Aktivity, rebusy pro tříleté dítě

191
20.6.18 09:55

Aktivity, rebusy pro trilete dite

Nemate nejake tipy na zajimave cinnosti pro skoro trilete dite? Syn je sikovny a zvidavy, zaslouzil by si uz trochu sofistikovanejsi zabavu nez chodit po ulici a poznavat znacky aut :D
Co tak doma delate? mate tipy na nejake nenasilne trochu vzdelavaci aktivity, hadanky a tak. uvitam i tipy na knihy, treba neco montessori…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1824
20.6.18 10:24

Koukni na časopis Puntík.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2996
20.6.18 10:29

@Flinka časopis Puntík také odebíráme a má úspěch. U nás frčí hlavolamy Den a noc a Králík Kuk. Jsou ještě další, ale my máme (zatím) jen tyto dva.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3355
20.6.18 10:35

Albi elektronicka tuzka, tik tak bum, double, knizky rekni mi…pexesa, puzzle. Kamoska ma plastovou „past“ na hmyz s lupou, pak minisklenik…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30987
20.6.18 11:06

@Flinka Kreslila jsem detem vlastnorucne obrazky s rozdily, delala logicke rady (ve smyslu cerveny puntik, zeleny, cerveny, zeleny, cerveny - a jaky bude ted?), nebo jsem treba rozstrihala papirovy talir, hledali jsme „strepy“ a lepili je maskovaci paskou dohromady jako archeologove, poznavali jsme predmety po hmatu se zavazanyma ocima nebo ploskami nohou, po cem zrovna slapou. Nebo i po chuti potzraviny se zavazanyma ocima. Michali jsme barvy - zluta+ modra je zelena… a tak. Od tri let prostredniho ucim anglicky (zacal s tehdy petiletou segrou). Opakovat po me pohyby, cviky, vytleskavani… Muzete si lisovat listy stromu a delat herbar… Toho je :-).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30987
20.6.18 11:08

Jo - pak jsem jim vyrobila takove karticky s ksichtikama - zeny, muzi, ruzne barvy vlasu, bryle, knir, culiky… a hledali podle popisu zlodeje. Nebo ruzne domecky - 1, 2,3 patra, ruzne tvary dveri, ruzny pocet oken, kominu a hledali, kde kdo bydli… To je strasne bavilo okolo 3 let.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
478
20.6.18 11:49

My hrajeme na změny v pokoji - rozhlédnou se, jdou na chodbu a já dám třeba židli na stůl a pak hledají.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
191
20.6.18 12:27

Diky vsem! ty hry vypadaji dobre, i kdyz na nektere asi neni syn jeste zraly. zatim jsme tak ve fazi, kdy „hrajeme“ pexeso jenom obrazkem navrch, kdy syn vybira pary a dava je stranou. takze zadna extra pravidla.

Kralik kuk vypada ale dobre, to by mohlo mit uspech.

@Hobitka mas muj obdiv, jsi sikovna.dik za inspiraci.neco urcite vyzkousim.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
191
21.6.18 07:42

Vcera jsem jeste objevila hezkou knihu - Rok plny uceni zabavnou formou.urcite zkusime nocni bojovku na zahrade a nejake „fyzikalni“ pokusy. Jsou to jednoduche tipy,treba postavit vez z kostek a obkreslovat jeji stin (jak se postupne posunuje), hledani tvaru pohmatem, zkouset,co plave a co se potopi. Tak treba to nekoho inspiruje;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí