Králíček k dětem?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
8491
17.5.22 21:44
@Lucy75 píše:
Kočka ti dá úplně jiný rozměr… je to Osobnost, bude za tebou chodit /občas/
ale nejlepší je samozřejmě pes :srdce:
co jorka? bišonek?
ten králík je fakt blbý nápad.. vlastně to žere jen prachy.. občas jako přijde za tebou.. a to je vše.. ale za seno, podestýlku a zrní dáš daleko víc jak za péči o xlevlů inteligentnější kočku, nebo psa - nedej bože
to budeš koukat jak může být chytré zvíře.. ;)

U nás je problém, že my prostě pořád někde jsme, ale všechno to jsou místa, kam psi nesmí. Dětská hřiště, zoo, botanická, muzea, zábavní parky, koupaliště… Jsme z Prahy, tady se se psem tak dá jít kolem baráku, což jedno mé dítě fakt bavit nebude, mě taky ne a každý den se budu muset dívat na jeho otrávený obličej, že místo na hřiště jdeme chodit kolem domu :-( Jinak bych psa brala všemi 10. Leda nějakého, co chce být hodně doma a naučí se chodit i na psí wc. Dopoledne jsem doma (home Office) a část odpolední také, zas sám by doma tolik nebyl.

Příspěvek upraven 17.05.22 v 21:47

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24803
17.5.22 21:47

@Matt 02 :mrgreen: ale néé, já ji mám vlastně jako ráda…
ona je jako krásná
a hebká
taková jako bílo zrzavá ušatá, velmi nádherná :srdce:

akorát je teda totálně a úplně blbá, antisociální a je schopná po hodině od žraní mlátit do klece, že má málo, takže pomalu ale jistě naše lednice začla připomínat kvůli ní zverimex
Ačkoliv spoustu let žijeme se psy (a já i s kočkama) a nikdy tam tak šílené omezení nebylo… vždy se dal najít modus operandi, jak vycházet, kdy venčit, jak a čím krmit..
ale s králíkem?? to zkus… to je jedna velká záhada :lol:
fakt to dělá ve dvě tři ráno, už jsme nevěděli, kam v bytě s tou obr klecí
ale aktuálně se Pepina rozhodla, že z chalupy nejede, má tam pro sebe předzahrádku se vším možným o velikosti asi 30m2, dále si tam vyhloubila tunel pod dům, má tam vodu, seno, pampelišek plnou pr-del
a dnes i svou paničku (mou dceru) poslala do háje a zůstala tam
tož možná doletí káně či jiný dravec, uvidíme..
nebo ji na podzim zas přesídlíme do bytu..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8491
17.5.22 21:49
@Lucy75 píše:
@Matt 02 :mrgreen: ale néé, já ji mám vlastně jako ráda…
ona je jako krásná
a hebká
taková jako bílo zrzavá ušatá, velmi nádherná :srdce:akorát je teda totálně a úplně blbá, antisociální a je schopná po hodině od žraní mlátit do klece, že má málo, takže pomalu ale jistě naše lednice začla připomínat kvůli ní zverimex
Ačkoliv spoustu let žijeme se psy (a já i s kočkama) a nikdy tam tak šílené omezení nebylo… vždy se dal najít modus operandi, jak vycházet, kdy venčit, jak a čím krmit..
ale s králíkem?? to zkus… to je jedna velká záhada :lol:
fakt to dělá ve dvě tři ráno, už jsme nevěděli, kam v bytě s tou obr klecí
ale aktuálně se Pepina rozhodla, že z chalupy nejede, má tam pro sebe předzahrádku se vším možným o velikosti asi 30m2, dále si tam vyhloubila tunel pod dům, má tam vodu, seno, pampelišek plnou pr-del
a dnes i svou paničku (mou dceru) poslala do háje a zůstala tam
tož možná doletí káně či jiný dravec, uvidíme..
nebo ji na podzim zas přesídlíme do bytu..
:mrgreen:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
908
17.5.22 21:49

No, na vase pozadavky je to podle popisu jasná kocka (da se i vybrat plemeno vhodné k detem, nebo naopak samostatne), ale pokud kočky nemusíte, potkanci nejsou spatny napad, jsou chytri. S králíkem tedy zkusenost nemám 😅 ja bych uz domu brala jen kocku nebo psa, uz nic s podestylkou v kleci. Navic k detem jsou nejkontaktnejsi (meli jsme oboje), ale pes je náročný na cas, no, kocka je samostatnější a obrovský benefit, nemusi se venčit, zas pes mi k detem prijde lepsi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17874
17.5.22 21:52

Kralik sam trpi, melo by byt zakonem, :) :cert: ze nesmi byt sam celej den zavrenej v kleci, aby dva rkat denne delal deckam plysovou hracku na hlazeni. Kralika urcite ne, je hlodavec, bude si brousit zoubky na elektrickych kablech, nebo nabytku. Bude trpet samotou, zavrenej v kleci, chudak… a vysoce pravdepodobne se nenauci bobkovat na jedno misto…Detem se zadne zvire nema kupovat jak hracka. Pokud jsou deti velke a vnimas, ze jsou citlive ke zviratum, ze jsou empaticke a umeji se postarat, porid kocky, dve, at se pres den zahraji. Nebo psa. Kralika rozhodne ne.

Příspěvek upraven 17.05.22 v 21:53

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7296
@Limi123 píše:
A když bychom měli 2, tak se nechají ochočit? Když budou i spolu?

Jo taky jsme měli potkany, dali se krásně ochočit i ve dvojici, ale pak jsme měli jednoho a ten ne. Ten kousal jak sviňa, bylo mi tak osm a dodnes mám na něj památku v podobě dvou cca tři centimetrových jizev, bylo to asi na tři stehy. Prostě všechno tohle je o štěstí. Pes je tisíce let domestikovaný, při správném výběru plemene (pokud se nekouká na vzhled nebo na to, co je v kurzu, ale reálně na životní styl a na možnosti, které máme), tak je to prostě radost. Kočka taky, ale ta už je prostě víc svá, což třeba mně se líbí, proto máme oboje, jak psy, tak kočku. Ale všechno ostatní je o štěstí a nahodě. Existují super králíci, co milují lidi, naučí se skákat přes překážky, vše super. Ale také králíci, co jim nedáš ani ruku do klece. To samé potkan, může, spíše bude, ale nemusí to být super. My třeba máme papouška (naši mají), co šikanuje všechny, je to h.ajzl neskutečný, úplný psycho a jeho předchůdce, kterého měla máma od první třídy byl úplně něco jiného, já si ho ještě pamatuju, šikovný, učenlivý, uměl mluvit, mazel. Tenhle jen řve a klove. Podmínky, péče a výchova je u obou stejná. Takže asi tak.

Příspěvek upraven 17.05.22 v 21:58

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8491
@Zoui píše:
No, na vase pozadavky je to podle popisu jasná kocka (da se i vybrat plemeno vhodné k detem, nebo naopak samostatne), ale pokud kočky nemusíte, potkanci nejsou spatny napad, jsou chytri. S králíkem tedy zkusenost nemám 😅 ja bych uz domu brala jen kocku nebo psa, uz nic s podestylkou v kleci. Navic k detem jsou nejkontaktnejsi (meli jsme oboje), ale pes je náročný na cas, no, kocka je samostatnější a obrovský benefit, nemusi se venčit, zas pes mi k detem prijde lepsi.

Ano, zatím mi z toho vychází ten potkan. Ten má jedinou nevýhodu, bojím se, že zatím by ho děti zašláply. Toho se bojím i u toho křečka, musím je s ním pořád hlídat, resp. hlavně toho mladšího.

Jako dítě jsem měla bílou myš a byla skvělá. Tak možná i ta myš by šla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24803
17.5.22 21:58

@Limi123 ježííš, potkan? tak pořiď Sfinxku..
panebože, vždyť ty kočky a psi jsou tak úžasní :srdce:
potkani teda taky inteligentní, ale fakt se s nimi chceš Mazlit???
no a králíka jsem ti snad už vymluvila…
jedna noc s naší Pepinou by ti to jistě barevně ilustrovala…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26747
17.5.22 22:01
@Lucy75 píše: :zed: králík? má noční můra
pořízen náhradou za mrtvou jorku :( to už je samozřejmě špatně
ale králík je prostě mozkově samozřejmě jednoduchý- má maličký mozek - umí reagovat na jídlo (to teda fest), náš umí parádně mlátit do klece ve tři ráno obvykle že mu došlo cokoliv (seno-voda-zrní)
NE
prosím, králíka ne, je to fakt idiot… (pohádají se tu se mnou vyjímeční chovatelé zakrslých králíků, jejichž miláčci umí samozřejmě vše, včetně - skoro - štěkání, že)
ten náš se nenaučil ani bobkovat nějak systematicky přes různé pokusy
Prosím tě
kupte si radši Kočku
na peníze a péči je to stejné
ale za přidanou hodnotu je TO absolutně nesrovnatelné!!!
Kočka přemýšlí.. chová se úplně jnak
kdybych mohla vrátit jedno jediné životní rozhodnutí - tak to nebude první svatba - bude to pořízení králíka 8) přečti si o nich, zklame tě to, strašně
na nás i přes denní snahu vrčel a těch chlupů! jak z kočky..
aktuálně si vyhloubil díru na chalupě pod barákem a žije tam, jezdíme tam furt, ale chce jen žrát, před kontaktem prchá… a aby chtěl kontakt, to ho musíte mazlit FURT
to aby se nechodilo ani do školy, ani do práce
já teda miluju zvířata
měla jsem i osmáka, i ptáčky, rybičky, vše má své, OK
zásadně miluju psy a žiju s nimi
koček jsem taky měla dost
ale ten králík-to nic horšího jsem nezažila
a jak umí fajně budit ve dvě ráno, boží
to se nevyspí celá rodina, ani sousedi
to teda zlatý německý ovčák..
:lol: ale jako pravdu máš :mrgreen:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5889
17.5.22 22:01
@Limi123 píše:
Ahoj,

Ráda bych k dětem pořídila zvířátko, které bude rádo, když se mu někdo věnuje, hladí ho, připravuje mu cestičky atp. Máme doma zlatého křečka, ale ten přes den spí a venku z klece je rád, ale řekla bych, že nejspokojenější je, když má od nás klid.

Zvažovala bych psa, ale náš denní program se neslučuje s pravidelným venčením (kam chodíme, většinou psi nesmějí).

Hledám tedy zvíře, které netrpí, je-li doma samo (jsme docela hodně venku, nicméně dopoledne pracuji z domu), ale zároveň má rádo i kontakt, resp. mu alespoň nevadí. Napadl mě králíček? Ale sama nevím. Možná takové zvíře neexistuje. Aby bylo spokojené i samo, ale i mělo rádo kontakt.

Doporučila bych potkany, ale mít doma dva, aby jim nebylo smutno. Jinak jsou společenští. Po noze mi šplhali na triko, nosila jsem. Je i v rukávu apod. a volně jsem je měla vždy v předsíni. Nechtěla jsem je lovit za skříní apod., což se může stát i u králíka. Jen bych doporučila si ověřit zkušenosti lidí s chs potkanů. Náš první byl skvělý, pořídili jsme mu kamaráda a to bylo doslova čuně. Oproti tomu byl první velmi čistotný. Což souvisí i s tím, jak žijí do doby, než si je někdo vezme apod.. Ale určitě bych prvně vzala všechny členy rodiny na alergologii s tím, že plánujeme pořízení toho zvířete a chci na něj otestovat, abychom ho nemuseli po nějaké reakci vracet apod..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4622
17.5.22 22:02

Kralik je neskutecne narocny zvire. Mame jednoho, ted mel rok. Je hodnej, ale musi mit zabavu a vyziti. Kralik do klece nepatri, nas je tam pres noc. Vymyslim pro nej hracky, zabava atd. Nejstastnejsi je venku na zahrade, ale na volno bez klece nebo voditka, to mi pak chrape celou noc a nedela bordel. Po vykastrovani se uklidnil, kadi do zachudku, prijde na zavolani a dobre vi, ze jsou veci co se nedelaji, presto to zkousi. :mrgreen: a velke minus pro decka, kralik nesnasi noseni, tahani. Ten nas za nama prijde, ale nosit nechce a je hodne na zensky :mrgreen: meho muze tezce ignoruje. Kralik je super na pozorovani, pustit a koukat, co dela je sranda.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1735

@Limi123 já jsem si přesně z toho důvodu před x lety pořídila zakrslého Teddy králíčka současně se svou sestrou. Já jsem si svého „vychovala“. Bobky byly výhradně v záchodku, klec mohla mít otevřenou pořád, když jsem byla doma. No byla zlatá. Moje sestra se na jakoukoli „výchovu“ vykašlala. Bobky a loužička byly vždy a všude. Klec měla pořád celou zasvinenou, no hrůza.
Takže za mě nezáleží jen na králíkovi ale i na výchově. A času, který mu věnuješ :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
908

No jako na rovinu, taky mame male deti, vzdycky jsem mela zviratka, psa, kocku, nejake ty hlodavce, kocour teda kluky zazil a mel je fakt rad, ted aktualne jsme bez zvirat a zatim to tak nechame. Prave proto, ze s klukama hodne jezdíme, jsou malý, kam muzou deti, většinou nemuzou zvirata, ta kocka by asi v uvahu pripadala, ale k detem mi prijde lepsi pes..ale ted jeste ne. Zatim o zvire zajem neprojevili (ten prcek jeste teda nemluvi, tak nemuze 😅) a ja mam plny ruce prace s nimi, rada bych casem treba pejska, ale az budou oba minimalne ve skole a to jeste uvidim, jak na tom budeme s casem, protoze ted proste vim, ze bych na to zviratko nemela dost casu. Navic maji zvirata po znamych a pribuznych, to zatim stačí :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
42058
17.5.22 22:08

Morčata - 2.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21902
17.5.22 22:18
@Limi123 píše:
U nás je problém, že my prostě pořád někde jsme, ale všechno to jsou místa, kam psi nesmí. Dětská hřiště, zoo, botanická, muzea, zábavní parky, koupaliště… Jsme z Prahy, tady se se psem tak dá jít kolem baráku, což jedno mé dítě fakt bavit nebude, mě taky ne a každý den se budu muset dívat na jeho otrávený obličej, že místo na hřiště jdeme chodit kolem domu :-( Jinak bych psa brala všemi 10. Leda nějakého, co chce být hodně doma a naučí se chodit i na psí wc. Dopoledne jsem doma (home Office) a část odpolední také, zas sám by doma tolik nebyl.Příspěvek upraven 17.05.22 v 21:47

Taky jsem kocky moc nemela rada, nez jsem si jednu poridila, prave proto, ze jsem nemohla mit psa :mrgreen:. Dnes mam kocoury dva, jsou to ta nejuzasnejsi zvirata :srdce: A opravdu nas rano nebudi. Mela jsem kdeco, morcata, potkany, krecky, fretky. Ale to jsou takova ta zvirata, no…proste dej nazrat a neotravuj. Fretka o neco lepsi, je to selma, ale zas, proste fretka, vleze a skoci to vsude, vsude, uz nikdy vic :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný