Aktuální sazba hypotéky

Anonymní
5.9.24 19:35

Aktuální sazba hypotéky

Ahoj, v prosinci mě čeká refinancování hypotéky. Nyní jsem u České spořitelny. Bral si tam teď někdo aktuálně hypotéku nebo třeba také refinancoval? Zajímá mě, jakou vám nabídli sazbu. Na stránkách mají 5,09 %, ale vím, že ji umí ještě snížit. Děkuji.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Hanka1
5.9.24 20:45

Moneta inzeruje 3,99%

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
5.9.24 20:57

Jsem u ČS, řeším teď hypotéku, nabízejí mi 4.8.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
5.9.24 20:58

@Hanka1 Tak to je výhodné, viď oproti spořce.

• Citovat
  • Upravit
66
5.9.24 22:53

Já jsem na rodicaku, takže jinde ani poptavat nebudu. Protože mám malé příjmy, tak bych beztak ani neprošla schválením… Zajímá mě tedy, co můžu čekat. Ale 4,8 ujde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6.9.24 07:22

V akci, jakou měla nedávno Fio se lze dostat těsně pod 4,5 bez pojištění s LTV do 80%. U té Monety to nejsou standardní podmínky - jen refixace, nižší LTV atd.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
6.9.24 07:56

V červnu jsme se při refixaci dostali na 4,89. Ale ono to záleží na spoustě věcí, u nás už se na ten poslední pulmilion nepřetrhli s nějakými extra nabídkami a zároveň při takhle malé částce ta desetina sem, desetina tam, dělají rozdíly maximálně v řádu desetikorun na splatce. Předtím jsme měli 1,69, to byl skok :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
66
6.9.24 08:35

No právě, já jsem si hypo brala v roce 2017, úrok 1,69 😊 A teď mám refinancování🫣 Je to novostavba z roku 2017, 2kk v Olomouci. Peníze na účtu mám, ale příjem je teď o hodně nižší, takže jinou banku zkoušet ani nebudu. Zbývá mi doplatit 1.240tisic.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4447
6.9.24 08:52

My aktuálně řešíme roční fix, nabídka od ČSOB za 4,99 bez pojištění ( nebudu strkat peníze do pojistky).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4447
6.9.24 08:55
@Hanka1 píše: Více

Jo ale fixace myslím na 5let myslím a taky jen je to na 50% ceny nemovitosti…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66
6.9.24 09:11
@Menton píše: Více

Taky přemýšlím, že bych pořešila pojistku jinde, případně ji upravila. Mám tam teď pojištěné úplně všechno.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2805
6.9.24 10:01

dobrej obdchodní tah. Když jsem si to pročítala, tak jsem si řekla, že na tohle jim nemůže nikdo skočit, ale evidentně dobrá reklama dělá svoje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4447
6.9.24 10:18
@hopsalka píše: Více

Tak záleží, co a jak chce člověk financovat…
Ale je třeba ty podmínky číst a spočítat si to…pokud má někdo investiční nemovitosti, nekde ve fondech mu peníze vydělávají přes 10%, tak to úplně marné není… půlku dá z vlastních zdrojů, druhých 50% si půjčí a na úroky z hypo mu jednak bude vydělat nájem a druhák i ty další volné peníze…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2805
6.9.24 10:26

no já měla na mysli spíš klasický koloběh hypotéky na bydlení, nikoli jako investiční záměry. Máš něco našetřeno, něco ti půjčí rodiče a pro zbytek si jdeš sem (na pět let).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15
6.9.24 14:37

Můžete zkusit vyjednávat, ale jako laik nemáte moc šancí.
Obraťte se na poradce který s vámi hypotéku sjednal. Má z toho provizi a bude ochoten vám pomoci srazit sazbu, abyste zůstal.

Chcete-li bojovat sám, obejděte konkurenci.
Nejnižší sazby má MONETA, ale pozor na ni. Obvykle jsou to „sazby od“, navíc je to pouze online, takže vám nikdo moc nepomůže.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna na téma dluhy, exekuce a osobní bankroty

Ikona - Zbyněk Vorel

Zbyněk Vorel