Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Holky prosím kdo z vás to zná
já jsem z toho už fakt „na prášky“ ![]()
Je fakt, že jsem neměla nikdy úplně čistou pleť, teda když jsem brala HA tak jo, ale už hoodně let jí neberu a mám tento problém-určitě to znáte-na bradě se mi skoro každej měsíc udělá červenej pupen jako „kráva“ kterej samozřejmě bolí, ale hlavně nejde „ani ven, ani dovnitř“ ![]()
Jako jo-tak nějak se vstřebá, ale až za hoodně dlouho a než se vstřebá, tak mám zase další ![]()
Je mi jasný, že za to může určitá hormonální nerovnováha, je fakt, že po porodu druhé dcerky se mi toto dělo asi 2 roky, pak byl nějaký ten rok klid a teď už víc jak rok stejný scénář…Člověk s tím asi moc neudělá, ale jde mi o to, jestli jste některá na tenhle problém nějak vyzrála a víte co s tím prevítem, aby „dozrál“
předpokládám, že hnis je někde hluboko pod kůží, ale jak ho dostat ven?
Já zkoušela všechno možný-třeba i mast z marjány, ale efekt žádnej ![]()
Omlouvám se za nechutný téma, ale víc hlav víc
teda snad ![]()
Chc to zinek na plet a hodne casto delat peeling a plet bude krasna. Mam mastnu plet jen 7 dni se nestaram a uz brada je bedarovita ![]()
Mám to od porodu ja říkam s dětmi jsem o mlada a jsem zase puberťák. Pomohla mi az kožní ložisko se musí odstranit předepíše lokální atb zinerit na predpis. A pravidelna pece me pomohla az miceralni voda a pravidelna navštěva na kosmetice kde reši i jizvicky ktere se mi na obličeji z toho udelali
Hmm to je fakt-ten zinek
normálně v tabletách ju? Já se teda jako o pleť si myslím starám-každej den čístím, peeling taky dělám, ale je to prostě hormonama ![]()
A hlavně ty tvrdý červený bulky to nechápu, kde se to bere-mojí ségruši tchýně-té je 55 roků, pleť má úplně čistou, ale tahle červená bulka na bradě se jí dělá dost často taky ![]()
@MARKETAB81 píše:
Mám to od porodu ja říkam s dětmi jsem o mlada a jsem zase puberťák. Pomohla mi az kožní ložisko se musí odstranit předepíše lokální atb zinerit na predpis. A pravidelna pece me pomohla az miceralni voda a pravidelna navštěva na kosmetice kde reši i jizvicky ktere se mi na obličeji z toho udelali
Díky
no právě si říkám, že tam kurňa pod tou kůží musí být nějaký ložisko!
ten Zinerit se teda maže jen na to „postižený místo“?
Mně někdo dokonce říkal, že mu tuhle neplechu normálně propíchla kosmetička do hloubky, ale brrrr to se mi nechce teda, i když se přiznám, že jsem ze vzteku kolikrát měla taky chuť do toho bodnout jehlu ![]()
Nevím jestli i na obličej by se to dalo použít, ale manželovi se na zádech občas udělá takový absces… A dostal na chirurgii doporučení na Višňovského balzám (taková srajda nahnědlá) a že to ten hnis vytáhne na povrch (musí to být zalepený) a je fakt že za týden z abscesu začal vytékat hnis, vymačkávat nic dalšího nešlo a za další týden aplikace to bylo čistý a ložisko se samo zatáhlo a ztratilo…
@Tess 85 píše:
Nevím jestli i na obličej by se to dalo použít, ale manželovi se na zádech občas udělá takový absces… A dostal na chirurgii doporučení na Višňovského balzám (taková srajda nahnědlá) a že to ten hnis vytáhne na povrch (musí to být zalepený) a je fakt že za týden z abscesu začal vytékat hnis, vymačkávat nic dalšího nešlo a za další týden aplikace to bylo čistý a ložisko se samo zatáhlo a ztratilo…
Děkuju moc-přesně něco takovýho jsem taky měla na mysli
ale volně prodejný to asi nebude
mrknu se ![]()
@Ditta77 píše:
Děkujutvůjc-přesně něco takovýho jsem taky měla na mysliale volně prodejný to asi nebude
![]()
mrknu se
Ahoj, volně koupíš, ale pokud ten tvůj problém nemá kanálek, tak nemá čím vylézt, je to asi ucpaná žláza. Mě pomohlo napařit horkým obkladem, vyvařit jehlu a propíchnout do hloubky, namazat višňovku a zalepit.
@3R píše:
Ahoj, volně koupíš, ale pokud ten tvůj problém nemá kanálek, tak nemá čím vylézt, je to asi ucpaná žláza. Mě pomohlo napařit horkým obkladem, vyvařit jehlu a propíchnout do hloubky, namazat višňovku a zalepit.
Jo kanálek to je ono, pač vím, že každej beďar i sebemenší beďárek kanálek má, tudíž to má kudy vylézt, s tou jehlou mě to pokoušelo mockrát, ale netroufnu si ![]()
A i v ucpaný žlázce je hnis?
Jinak hledám tu višňovku, ale pořád mi to vyhazuje jen ten tekutej roztok
asi neumim hledat ![]()
@Ditta77 píše:
Jo kanálek to je ono, pač vím, že každej beďar i sebemenší beďárek kanálek má, tudíž tdoporučeníkudy vylézt, s tou jehlou mě to pokoušelo mockrát, ale netroufnu si
A i v ucpaný žlázce je hnis?
Jinak hledám tu višňovku, ale pořád mi to vyhazuje jen ten tekutej roztokasi neumim hledat
Vydrž, zajdu ti do koupelny zjistit přesný název, já místo višňovky ještě koupila takovou hnusnou térovou mast na doporučení. Vyšla fin líp a splnila účel.
@Ditta77 píše:
Jo tak už asi vím-Ichtoxyl
Jooo přesně! Stojí cca kolem 40kč a strašně smrdí po téru.
Ale jsi moc hodná ![]()
A prosímtě k tomu propichování-vytekl ti teda normálně hnis ju…já už jsem se totiž několikrát pokoušela taky o propíchnutí, ale nejsem schopná bodnout hlouběji, takže to sknčio akorát u krve, dál ne ![]()
Ježiš to je téma
sado-maso ![]()
@3R píše:
Jooo přesně! Stojí cca kolem 40kč a strašně smrdí po téru.
Jo ten mi babička patlala jako dítěti na prst-jeden prst se mi dlouho zaněcoval a tot mi babča patlala…a ten smrad tý masti se mi strašně líbil
![]()
@Ditta77 píše:
Ale jsi moc hodná![]()
A prosímtě k tomu propichování-vytekl ti teda normálně hnis ju…já už jsem se totiž několikrát pokoušela taky o propíchnutí, ale nejsem schopná bodnout hlouběji, takže to sknčio akorát u krve, dál ne
Ježiš to je téma
![]()
No já byla tak nasr…, že bych si kliďo ufikla i kus brady. Mě to hrozně zhnisalo, bylo horké a nikde dírka, aby to vyteklo, tak jsem napařila, píchla a zmáčkla (fuj ten binec ani nebudu popisovat), ale nedáš to všechno, proto namazat a přelepit, dělala jsem to sice na noc, ale i tak to trvalo 3dny než to bylo lepší. Můžeš zkusit i trošku míň účinější
Ichtyo care pastu.