Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@Terisatkova Mají o tebe prostě strach. Těžko to teď chápeš, ale až jednou budeš máma, tak to pochopíš.
@pannda píše:
Co dělají tví rodiče a jak jsou staří?
Muj taťka je ředitel několika oddělení v jedné firmě a moje Mamka má klenotnictví. Je jim 50 ![]()
@Terisatkova píše:
Muj taťka je ředitel několika oddělení v jedné firmě a moje Mamka má klenotnictví. Je jim 50
Takže žádní konzervativci…promluvit si s něma, říct jim, co ti vadí. A zkusit třeba jak moje dcera, tak mě vždy udolala…přišla za ní kámoška a před ní se mě zeptala, jestli může tam a tam…většínou jsem polevila navíc… ![]()
A nebo se jít zeptat za mamkou do práce, před kolegyně, pokud nepracuje sama…
@Terisatkova píše:
Muj taťka je ředitel několika oddělení v jedné firmě a moje Mamka má klenotnictví. Je jim 50
Maji strach o tvé bezpečí.. A nemůžou kamarádky k tobě? ![]()
Tak jestlize mas setru 30+,tak tvi rodice uz asi nejsou z nejmladsich a proste se o tebe prehnane boji.Je to celkem pochopitelne, i kdyz pro tebe hur. Osobne bych se jim vsemozne snazila ukazat, ze jsem zodpovedna rozumna mlada dama, aby ti verili. Napriklad dodrzovanim slibenych casu prichodu domu, plnenim skolnich povinnosti, hlasenim se po telefonu. A hod s mamkou rec, mozna byste se potrebovaly vic sblizit, abyste se lepe pochopily.
@pannda píše:
Takže žádní konzervativci…promluvit si s něma, říct jim, co ti vadí. A zkusit třeba jak moje dcera, tak mě vždy udolala…přišla za ní kámoška a před ní se mě zeptala, jestli může tam a tam…většínou jsem polevila navíc…
Joo, to já už jsem kolikrát zkusila si s nima promluvit, ale opravdu s nimi není řec. Nemáme spolu tak moc blízký vztah, takže jim moc věcí neříkám a tím pádem spolu moc nemluvíme
. S tou kamarádkou to urcite zkusím! Kdyztak pak dám ještě vědět, ale to bude až za dlouho ![]()
@pannda píše:
A nebo se jít zeptat za mamkou do práce, před kolegyně, pokud nepracuje sama…
Pracuje bohužel sama ![]()
@marra2 píše:
Maji strach o tvé bezpečí.. A nemůžou kamarádky k tobě?
Uvidime jak to půjde s jednou kamarádkou! Urcite to musim zkusit! ![]()
@lleennttiillkkaa píše:
@Terisatkova Mají o tebe prostě strach. Těžko to teď chápeš, ale až jednou budeš máma, tak to pochopíš.
I oni by meli chapat, ze ji neni 7 let. Nemluvime tady o technoparty pres celou noc a nevazanem sexu s chlapy na potkani.
Hele a mají tví rodiče vůbec nějaké přátele se kterými se schází???
@Terisatkova píše:
Uvidime jak to půjde s jednou kamarádkou! Urcite to musim zkusit!
Urcite zkus, začala bych tímto
třeba když poznají kamarádku, tak tě pak k ní pustí s větším klidem.. Jinak k tématu, mám osobně raději, když kamarádi děti přijdou k nám… Klidně ať je jich více, ale mám je na očích..
@unuděná píše:
Tak jestlize mas setru 30+,tak tvi rodice uz asi nejsou z nejmladsich a proste se o tebe prehnane boji.Je to celkem pochopitelne, i kdyz pro tebe hur. Osobne bych se jim vsemozne snazila ukazat, ze jsem zodpovedna rozumna mlada dama, aby ti verili. Napriklad dodrzovanim slibenych casu prichodu domu, plnenim skolnich povinnosti, hlasenim se po telefonu. A hod s mamkou rec, mozna byste se potrebovaly vic sblizit, abyste se lepe pochopily.
Opravdu se o mě přehnaně bojí. Jenže v tom je ten problém. Jsem opravdu hodná. Vždy prijdu včas, hlásím se jak mohu, ve škole mi to taky jde, ale nic
. Jak píšu, jsem na intru. Čekala jsem, že si možná uvědomí, že už stojím pevně alespoň na jedné noze. Všechno na intru zvládám, ale stejně nic ![]()
@Šarlota4 tak co si budeme říkat, kolik 16. letých dětí přesně tohle dělá že.