Dítě kouše

4
18.6.18 23:30

Dítě kouše

Ahoj. Mám rok a půl starého syna. Přestali sme před 14dny kojit ze zdravotních důvodů. Ale od té doby začal kousat až mám modřiny :zed: a štípat- to převážně do krku a obličeje.. Nemáte některá podobné zkušenosti? Přejde to? :nevim: MM sem nahradila klasickým mlékem (kozí /kravské i alternativní). Nějak si nevím rady, jak šetrně ho to odnaučit

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
133
18.6.18 23:52

To děti zkouší, většina dětí to dělá. Tak jim přece musíme dát najevo, že to bolí, že se to nedělá. A to už je na vás jak - doporučuje se domluva, odstrčení, demonstrace na panence, někdo i plácnutí přes kousající pusu.......Já jsem jednoduše děcku střelila facku, nejsem bijec, nebylo to nic plánovaného - jen akce reakce, kousanec mě zaskočil, nečekaně to zabolelo, ruka mi vystřelila, tak syn chytnul a pochopil, že toto dělat mamince nebude a už jsme to řešit nemuseli. Ověřený postup jsem opakovala u mladších ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3230
19.6.18 05:56

V klidu, at se nelekne, jemne oplatit. Zjisti, ze to boli, vysvetlit a je to. Oni to berou jako skadleni a nechapou zatim, ze to druheho boli.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
19.6.18 06:40

Je otázka proč kouše. Mám 2 děti. Zkusili to oba. Prvnímu jsme to vysvětlili, protože to jen zkusil. S mladším to bylo horší. My za sebou máme víc jak 2 roky kousání. U něj to byl nástroj komunikace. Bohužel jsem to pochopila později. Taky jsem byla plná modřin. U nás bylo nejhorší oplácení, kdy bral, že to je v pohodě, když to děláme i my. Pomohlo to, že vyzrál a nabídli jsme mu jiný způsob komunikace a postupně jsme to prakticky vymýtili. Kousal, když na sebe chtěl upozornit, kdyz nezvládal emoce. Teď mu jsou 4 roky a kouše jen když už vše ostatní selže - v afektu, když mu ostatní metody nevyšly. Ale to je tak jednou za měsíc, což už jde.

• Citovat
  • Upravit
19.6.18 07:07

Mam podobne starou dcerku a taky ted zkousi, co muze. Tahala za vlasy a smala se tomu, stipala, kousala. Vysvetlovat a zlobit se na ni, nebo ji dat na zadek nepomahalo - akorat nahodila rev a za deset minut uz to delala znova. Jedine co na ni plati je, kdyz ji to ihned oplatim. Stipne me, sup a uz ma stipanec ode me. Vzdycky hodi hrozne prekvapeny vyraz, ze to boli, ale treba s tahanim vlasu a stipanim uz uplne prestala. :palec: v ramci hry me obcas kousne, ale uz taky vi, ze to nema delat. :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8506
19.6.18 07:45
@Hanncaa píše:
Ahoj. Mám rok a půl starého syna. Přestali sme před 14dny kojit ze zdravotních důvodů. Ale od té doby začal kousat až mám modřiny :zed: a štípat- to převážně do krku a obličeje.. Nemáte některá podobné zkušenosti? Přejde to? :nevim: MM sem nahradila klasickým mlékem (kozí /kravské i alternativní). Nějak si nevím rady, jak šetrně ho to odnaučit

Mam, u nas pomohlo az kousnout/stipnout parkrat zpatky. Prestalo to pak velmi rychle.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4
19.6.18 08:17

No tuším, že je to jeho způsob komunikace.. Když mu něco nepodam, reknu nejdeme ven dělám ti nejprve jídlo. Tak. Kousne nebo když je unavený a nejde mu to. Hned usnout.. Zkoušela sem štípání opacet, ale nefunguje, zkoušela sem u placenou, ale taky nic.. Proto sem ráda za vaše zkušenosti a názory

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2481
1.1.22 11:16

Syn 19m a šíleně kouše, tak cca od jeho 12m. Absolutně nevím, co s ním. Teď jsme na chatě s přáteli a syn neustále se zakusuje do 3letého kluka. Ostatní taky občas klidně kousne, ale na toho kluka útočí pořád … Když jsme doma, zakousne se do ségry, 11 let, občas do mne. Je bit, kousnut, občas dostane i facku, když se zakousne pořádně - akce, reakce… Je to šílený a netuším, jak vysvětlit. Mám strach, že čím víc mu to oplácíme, tím víc kouše :,(..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8506
1.1.22 12:22
@lucije28 píše:
Syn 19m a šíleně kouše, tak cca od jeho 12m. Absolutně nevím, co s ním. Teď jsme na chatě s přáteli a syn neustále se zakusuje do 3letého kluka. Ostatní taky občas klidně kousne, ale na toho kluka útočí pořád … Když jsme doma, zakousne se do ségry, 11 let, občas do mne. Je bit, kousnut, občas dostane i facku, když se zakousne pořádně - akce, reakce… Je to šílený a netuším, jak vysvětlit. Mám strach, že čím víc mu to oplácíme, tím víc kouše :,(..

V tom případě jen hlídat, aby nekousal toho 3 letého. Tj. být mu pořád za zadkem - bohužel. Obě mé děti to časem přešlo.

Pokud to nepůjde, neustále hlídat, musíš bohužel z chaty odjet. Jinak asi přátelství s rodiči 3 letého rychle skončí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19388
1.1.22 12:26

Taky máme kousavce, ja se bojím, že ma pas

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2587
1.1.22 12:31

Já to řešila jak se psem - každá akce má reakci. Takže když dítě kouslo, šlo okamžitě na zem a odešla jsem. Žádné oplácení, abych mu ukázala, že je to normální styl komunikace. Není. Možná jsem ještě řekla: „NE!“ Než sedělo na zemi a já byla ve vedlejší místnosti. Když přišlo, byla jsem zas milá. Udělalo to max. pětkrát.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2481
1.1.22 17:47

@g.sandova - a jaké má další projevy a kolik mu je?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19388
1.1.22 18:29

@lucije28 jsou mu svá a doufám, že jen plasim. Je w ním těžká spolupráce. Je strašně Švehlova, nemluví, ale rozumí, to zase jo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1260
1.1.22 19:19

Též chvilku kousal, byla to pro něj forma hry, takže jsem ho položila a odešla. Pak jsem mu ukázala, že lepší hra je pusinkování- lechtání na krku. Teď máme problém v tom, že když se vzteká, tak tu agresi obrátí proti sobě a kouše se do prstíku, což je snad ještě horší. Snažím se pracovat s jeho vztekáním (odfukujeme, zadupáváme) ale ještě tak jednou do týdne (hlavně u babičky a dědy) se kousne. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí