Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ahoj, chtěla jsem se zeptat, čím zabavujete děti kolem půl roku? Malá začala teď lézt a taky už se posadila, tak řeším, čím jí zabavit, protože jí zajímá úplně všechno, kromě jejích vlastních hraček??? Narazila jsem taky na tuhle knížku, věnuje se tady někdo montessori nebo něčemu podobnému, co by se dalo praktikovat u tak malých dětí? ***
edit admin - odstraněn odkaz
@melo.ice Tak ji nech lezt, brat veci do ruky. V tomto obdobi si najde dite snadno zabavu samo.
Kluky v tomhle věku nejvíc zajímaly kapesníčky, klíče, nabíječky, petky naplněné třeba kolínkama, mobil,…prostě vše jen ne jejich hračky ![]()
Souhlasím s holkami, nechte ji lézt, jak ona chce, samozřejmě, pokud neleze někam, kam by neměla
.
Jinak děti v takovémto období zajímají skutečně mobily rodičů krémy na jejich mazání
, kapesníčky
, petky, kabely, prostě věci co nejsou pro ně, mám s tím i svou vlastností zkušenost,
bude ještě hůř, až začne vyklízet šuplíky a skříně ![]()
@melo.ice Knížky aktivit jsem měla, ale moc nevyužívala, děti to moc nebraly, spíš objevovaly doma po své vlastní ose - nejraději v kuchyni nebo se hrabaly v prádle (ideálně hromada vypraných ponožek), hrály si s kolíčky, s klubíčkem… Moje děti ale byly od miminek poměrně společenské a měly rády kolem sebe ruch. Takže jsem s nimi hodně dělala aktivity mimo domov. Chodili jsme na plavání, na cvičení miminek do solné jeskyně (tam s radostí zkoumaly solné krystalky, světýlka, fontánku vody), do herničky.
Vařečky, silikonové formičky, bráchovo duplo a ostatní hračky, papíry všeho druhu (nedobrovolně), veškeré kabely (to taky nepodporuju), krémy jak už tu padlo, zábrana na postýlce, tráva, cokoliv.
Krabice od pap. kapesníků nebo jiná krabice s otvorem naplněná cistejma latkovejma kapesnikama (papírové jedl)- nejdřív vydával pozdeji i zandaval. A velká obrázková podložka, kterou nadšeně zkoumal a za měsíc ji rozdrbal. Knizky. A samozřejmě petlahve
později mi tady ne e-mimi. doporučily pokličky, taky skvělý. Teď je mu 15 měsíců a začal brat hračky namilost. ![]()