Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Ahoj,
Ráda bych k dětem pořídila zvířátko, které bude rádo, když se mu někdo věnuje, hladí ho, připravuje mu cestičky atp. Máme doma zlatého křečka, ale ten přes den spí a venku z klece je rád, ale řekla bych, že nejspokojenější je, když má od nás klid.
Zvažovala bych psa, ale náš denní program se neslučuje s pravidelným venčením (kam chodíme, většinou psi nesmějí).
Hledám tedy zvíře, které netrpí, je-li doma samo (jsme docela hodně venku, nicméně dopoledne pracuji z domu), ale zároveň má rádo i kontakt, resp. mu alespoň nevadí. Napadl mě králíček? Ale sama nevím. Možná takové zvíře neexistuje. Aby bylo spokojené i samo, ale i mělo rádo kontakt.
Každému zvířeti bude doma samotnému smutno. Navíc ne každý králík musí být mazlivý. Pořídila bych kočku, nejlépe dvě. Ty většinu doby, kdy nikdo není doma, prospí a nebo se dokážou ve dvou zabavit. A patří k nejmazlivějším. Zároveň se s nimi nemusí ven.
Krákíka ne. My měli sice obrovský štěstí, měli jsme fakt čistotnýho Mázla, který měl celoživotně otevřenou klec a žil na volno. Byl strašně hodný, nikdy nic nezničil, nekousal. Ale to bylo štěstí a spíše výjimka, takový je jeden ze sta. Králíci bývají často potvory. Za mě je prostě nejlepší pes, ale je jasné, že na to musí být podmínky a ne každý je má, ale podle mě pes je nejlepší společník. Všechno ostatní je loterie
.
@Aduš8 píše:
Každému zvířeti bude doma samotnému smutno. Navíc ne každý králík musí být mazlivý. Pořídila bych kočku, nejlépe dvě. Ty většinu doby, kdy nikdo není doma, prospí a nebo se dokážou ve dvou zabavit. A patří k nejmazlivějším. Zároveň se s nimi nemusí ven.
Kočka ráno prudí a budí a já se jich bojím a jako asi jediné zvíře je nemám ráda ![]()
@Aduš8 píše:
No to jak která kočka. Znala jsem pár vysloveně nesnášenlivých, zvláště vůči dětem. Ale to se dá říct v podstatě o jakémkoli zvířeti, je to dost o štěstí no. ![]()
@Limi123 tak to chápu, i když naše chrápaly s námi, dokud jsme nevstaly
ale až jako dospělé, koťata prudila ![]()
@Aduš8 píše:
@Limi123 tak to chápu, i když naše chrápaly s námi, dokud jsme nevstalyale až jako dospělé, koťata prudila
Mně stačily děti
Já už se chci vyspat ![]()
Králíka ne, to nebývají úplně přítulní mazlíčci, můžou být výjimky, ale záleží na jaký kus natrefis. Nicméně je to noční zvíře a samotnému mu bude smutno, stejně jako jinému zvířeti
a na cestičky se ti nejspíš vyprdne. Docela přítulný mazlíček je třeba potkan a je malý, tak můžete mít dva, aby se sám nenudil.
králík? má noční můra
pořízen náhradou za mrtvou jorku
to už je samozřejmě špatně
ale králík je prostě mozkově samozřejmě jednoduchý- má maličký mozek - umí reagovat na jídlo (to teda fest), náš umí parádně mlátit do klece ve tři ráno obvykle že mu došlo cokoliv (seno-voda-zrní)
NE
prosím, králíka ne, je to fakt idiot… (pohádají se tu se mnou vyjímeční chovatelé zakrslých králíků, jejichž miláčci umí samozřejmě vše, včetně - skoro - štěkání, že)
ten náš se nenaučil ani bobkovat nějak systematicky přes různé pokusy
Prosím tě
kupte si radši Kočku
na peníze a péči je to stejné
ale za přidanou hodnotu je TO absolutně nesrovnatelné!!!
Kočka přemýšlí.. chová se úplně jnak
kdybych mohla vrátit jedno jediné životní rozhodnutí - tak to nebude první svatba - bude to pořízení králíka
přečti si o nich, zklame tě to, strašně
na nás i přes denní snahu vrčel a těch chlupů! jak z kočky..
aktuálně si vyhloubil díru na chalupě pod barákem a žije tam, jezdíme tam furt, ale chce jen žrát, před kontaktem prchá… a aby chtěl kontakt, to ho musíte mazlit FURT
to aby se nechodilo ani do školy, ani do práce
já teda miluju zvířata
měla jsem i osmáka, i ptáčky, rybičky, vše má své, OK
zásadně miluju psy a žiju s nimi
koček jsem taky měla dost
ale ten králík-to nic horšího jsem nezažila
a jak umí fajně budit ve dvě ráno, boží
to se nevyspí celá rodina, ani sousedi
to teda zlatý německý ovčák..
@Kriss Tina píše:
Králíka ne, to nebývají úplně přítulní mazlíčci, můžou být výjimky, ale záleží na jaký kus natrefis. Nicméně je to noční zvíře a samotnému mu bude smutno, stejně jako jinému zvířetia na cestičky se ti nejspíš vyprdne. Docela přítulný mazlíček je třeba potkan a je malý, tak můžete mít dva, aby se sám nenudil.
A když bychom měli 2, tak se nechají ochočit? Když budou i spolu?
@Limi123 píše:
Kočka ráno prudí a budí a já se jich bojím a jako asi jediné zvíře je nemám ráda
Taky jsem neměla ráda..a máme doma rok koucoura a to je nejmilejší zvíře pod sluncem
prudi jen ve chvíli, kdy není přesně na čas snídaně a večeře
a když krajim maso. Jinak králík nee, bývají to dost zmetci
morče zase nesnáší dobře samotu
@Lucy75 píše:králík? má noční můra
pořízen náhradou za mrtvou jorkuto už je samozřejmě špatně
ale králík je prostě mozkově samozřejmě jednoduchý- má maličký mozek - umí reagovat na jídlo (to teda fest), náš umí parádně mlátit do klece ve tři ráno obvykle že mu došlo cokoliv (seno-voda-zrní)
NE
prosím, králíka ne, je to fakt idiot… (pohádají se tu se mnou vyjímeční chovatelé zakrslých králíků, jejichž miláčci umí samozřejmě vše, včetně - skoro - štěkání, že)
ten náš se nenaučil ani bobkovat nějak systematicky přes různé pokusy
Prosím tě
kupte si radši Kočku
na peníze a péči je to stejné
ale za přidanou hodnotu je TO absolutně nesrovnatelné!!!
Kočka přemýšlí.. chová se úplně jnak
kdybych mohla vrátit jedno jediné životní rozhodnutí - tak to nebude první svatba - bude to pořízení králíkapřečti si o nich, zklame tě to, strašně
na nás i přes denní snahu vrčel a těch chlupů! jak z kočky..
aktuálně si vyhloubil díru na chalupě pod barákem a žije tam, jezdíme tam furt, ale chce jen žrát, před kontaktem prchá… a aby chtěl kontakt, to ho musíte mazlit FURT
to aby se nechodilo ani do školy, ani do práce
já teda miluju zvířata
měla jsem i osmáka, i ptáčky, rybičky, vše má své, OK
zásadně miluju psy a žiju s nimi
koček jsem taky měla dost
ale ten králík-to nic horšího jsem nezažila
a jak umí fajně budit ve dvě ráno, boží
to se nevyspí celá rodina, ani sousedi
to teda zlatý německý ovčák..
@Lucy75 píše:
@Limi123 zvaž fakt radši kotě… radím ti dobře…
Kotě fakt ne. Nemám kočky ráda. Bojím se jich a ráno budí. Cokoliv jiného
nebo si holt děti budou muset počkat, až vyrostou, na toho psa, zatím se náš životní styl se psem neslučuje, uvidíme, jestli někdy bude.
Kočka ti dá úplně jiný rozměr… je to Osobnost, bude za tebou chodit /občas/
ale nejlepší je samozřejmě pes ![]()
co jorka? bišonek?
ten králík je fakt blbý nápad.. vlastně to žere jen prachy.. občas jako přijde za tebou.. a to je vše.. ale za seno, podestýlku a zrní dáš daleko víc jak za péči o xlevlů inteligentnější kočku, nebo psa - nedej bože
to budeš koukat jak může být chytré zvíře.. ![]()