Akné? Absces? Prostě tvrdá bulka :-(

4239
7.4.16 22:57

Akne?Absces?Prostě tvrdá bulka :-(

Holky prosím kdo z vás to zná :zed: já jsem z toho už fakt „na prášky“ :zed:
Je fakt, že jsem neměla nikdy úplně čistou pleť, teda když jsem brala HA tak jo, ale už hoodně let jí neberu a mám tento problém-určitě to znáte-na bradě se mi skoro každej měsíc udělá červenej pupen jako „kráva“ kterej samozřejmě bolí, ale hlavně nejde „ani ven, ani dovnitř“ :P
Jako jo-tak nějak se vstřebá, ale až za hoodně dlouho a než se vstřebá, tak mám zase další :cert:
Je mi jasný, že za to může určitá hormonální nerovnováha, je fakt, že po porodu druhé dcerky se mi toto dělo asi 2 roky, pak byl nějaký ten rok klid a teď už víc jak rok stejný scénář…Člověk s tím asi moc neudělá, ale jde mi o to, jestli jste některá na tenhle problém nějak vyzrála a víte co s tím prevítem, aby „dozrál“ :poblion: předpokládám, že hnis je někde hluboko pod kůží, ale jak ho dostat ven? :think:Já zkoušela všechno možný-třeba i mast z marjány, ale efekt žádnej :zed:

Omlouvám se za nechutný téma, ale víc hlav víc :mrgreen: teda snad :P

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1671
7.4.16 23:04

Chc to zinek na plet a hodne casto delat peeling a plet bude krasna. Mam mastnu plet jen 7 dni se nestaram a uz brada je bedarovita :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3611
7.4.16 23:09

Mám to od porodu ja říkam s dětmi jsem o mlada a jsem zase puberťák. Pomohla mi az kožní ložisko se musí odstranit předepíše lokální atb zinerit na predpis. A pravidelna pece me pomohla az miceralni voda a pravidelna navštěva na kosmetice kde reši i jizvicky ktere se mi na obličeji z toho udelali

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4239
7.4.16 23:09

Hmm to je fakt-ten zinek :think: normálně v tabletách ju? Já se teda jako o pleť si myslím starám-každej den čístím, peeling taky dělám, ale je to prostě hormonama :?
A hlavně ty tvrdý červený bulky to nechápu, kde se to bere-mojí ségruši tchýně-té je 55 roků, pleť má úplně čistou, ale tahle červená bulka na bradě se jí dělá dost často taky :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4239
7.4.16 23:13
@MARKETAB81 píše:
Mám to od porodu ja říkam s dětmi jsem o mlada a jsem zase puberťák. Pomohla mi az kožní ložisko se musí odstranit předepíše lokální atb zinerit na predpis. A pravidelna pece me pomohla az miceralni voda a pravidelna navštěva na kosmetice kde reši i jizvicky ktere se mi na obličeji z toho udelali

Díky :kytka: no právě si říkám, že tam kurňa pod tou kůží musí být nějaký ložisko! :pocitac: ten Zinerit se teda maže jen na to „postižený místo“?

Mně někdo dokonce říkal, že mu tuhle neplechu normálně propíchla kosmetička do hloubky, ale brrrr to se mi nechce teda, i když se přiznám, že jsem ze vzteku kolikrát měla taky chuť do toho bodnout jehlu :P

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1240
8.4.16 00:04

Nevím jestli i na obličej by se to dalo použít, ale manželovi se na zádech občas udělá takový absces… A dostal na chirurgii doporučení na Višňovského balzám (taková srajda nahnědlá) a že to ten hnis vytáhne na povrch (musí to být zalepený) a je fakt že za týden z abscesu začal vytékat hnis, vymačkávat nic dalšího nešlo a za další týden aplikace to bylo čistý a ložisko se samo zatáhlo a ztratilo…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4239
8.4.16 00:18
@Tess 85 píše:
Nevím jestli i na obličej by se to dalo použít, ale manželovi se na zádech občas udělá takový absces… A dostal na chirurgii doporučení na Višňovského balzám (taková srajda nahnědlá) a že to ten hnis vytáhne na povrch (musí to být zalepený) a je fakt že za týden z abscesu začal vytékat hnis, vymačkávat nic dalšího nešlo a za další týden aplikace to bylo čistý a ložisko se samo zatáhlo a ztratilo…

Děkuju moc-přesně něco takovýho jsem taky měla na mysli ;) ale volně prodejný to asi nebude :think: :think: mrknu se :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3R
2829
8.4.16 00:24
@Ditta77 píše:
Děkujutvůjc-přesně něco takovýho jsem taky měla na mysli ;) ale volně prodejný to asi nebude :think: :think: mrknu se :think:

Ahoj, volně koupíš, ale pokud ten tvůj problém nemá kanálek, tak nemá čím vylézt, je to asi ucpaná žláza. Mě pomohlo napařit horkým obkladem, vyvařit jehlu a propíchnout do hloubky, namazat višňovku a zalepit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4239
8.4.16 00:31
@3R píše:
Ahoj, volně koupíš, ale pokud ten tvůj problém nemá kanálek, tak nemá čím vylézt, je to asi ucpaná žláza. Mě pomohlo napařit horkým obkladem, vyvařit jehlu a propíchnout do hloubky, namazat višňovku a zalepit.

Jo kanálek to je ono, pač vím, že každej beďar i sebemenší beďárek kanálek má, tudíž to má kudy vylézt, s tou jehlou mě to pokoušelo mockrát, ale netroufnu si :-(
A i v ucpaný žlázce je hnis?
Jinak hledám tu višňovku, ale pořád mi to vyhazuje jen ten tekutej roztok :zed: asi neumim hledat :P

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3R
2829
8.4.16 00:35
@Ditta77 píše:
Jo kanálek to je ono, pač vím, že každej beďar i sebemenší beďárek kanálek má, tudíž tdoporučeníkudy vylézt, s tou jehlou mě to pokoušelo mockrát, ale netroufnu si :-(
A i v ucpaný žlázce je hnis?
Jinak hledám tu višňovku, ale pořád mi to vyhazuje jen ten tekutej roztok :zed: asi neumim hledat :P

Vydrž, zajdu ti do koupelny zjistit přesný název, já místo višňovky ještě koupila takovou hnusnou térovou mast na doporučení. Vyšla fin líp a splnila účel.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4239
8.4.16 00:45

Jo tak už asi vím-Ichtoxyl :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3R
2829
8.4.16 00:48
@Ditta77 píše:
Jo tak už asi vím-Ichtoxyl :D

Jooo přesně! Stojí cca kolem 40kč a strašně smrdí po téru.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4239
8.4.16 00:48

Ale jsi moc hodná :kytka:

A prosímtě k tomu propichování-vytekl ti teda normálně hnis ju…já už jsem se totiž několikrát pokoušela taky o propíchnutí, ale nejsem schopná bodnout hlouběji, takže to sknčio akorát u krve, dál ne :roll:

Ježiš to je téma :P :roll: :roll: :roll: sado-maso :P

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4239
8.4.16 00:50
@3R píše:
Jooo přesně! Stojí cca kolem 40kč a strašně smrdí po téru.

Jo ten mi babička patlala jako dítěti na prst-jeden prst se mi dlouho zaněcoval a tot mi babča patlala…a ten smrad tý masti se mi strašně líbil :oops: :P

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3R
2829
8.4.16 01:01
@Ditta77 píše:
Ale jsi moc hodná :kytka:

A prosímtě k tomu propichování-vytekl ti teda normálně hnis ju…já už jsem se totiž několikrát pokoušela taky o propíchnutí, ale nejsem schopná bodnout hlouběji, takže to sknčio akorát u krve, dál ne :roll:

Ježiš to je téma :P :roll:
No já byla tak nasr…, že bych si kliďo ufikla i kus brady. Mě to hrozně zhnisalo, bylo horké a nikde dírka, aby to vyteklo, tak jsem napařila, píchla a zmáčkla (fuj ten binec ani nebudu popisovat), ale nedáš to všechno, proto namazat a přelepit, dělala jsem to sice na noc, ale i tak to trvalo 3dny než to bylo lepší. Můžeš zkusit i trošku míň účinější
Ichtyo care pastu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast