Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Nemáme ji, ale měla jsem ji v obchodě naživo v ruce a nakonec jsme se pro ni nerozhodli z důvodu, že se do ní skoro nic nevešlo (v porovnání s aktovkou starší dcery). Měla jsem velké desky, malé desky, box na svačinu, lahev a skoro jsem to tam nenacpala
Nakonec jsem koupili již ohraný Topgal, sehnala jsem batoh pro prvňáčky s hmotností 840g, co je objemově oproti tomuhle nesrovnatelnej (vejde se do něj i třeba tělocvik nebo mikina naprosto luxusně) ![]()
@Aliik píše:
Nemáme ji, ale měla jsem ji v obchodě naživo v ruce a nakonec jsme se pro ni nerozhodli z důvodu, že se do ní skoro nic nevešlo (v porovnání s aktovkou starší dcery). Měla jsem velké desky, malé desky, box na svačinu, lahev a skoro jsem to tam nenacpalaNakonec jsem koupili již ohraný Topgal, sehnala jsem batoh pro prvňáčky s hmotností 840g, co je objemově oproti tomuhle nesrovnatelnej (vejde se do něj i třeba tělocvik nebo mikina naprosto luxusně)
Minimálně v první třídě ho budu vozit, takže mi úplně nevadí, že by měl telocvik mimo… jde mi především o tu hmotnost.
Jaký topgal konkrétně?
Mám drobnou prvňáčku, Baggymax Trikky nosí od září a za mě super. Podle mě se tam vše potřebné vejde, i ta mikina a tělocvik by mě ani nenapadlo tam cpát… Malá je spokojená, já taky, pro mě byla váha prioritou. Jinak prvňáky i učím a třeba Topgal s několika kapsami mi není moc sympatický… A vnitřní objem podle mě do první a druhé třídy stačí, pak už stejně budou chtít nový batoh pro větší děti. I kdyby to mělo vydržet jen první třídu, poslouží skvěle. My si taky nekupujeme kabelku na několik let…
Anonym-profese, díky.
Mam drobka, takze ji ma a zatim i ve druhe tride se mu tam vsechno vejde.
Díky. Ted jsem ještě objevila batohy Beckmann, tak mám zase o čem přmýšlet ![]()
@jessikka Topgal máme tenhle, ale je holčičí, tak jsem odkaz nedávala. Je to starší kolekce, a přijde mi, že čím jsou novější, tím jsou vymakanější a těžší. Tenhle je fakt nastavitelnej na předškoláka a lehkej (já ho kupovala před pár týdny, dcera ještě není školní). Právě jsem v posledních týdnech prolezla desítky obchodů s aktovkami, dcera ji chtěla k narozkám
![]()
https://www.detskyeshop.cz/…i-732-h.html
EDIT: Mám starší dítě již školní a vím, co naše škola chce a není toho málo. A tím, že jsou sportovka, tahají dvakrát týdně plavání ![]()
@jessikka píše:
Díky. Ted jsem ještě objevila batohy Beckmann, tak mám zase o čem přmýšlet
Náš prvňák má Beckmann, pořizovací cena sice vyšší, ale jinak jsme nadmíru spokojeni a myslím, že by mohl i vydržet. Není teda drobek, ale Topgal se mi nelíbí, jak má x kapes a je strašně dlouhej dozadu. Mám pocit, že ty děti snad převáží dozadu.
@lauriy píše:
Náš prvňák má Beckmann, pořizovací cena sice vyšší, ale jinak jsme nadmíru spokojeni a myslím, že by mohl i vydržet. Není teda drobek, ale Topgal se mi nelíbí, jak má x kapes a je strašně dlouhej dozadu. Mám pocit, že ty děti snad převáží dozadu.
přesně to mi na topgalu vadí.
Koupila jsem Baggymax Trikky před pár dny, syn si ji vybral, že je na ní ten nejlepší drak
a recenze byly dobré. Ale jsem rozpačitá, jestli ji nevrátím. Vyztužená jsou jen záda, další tři strany ne (starší syn měl předtím Herlitz a ta byla velká, ale skvělá - otevřel a vložil desky razdva), je tudíž spíš batohová a to nejen vyztužením, ale i zavíráním. Baggymax vypadá zevnitř viz foto a nevím, jestli s to není nepraktické a zdržování mít zavírání na tkanici. Na druhou stranu je to synova vysněná aktovka. Je to ta „levnější“ verze za dva tisíce (Trikky), ne za dva a půl (tuším Fabby). Mezi těmi aktovkami se mi nepodařilo najít rozdíl a zajímalo by mě, zda není ve vyztužení.