Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
@Ditta77 ofiko název je Višňovského balzám a je to takovej hustější roztok, bohužel jako mast se nedělá, bylo mi dost nepříjemně vysvětleno v lékárně
takže jsme doma dělali menší patlámo na gázu a zalepování sterilníma náplastma, ale hlavně že to zabralo a nemuseli mu to na chíře řezat a drénovat a vyplachovat kysličníkem…
Každopádně ať už si to namažeš jakoukoliv touhle srajdou, tak ať to dopadne dobře a neudělá ti to nějakou jinou neplechu na obličeji
![]()
@Tess 85 píše:
@Ditta77 ofiko název je Višňovského balzám a je to takovej hustější roztok, bohužel jako mast se nedělá, bylo mi dost nepříjemně vysvětleno v lékárnětakže jsme doma dělali menší patlámo na gázu a zalepování sterilníma náplastma, ale hlavně že to zabralo a nemuseli mu to na chíře řezat a drénovat a vyplachovat kysličníkem…
Každopádně ať už si to namažeš jakoukoliv touhle srajdou, tak ať to dopadne dobře a neudělá ti to nějakou jinou neplechu na obličeji![]()
@Ditta77 Tyhle mega pupeny taky znám. Jsem na sebe tvrdá (a na pupeny naštvaná), takže mačkám a mačkám. Když se to zkusí hned v začátku a hodně zeširoka podebrat, tak občas něco hnisu vyleze, takže kanálek tam je. Ale evidentně nevyleze všechen. A další dny už mačkat nejde. Pak to jakoby podesychá, ale trvá to děsně dlouho. Já tam ty pupeny mám třeba 2 měsíce, než se to plně zahojí. V těhu mě to netrápí. A taky jsem přesvědčená, že je tam ložisko, protože se mi opakují na stejných místech po celým obličeji. ![]()
Kožní dr mi sice něco lokálního napsala a říkala, že je to hluboký akné (jestli jsem ji správně pochopila), ale moc to nepomáhá.
Teď zrovna mám klid, ale budu zvědavá, jestli napíšeš zkušenosti s těmi doporučenými mastmi. ![]()
@zeptam se: Nějaká odborná rada, jak to správně propíchnout? V pravém úhlu jakoby a nebo z boku tam zajet?