Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Ochlupení roste všude kromě dlaní, plosek nohou a očních víček. Některé je více viditelné, některého si člověk nevšimne. Co mi vadí odstraním.
Hlásím se do klubu. Taky mám víc chlupů než by se mi líbilo a když si dal neoholim nohy tak je mám asi horší jak manžel.
Chlupy máš všude, krom rtů, nosu, dlani, chodidel a víček. Někdo je má jemné světlé, někdo výraznější.
Je to úplně normální.
Já mám taky někde výraznější chlupy, jsem dost tmavá bruneta. Manžel je chlupatý jak opice, tak si říkáme, jak budou vypadat děti, až vyrostou
.
@Kriss Tina píše:
Chlupy máš všude, krom rtů, nosu, dlani, chodidel a víček. Někdo je má jemné světlé, někdo výraznější.
i na nose rostou jemné chloupky a co kolikrát trčí za smetáky lidem z nosu, to ani nemluvím, fuj.. ![]()
@Zwetta v nose jo, o tom se neprřu, někde sem četla, že na špičce nosu by chlupy být neměly, možná si to špatně pamatuju, každopádně to už je detail, chlupy rostou všem na stejných místech, jen ta intenzita je různá ![]()
@Kriss Tina píše:
@Zwetta v nose jo, o tom se neprřu, někde sem četla, že na špičce nosu by chlupy být neměly, možná si to špatně pamatuju, každopádně to už je detail, chlupy rostou všem na stejných místech, jen ta intenzita je různá
Na nose rostou, ale jsou opravdu miniaturní, u většiny lidí neviditelné.
Taky jsem si myslela, ze chlupy na palcich, jako zenske rostou jen mne a jsem divna
ale odstranuju je, proroze treba v zabkach to videt je, teda ja je vidim a je mi to neprijemne. Co jeste davam pryc je horni ret, jsem tmavsi typ, takze to tam proste je. No a cara od pupiku dolu?? Tam mi vzdycky jednou za X tydnu vyroste dlouhy ohavny jeden jediny chlup, a ani ten semnou dlouho nepobude
![]()
Jinak myslim, ze kdyby ses na sebe podivala pod mikroskopem, nestacila by ses divit ![]()
Uplne stejne jako ty ale me uz to tak vadi, ze premyslim nad laserem. Chlupy mam tmave a tvrde. Nejvíc se za ne stydím na brise a na zadku. Stehna si holim taky. Nez se cela oholim ke to tak na 30min, neskutecne me to otravuje. Bohudik, ze nejsem sama. Tak jak tady píšou nektere holky, tak nesouhlasim. Ta, ktera nema viditelne chlupy, nepochopí. Kamaradka muze nosit tanga jak chce a zadne chlupy na zadku nema, pokud ano, tak absolutně jemne a neviditelne. Na stehnech ma taka svetlounke chlupy na brise žádné. Pro me jako pro zenu je to hrozne. Holit se kazde 3 dny fakt vsude nejde, naskočí pak pupinky.. Partner je absolutne v pohode a uklidnuje me, me tohle ale fakt trapi.
Možná hloupý dotaz ale zajímalo by mě jestli je normální když má žena chlupy i jinde než na klasických místech jako jsou trisla podpaží a nohy.
ale zajímalo by mě jestli jsem sama takhle chlupatá 
Já mám chloupky od pupku dolu jsou sice celkem jemné ale úplně tmavé, černé, další chlupy mám od pupku nahoru ale ty jsou jemné docela světlé ale dost viditelné, pak mám chlupy na palcích u nohou, ne sice úplně tvrdé ale také hodně výrazné, pak mám pár chloupků na zadku a těsně pod zadkem ne úplně jako chlapi ale jsou dost viditelné.
Docela si říkám jestli je tohle normální pak ale občas narazim na netu na články kde se ženy chlubí svou chlupatosti a ty jsou opravdu zarostlé jako muži.
Holim se jen na těch klasických místech, zbytek odbarvuji, ale třeba vzít si na sebe tanga je pro mě scifi
Co je a co už není normální? Co by se mělo řešit případně s lékařem? je mi 27 mam dvě děti, pravidelnou menstruaci, tak predpokladam že mám hormony v poradku