Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
S kvalitou nepomůžu, ale jestli se vám líbí ta samá, co me dceři, tak tu jsem zavrhla kvůli hodně nepraktické kapse na láhev.
@modravlocka chci pro kluka. Je pravda, ze u toho modelu jsou ty bocni kapsy nevelke, ale to piti se tam snad vejde
dekuji za poznatek ![]()
Nemám sice už prvňáčka, ale dceři jsem kupovala teď do třetí třídy batoh a dobře sem udělala. Pěkný materiáp, prostorný, vystužená a nastavitelná záda.
Mohu se zeptat, jak jsou čerství prvňáčci spokojeni s aktovkou Baagl? Co je u kterého typu dobré, lepší… nebo co naopak chybí? Děkuji za postřehy ![]()
@Jaaaaba Syn má „pirátský“ Baagl. Koupila jsem aktovku (ne batoh) právě z důvodu zvykání na nošení v první třídě a pevnější konstrukce aktovky. Jsem spokojená, požadavky jsou splněny. Aktovka je lehká a prostorná, ale na druhou stranu je pohledově větší/mohutnější než batoh. Nicméně syn je spokojený, evidentně se mu nosí dobře (nechce pomáhat od rodičů). Myslím, že by dva roky vydržet mohla ![]()
@R.O.L.F.
A mohu se zeptat, jestli dno aktovky je u tohoto modelu plastové nebo potažené látkou? Dnes jsem v obchodě narazila na ten druhý model (zipová aktovka) a překvapilo mne, že je potažené látkou.
Chci se zeptat zda má něčí dítko už,,odnošeno" v aktovce pro prvňáčky Baagl Zippy? Máme budoucího drobného prvňáka a tato aktovka mi dle rozměrů přijde na drobné dítko, ale hloubka 17 cm mě znepokojuje zda se tam vejde vše potřebné. Už ji mám v košíku na e-shopu ale ráda bych si přečetla ještě nějakou zkušenost, co se prostoru týče.
Ahoj všichni,
máte zkušenosti s aktovkou pro 1. třídu od značek topgal nebo baagl? Nemůžeme se rozhodnout, kterou koupit, tak prosím o názory, zkušenosti… Díky ![]()
Mám pro obě děti (dcera 1. a syn 4. třída) Topgal a jsem spokojená. Na konci roku vypadají batohy pořád pěkně, sedí jim a mají velký prostor. Pokud je nezničí mohly by vydržet několik let. Škoda, že jsem ho hned nekoupila i synovi. Měl Emipo a už v druhé třídě přestávalo kapacitně stačit, ale pak byl k vůli covidu doma, tak jí nějak moc nepotřeboval. Ve čtvrté třídě už by mu moc nestačil a vzhledem už taky nic moc. To naopak u dcery by mohl ten Topgal vydržet minimálně do 5. třídy. Místa je dost a design není úplně dětský, takže by měl být taky ok.
Příspěvek upraven 09.06.22 v 12:15
Máme Topgal od první třídy a spokojenost. Dá se o vyprat v pračce. Dcera je teď ve druhé třídě a od třetí chce nový.
Přijde mi do té druhé třídy akorát.
Ale tedy dceři jsem brala nějakou tu větší velikost než pro prvňáka. Je největší ve třídě, takže jsem vzala schválně větší ať dýl vydrží.
@Botičkadam píše:
Ahoj všichni,
máte zkušenosti s aktovkou pro 1. třídu od značek topgal nebo baagl? Nemůžeme se rozhodnout, kterou koupit, tak prosím o názory, zkušenosti… Díky
mám objednanou baagl, topgal jsem četla že je lepší pro vyšší děti, snad od 120cm, dcera je drobek. Ale budu teď vracet baggymax. Ta dceři nesedí vůbec… padají to z ramen, jsou jakoby daleko od sebe ty popruhy. Máme objednané tři tipy aktovek… oxybag, bagamster a teb baagl. Brala jsem už aby byl bederní pas, aby mohla zapnout a snad pak líp bude sedět.
Oběma dětem jsem do 1. třídy koupila Topgal (dcera je hodné drobná), naprostá spokojenost. Nedávno jsem kupovala dceři novou aktovku- nedokázala se rozhodnout jakou, u Baaglu se jí líbil motiv, tak jsem objednala 2 Topgaly ( lze ho bezplatně vrátit přes zásilkovnu) a 1 Baagl, Baagl jí neseděl dobře na ramenou, a zpracování nebylo tak kvalitní jako u Topgalu, takže jsme zase zůstali u Topgalu.