Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Nemate vychytavku na upravu ofiny u rocni? Sponku si dat nenecha, neni neco rychleji upevnitelne nez klasicka sponka?
@e008 ostříhat, ale to asi slyšet nechceš. Dcera si také nechtěla nechávat sponky a gumičky, hned to sudávala. Takže jsem ji stříhala, ofinu na krátko, zbytek tak aby to měla na delší mikádo.
Ja se pridavam k dotazu
Resim to u rok a pul stare holcicky. Sponku si dat nenecha a nebo si ji hned sunda. Ofinu jsem ji ustrihla, ale ma hodne vlasu a ma je vlnite, takze porad vypada hrozne neupravene a leze ji to do obliceje. ![]()
@e008 Co padá do očí (ofina) bych normálně šmikla. Zbytek nechat růst a postupně sestřihávat, aby to mělo stejnou délku. A nechat to jen tak dlouhé, aby holčička vypadala jako holčička, ale nepotřebovalo to extra úpravu v podobě culíků apod.
@Kočičí duše v roce a půl jsem dávala gumičky. Takové ty malé umělé. Nekloužou a malá se naučila držet, když pak dostala bonbon.
Mam stejny problem akorat s dvouletackou. Ta si nenecha na vlasy sahnout. Takze ji strihame ofinu ve spanku
.
Holky u naší slečny pomohlo vzít jí ke kadeřnici - najednou byla „velká“, seděla v křesle, měla na sobě plášť, koukala na sebe v zrcadle a nechala se bez mrknutí ostříhat. A pak dostala za odměnu bonbon.