Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Máš jít na jícnové echo? S tím zkušenost nemám, ale dcera (15) byla letos na gastroskopii a byla úplně v pohodě. Jen ji pak trochu škrábání v krku, ale o mnoho méně než při angíně.
@iiiv píše:
Vzdyt te vysetri jen ultrazvukem
To není ultrazvuk jako takový ale šlauch do jícnu…
@Havlova píše:
Máš jít na jícnové echo? S tím zkušenost nemám, ale dcera (15) byla letos na gastroskopii a byla úplně v pohodě. Jen ji pak trochu škrábání v krku, ale o mnoho méně než při angíně.
Presne tak, ja na to jit nechci a premyslim ze zavolam doktorce ze na zadnou operaci nepujdu. Strach je mocny… ![]()
@Anonymní píše:
Presne tak, ja na to jit nechci a premyslim ze zavolam doktorce ze na zadnou operaci nepujdu. Strach je mocny…
Neblbni. Zavolej tam a domluv se, ať tě trochu oblbnou (nějaké dormicum nebo tak). Dcera se divila, proč ji s tím gastrem všichni strašili.
@Havlova píše:
Neblbni. Zavolej tam a domluv se, ať tě trochu oblbnou (nějaké dormicum nebo tak). Dcera se divila, proč ji s tím gastrem všichni strašili.
Pro mě bylo gastro velmi nepříjemný zážitek, podobná je bronchoskopie, a po jejím absolvování jsem se rozhodla, že už nikdy. Každý to má prostě jinak.
Tak mas jit na sono srdce nebo na gastroskopii?? To jefest rozdil.
A operace te ceka jaka, se srdcem? To mas neco vazneho, ne. Jinak by te nechteli operovat.
@Lucie_Sx píše:
Tak mas jit na sono srdce nebo na gastroskopii?? To jefest rozdil.A operace te ceka jaka, se srdcem? To mas neco vazneho, ne. Jinak by te nechteli operovat.
vždyt píše, co má. Ale to není normální sono, musí polykat hadičku jako při gastroskopii.
@vokishka píše:
Pro mě bylo gastro velmi nepříjemný zážitek, podobná je bronchoskopie, a po jejím absolvování jsem se rozhodla, že už nikdy. Každý to má prostě jinak.
Jj, lepší nejít na operaci srdce. ![]()
@Anonymní píše:
To není ultrazvuk jako takový ale šlauch do jícnu…
a oni tí říkali, že bude i jícnová sonda, nebo si to jen myslíš.
@Havlova píše:
Jj, lepší nejít na operaci srdce.
já jen píšu, že to, že někdo s tím nemám problém neznamená, že jiný to má stejně.
@Lucie_Sx píše:
Tak mas jit na sono srdce nebo na gastroskopii?? To jefest rozdil.A operace te ceka jaka, se srdcem? To mas neco vazneho, ne. Jinak by te nechteli operovat.
Psala jsem ze mam jit na sono srdce a ze je to neco jako gastroskopie. Mno to sice je vazne ale za cenu toho ze mi budou zaziva strkat sondu do jicnu tam proste nepujdu
@vokishka píše:
a oni tí říkali, že bude i jícnová sonda, nebo si to jen myslíš.
Nemyslim, vim.. Rikali mi nejdriv ze to bude echo srdicka ale vyplnovala jsem papir na echokardiografie a mam prijit na lacno takze na to mam jit
@Anonymní píše:
Psala jsem ze mam jit na sono srdce a ze je to neco jako gastroskopie. Mno to sice je vazne ale za cenu toho ze mi budou zaziva strkat sondu do jicnu tam proste nepujdu
Mohou tě přitlumit, pak nebudeš nic vědět. Jen je třeba se domluvit.
Dobrý den za pár dní mám vyšetření echokardiografii ( echo srdce - ultrazvuk ).. Čím víc se to blíží, tím víc se bojím. Ale tak, že zvracím, mám strašné křeče v břichu a nejím. Nikdy jsem nebyla ani na gastroskopii což je prý hrozně podobné.
Mám jít se srdíčkem na operaci takže mi chtějí udělat predoperační. Už jsme uvažovala i o uschopní se protože toto podstoupit nechci. Mohu v nemocnici toto vyšetření odmítnout?
Děkuji za zkušenosti a rady.