Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
@Lucy75 píše:
@Limi123 ježííš, potkan? tak pořiď Sfinxku..
panebože, vždyť ty kočky a psi jsou tak úžasní
potkani teda taky inteligentní, ale fakt se s nimi chceš Mazlit???
no a králíka jsem ti snad už vymluvila…
jedna noc s naší Pepinou by ti to jistě barevně ilustrovala…
Ano, králíka riskovat nebudu. Mně myši nevadí, nepotřebuju to zvíře vyloženě na mazlení doslova, spíš aby s dětmi rádo interagovalo. Aby se mělo dobře, když se mu někdo věnuje. No uvidím s tou kočkou. Představa, že mě bude ráno budit ![]()
Králíka k dětem fakt ne, máme už druhého (poté, co nám první umřel), oba samečci, oba mazlíci, první naprosto čistotný, druhý i přes výchovu tak napůl prasátko. V noci žádný z nich extra bordel nedělal, přes den byli puštění, chvíli jsou aktivní, chvíli spí a tak je to celý den. Měli jsme štěstí, že nijak zvlášť nic neničí, ale vyčesávat je rozhodně třeba skoro pořád a těch chlupů rozhodně není málo. Vím, že jsi psala, že kočku ne, ale třeba bývalý kolega taky nesnášel kočky a pak si s přítelkyní pořídili Mainskou mývalí a byli naprosto spokojení, prý i k dětem byla moc fajn, má takové prý psí chování, ale zase si vystačí i sama. Původně zvažovali Ragdolla, ale ten je prý víc závislý na lidech. Já se každopádně těším, že až současný králík doslouží, tak bude od zvířat snad na chvíli klid. Toho druhého máme už 9. rokem a aktuálně řešíme nějaké problémy na veterině a nejsou to malé peníze, jak by se dalo mylně usuzovat, když králík stojí pár stovek. Jestli budou chtít děti někdy mazlíka, tak za mě maximálně morče ![]()
Ahoj, já bych teda k dětem zakrslého králíka doporučila, ale doopravdy zakrslého od chovatele a vyloženě si vybrat dle povahy zvířete. Jsou králíci co nejsou kontaktní a pak jsou takový, který si s tebou lehnou a budou spát a chodit za tebou jak pejsek na zavolání. To je moje zkušenost, ale samozřejmě vždycky záleží na konkrétním jedinci. Pokud nemáš kočky ráda tak je blbost, aby sis pořídila kočku
Dost kontaktní jsou morčata (nejlépe dvě, ale pokud by jste se mu dostatečně věnovali, tak stačí i jedno). Přeji hodně štěstí s výběrem ![]()
@Limi123 no my meli kocoura a ten nas teda rano nikdy nebudil, naopak jsme tahali z postele jeho
budil nas pes, protoze potřeboval curat, takze oblict se, jit ven.. jako chce to vybrat spravne kote, melo by byt mazlive. Ale na silu pokud moc kocky nemusíš, bych taky nesla, ale k detem mi po psovi přijde nejlepší. Pokud je mazliva, tedy. Taky trochu pozor na alergie, zkusit predem u nekoho
Jeste mozna, jestli mate krecka, tak na kocku bacha
jinak krecci jsou dost teritoriální, aby se nemlátil s potkanem
@Havlova píše:
Morčata - 2.
To jsme jednou zkusili. Do půl roku bylo ze dvou morčat osm ![]()
Nejlepší je, že podle chovatelky, od které jsme je měli to byly dvě samice ![]()
Porid dětem nějakýho mechanickýho psa na baterky, když na normální zvíře nemáš čas
lepší si to přiznat a nekupovat, než aby se pak trápilo doma samo.
@Semtex píše:
Porid dětem nějakýho mechanickýho psa na baterky, když na normální zvíře nemáš časlepší si to přiznat a nekupovat, než aby se pak trápilo doma samo.
Klid, to zvíře by reálně bylo doma samo cca 5 hodin denně. Potkan ani to ne, ten může na dětské hřiště ![]()
U toho psa je u nás prostě problém spíš to venčení, protože kam můžou děti, nemůže pes obvykle. Proto pes nejde. A zas jiné zvíře nemůže samo běhat po bytě, musíš ho cíleně vyndat z klece a cíleně se mi věnovat (ne že s námi zkrátka tráví čas).
Aktuálně mi z toho vychází maximálně ten potkan, až budou děti větší, aby byla jistota, že ho nezašlápnou.
@Limi123 píše:
Kotě fakt ne. Nemám kočky ráda. Bojím se jich a ráno budí. Cokoliv jinéhonebo si holt děti budou muset počkat, až vyrostou, na toho psa, zatím se náš životní styl se psem neslučuje, uvidíme, jestli někdy bude.
Nemusí nebýt kotě, může být dospěla třeba starší vyklidnena kočka z útulku/docasky. Ta bude pokud dobře vyberete, odpočívat, spát, potuli se a nebude obtěžovat ![]()
@Limi123 Nikdo tady ještě nepsal morče? Jeden můj kamarád měl morče a to si vystačí samo na víkend (nebo bylo tak naučený), když odjeli na chalupu. Ale jinak jsme si ho brali i do náruče a chovali a hladily.