natrefis. Nicméně je to noční zvíře a samotnému mu bude smutno, stejně jako jinému zvířeti :nevim: a na cestičky se ti nejspíš vyprdne. Docela přítulný mazlíček je třeba potkan a je malý, tak můžete mít dva, aby se sám nenudil.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24800

:zed: králík? má noční můra
pořízen náhradou za mrtvou jorku :( to už je samozřejmě špatně
ale králík je prostě mozkově samozřejmě jednoduchý- má maličký mozek - umí reagovat na jídlo (to teda fest), náš umí parádně mlátit do klece ve tři ráno obvykle že mu došlo cokoliv (seno-voda-zrní)
NE
prosím, králíka ne, je to fakt idiot… (pohádají se tu se mnou vyjímeční chovatelé zakrslých králíků, jejichž miláčci umí samozřejmě vše, včetně - skoro - štěkání, že)
ten náš se nenaučil ani bobkovat nějak systematicky přes různé pokusy
Prosím tě
kupte si radši Kočku
na peníze a péči je to stejné
ale za přidanou hodnotu je TO absolutně nesrovnatelné!!!
Kočka přemýšlí.. chová se úplně jnak
kdybych mohla vrátit jedno jediné životní rozhodnutí - tak to nebude první svatba - bude to pořízení králíka 8) přečti si o nich, zklame tě to, strašně
na nás i přes denní snahu vrčel a těch chlupů! jak z kočky..
aktuálně si vyhloubil díru na chalupě pod barákem a žije tam, jezdíme tam furt, ale chce jen žrát, před kontaktem prchá… a aby chtěl kontakt, to ho musíte mazlit FURT
to aby se nechodilo ani do školy, ani do práce
já teda miluju zvířata
měla jsem i osmáka, i ptáčky, rybičky, vše má své, OK
zásadně miluju psy a žiju s nimi
koček jsem taky měla dost
ale ten králík-to nic horšího jsem nezažila
a jak umí fajně budit ve dvě ráno, boží
to se nevyspí celá rodina, ani sousedi
to teda zlatý německý ovčák..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8491
17.5.22 21:36
@Kriss Tina píše:
Králíka ne, to nebývají úplně přítulní mazlíčci, můžou být výjimky, ale záleží na jaký kus natrefis. Nicméně je to noční zvíře a samotnému mu bude smutno, stejně jako jinému zvířeti :nevim: a na cestičky se ti nejspíš vyprdne. Docela přítulný mazlíček je třeba potkan a je malý, tak můžete mít dva, aby se sám nenudil.

A když bychom měli 2, tak se nechají ochočit? Když budou i spolu?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24800
17.5.22 21:38

@Limi123 zvaž fakt radši kotě… radím ti dobře…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
17.5.22 21:39
@Limi123 píše:
Kočka ráno prudí a budí a já se jich bojím a jako asi jediné zvíře je nemám ráda :-)

Taky jsem neměla ráda..a máme doma rok koucoura a to je nejmilejší zvíře pod sluncem :think: prudi jen ve chvíli, kdy není přesně na čas snídaně a večeře :P :lol: a když krajim maso. Jinak králík nee, bývají to dost zmetci :mrgreen: :lol: morče zase nesnáší dobře samotu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7296
17.5.22 21:40
@Lucy75 píše: :zed: králík? má noční můra
pořízen náhradou za mrtvou jorku :( to už je samozřejmě špatně
ale králík je prostě mozkově samozřejmě jednoduchý- má maličký mozek - umí reagovat na jídlo (to teda fest), náš umí parádně mlátit do klece ve tři ráno obvykle že mu došlo cokoliv (seno-voda-zrní)
NE
prosím, králíka ne, je to fakt idiot… (pohádají se tu se mnou vyjímeční chovatelé zakrslých králíků, jejichž miláčci umí samozřejmě vše, včetně - skoro - štěkání, že)
ten náš se nenaučil ani bobkovat nějak systematicky přes různé pokusy
Prosím tě
kupte si radši Kočku
na peníze a péči je to stejné
ale za přidanou hodnotu je TO absolutně nesrovnatelné!!!
Kočka přemýšlí.. chová se úplně jnak
kdybych mohla vrátit jedno jediné životní rozhodnutí - tak to nebude první svatba - bude to pořízení králíka 8) přečti si o nich, zklame tě to, strašně
na nás i přes denní snahu vrčel a těch chlupů! jak z kočky..
aktuálně si vyhloubil díru na chalupě pod barákem a žije tam, jezdíme tam furt, ale chce jen žrát, před kontaktem prchá… a aby chtěl kontakt, to ho musíte mazlit FURT
to aby se nechodilo ani do školy, ani do práce
já teda miluju zvířata
měla jsem i osmáka, i ptáčky, rybičky, vše má své, OK
zásadně miluju psy a žiju s nimi
koček jsem taky měla dost
ale ten králík-to nic horšího jsem nezažila
a jak umí fajně budit ve dvě ráno, boží
to se nevyspí celá rodina, ani sousedi
to teda zlatý německý ovčák..
:mrgreen: :mrgreen: promiň, tobě to asi k smíchu není, ale já se tlením. Taková králíkofobie :lol:. Ale máš pravdu, někdy je to za trest, nejsi jediná, kdo tohle říká.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8491
17.5.22 21:41
@Lucy75 píše:
@Limi123 zvaž fakt radši kotě… radím ti dobře…

Kotě fakt ne. Nemám kočky ráda. Bojím se jich a ráno budí. Cokoliv jiného :-D nebo si holt děti budou muset počkat, až vyrostou, na toho psa, zatím se náš životní styl se psem neslučuje, uvidíme, jestli někdy bude.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24800
17.5.22 21:41

Kočka ti dá úplně jiný rozměr… je to Osobnost, bude za tebou chodit /občas/
ale nejlepší je samozřejmě pes :srdce:
co jorka? bišonek?
ten králík je fakt blbý nápad.. vlastně to žere jen prachy.. občas jako přijde za tebou.. a to je vše.. ale za seno, podestýlku a zrní dáš daleko víc jak za péči o xlevlů inteligentnější kočku, nebo psa - nedej bože
to budeš koukat jak může být chytré zvíře.. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný