Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
@Anonymní píše: Ženský, pomoc..
Omluvte anonym, ale tímto se veřejně chlubit nepotřebuju
Je mi 37.., 3 a půl roku po porodu, mám hormonální tělísko, to jen na úvod..
Akné mě trápilo vždy, teď už je to lepší. obličej mám v rámci možností dobrý, ale v poslední době řeším výsev akné vzadu na krku a nevím co s tím? Jedná se hlavně o podkožní akné. Mám vlasy krátké, takže to jde vidět a stydím se za to, pomohlo někomu něco? Není to zničehonic nic, řeším to delší dobu a nerozumím tomu, proč se tak hodně množí zrovna na tomto místě.., ložní se snažím měnit často
Díky![]()
Já na to také trpím (26, 1 dítě), jednou jsem to měla tak ošklivé, tak mi manžel předepsal antibiotika a zmizelo to. Teď po delší době se to děje zase ale níž než jsem to mívala. Teď mám ve zvyku používat občas dezinfekci na ruce tak to tím taky máznu
ale nemůžu se toho zbavit. Je to nepříjemné, až mi z toho doslova běží mráz po zádech. Přitom bych mohla s jistotou říct, že se o sebe starám dobře
tak nevím čím to je, budu taky ráda Když tu někdo poradí
Akné mě trápilo vždy, teď už je to lepší. obličej mám v rámci možností dobrý, ale v poslední době řeším výsev akné vzadu na krku a nevím co s tím? Jedná se hlavně o podkožní akné. Mám vlasy krátké, takže to jde vidět a stydím se za to, pomohlo někomu něco? Není to zničehonic nic, řeším to delší dobu a nerozumím tomu, proč se tak hodně množí zrovna na tomto místě.., ložní se snažím měnit často
Díky![]()
Me se to tam obcas dela tez a to zrovna po te Mirene, kterou uz mam ale pres rok venku. Po ni se mi silene zhorsila plet a, dodnes, jsem se toho, bohuzel, nezbavila ![]()
Já na to beru calcichew, nic hnusnějšího snad není, ale pomáhá to suprově 😊
@Asiina píše:
Já na to beru calcichew, nic hnusnějšího snad není, ale pomáhá to suprově 😊
co je to? ![]()
Jinak po dřívějších zkušenostech, již nějaké kortikoidní masti už užívat nechci..
Žvýkací tablety vápník a vitamín D, asi by to šlo brát i zvlášť, ale vím že tohle funguje, tak neměním 😁
@Asiina píše: Žvýkací tablety vápník a vitamín D, asi by to šlo brát i zvlášť, ale vím že tohle funguje, tak neměním 😁
slyším prvně, že zrovna vápník a vitamin D má nějak více pozitivní vliv na akné.. ![]()
Já už delší dobu užívám déčko, céčko, železo a teď nově pár dní zinek, tak snad aspoň trochu uvidím rozdíl ![]()
Taky jsem netušila, první odzkoušela známá, pak já a teď už i mamka a zabírá
tak držím palce ať se toho zbavíte
Vit D hodne zlepsuje jakykoliv kozni problem.:) a hlavne skoro vsichni ho maji nedostatek🤷♀️
@Tykaja píše:
Vit D hodne zlepsuje jakykoliv kozni problem.:) a hlavne skoro vsichni ho maji nedostatek🤷♀️
to je sice hezký, ale u mě očividně nefunguje, beru ho denně ![]()
teď mám doma vim D3 2500, beru půl tablety denně, na sluníčko taky občas vylezu…
@Anonymní píše:
to je sice hezký, ale u mě očividně nefunguje, beru ho denně
teď mám doma vim D3 2500, beru půl tablety denně, na sluníčko taky občas vylezu…
A co máš za vitamíny? To máš nějaký doplněk stravy nebo předepsaný od lékaře? Nedávno zrovna byly testy dostupných doplňků vitamínu D a obsah tedy nic moc.
Na svůj problém si najdi dobrého kožního, který nebude předepisovat jen kortikoidy a taky změn stravu. A třeba zkus non toxic domácnost.
Díky![]()
nosíš nějaké řetízky na krku? Mně to celkem spolehlivě způsobují tyhle doplňky…
@vulpes píše:
nosíš nějaké řetízky na krku? Mně to celkem spolehlivě způsobují tyhle doplňky…
už dávno ne, taky jsem je sundala, protože jsem si myslela, že se to zlepší a nic ![]()
Ženský, pomoc..

Díky