Šlápnutí na hřebík

1
9.8.21 16:07

Hřebík

Ahoj vcera jsem slapla pravym palcem u nohy na hrebik, teklo minimalne krve, takze nic hlubokeho.Od rana to mam natekle, nijak ale dramaticky, trosku teple, ale v okoli rany nemam nijak zarudle misto, nic mi z mista nevytyka.Dala jsem na to tekutou betadinu a budu pravidelne vymenovat.Mate s tim nekdo prosim zkusenost? Vylecili jste si to doma i takhle sami? Nastesti moc nepajdam, jelikoz to neni pres chodidlo, ani to moc neboli, jen kdyz na to vic sahnu. Jedene za dva dny na dovcu, tak to nechci hnat po doktorech, protoze mam moc prace. Dekuju! :) :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
37131
9.8.21 16:17

Tetanovku máš naockovanou/ platnou? Jestli jo, tak bych to léčila doma. Pořádně vyčistit a nechat v klidu, pokud je možnost. Když to není nějak extra hluboké, tak by to mělo být v pohode.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27633
9.8.21 16:18

To že netekla krev neznamená že to není hluboký, máš tetanovku???
jestli je to červený teplý radši bych si to na chíře nechala vyčistit

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34322
9.8.21 16:55

Naopak je dobre, kdyz tece krev, vyplavi to necistoty. Plus je dobre to hned strcit pod vodu a poradne vymyt.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4155
9.8.21 17:20

Dcera si šlápla na hřebík minulý týden. Krev téměř žádná. Dala jsem dezinfekci a zalepila. Ráno jsem volala pediatrovi, který schválil postup ošetření a zkontroloval platnost tetanovky. Poradil mi, ať ranku při každém převazu trochu rozruším sterilním čtvercem, aby se hned nezatáhla. Pokud by se zvětšil otok (byl jen minimální), zhoršila bolest nebo začervenání, tak hned na chirurgii. Nic z toho se nestalo a dnes, pátý den, už tam má dcera jen puntík.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
118
9.8.21 17:33

Jak už zde padlo, zkontroluj si, zda nemáš propadlou tetanovku!

Jinak doporučuji mast Ichtoxyl. Namazat v silnější vrstvě a zavázat. Je tmavě hnědá a dost smrdí, tak ať ji nemáš všude :D.
Ránu a celkové příznaky sleduj. Pokud se bude zhoršovat bolest, otok, zarudnutí nebo ti z rány začne vytékat hnis, tak mazej k doktorovi :).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2
14.5.23 17:06

Dobrý den, v pátek jsem šlápnul na hřebík, nevypadá to, že by to bylo hluboké, trocha krve teklo ale po vyčištění rány už ne.Dnes je neděle a stále to bolí ale né tolik jako v pátek, ale mám to oteklé, a trochu červené, chci se zeptat jestli je to normální. Předem děkuji za odpověď

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7294
14.5.23 17:08
@Luky86 píše:
Dobrý den, v pátek jsem šlápnul na hřebík, nevypadá to, že by to bylo hluboké, trocha krve teklo ale po vyčištění rány už ne.Dnes je neděle a stále to bolí ale né tolik jako v pátek, ale mám to oteklé, a trochu červené, chci se zeptat jestli je to normální. Předem děkuji za odpověď

Byl jsi u lékaře s tím? Nebo jen čistil doma?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11723
14.5.23 17:34
@Luky86 píše:

Ono to chvilku bolet bude.
Pokud by místo bylo hodně červené a horké asi bych s tím šla k lékaři.

V dospívání jsem stoupla na rezavý hřebík tak, že mi asi narazil na kost (na kosti jsem časem nahmatala bouli). Chvíli jsem chodidlo musela vázat obvazem, aby to tolik nebolelo.
Jinak od té doby jsem občas na hřebík šlápla, ale pak už to byla jen několikadenní bolest. Ne jako v prvním případě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2
14.5.23 17:39

Šlápnutí na hřebík

Dobře, děkuji za názor, uvidím ráno jak to bude vypadat

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4
28.8.24 19:45