Poradna na téma dluhy, exekuce a osobní bankroty
Zbyněk Vorel
Já jsem na rodicaku, takže jinde ani poptavat nebudu. Protože mám malé příjmy, tak bych beztak ani neprošla schválením… Zajímá mě tedy, co můžu čekat. Ale 4,8 ujde.
V akci, jakou měla nedávno Fio se lze dostat těsně pod 4,5 bez pojištění s LTV do 80%. U té Monety to nejsou standardní podmínky - jen refixace, nižší LTV atd.
V červnu jsme se při refixaci dostali na 4,89. Ale ono to záleží na spoustě věcí, u nás už se na ten poslední pulmilion nepřetrhli s nějakými extra nabídkami a zároveň při takhle malé částce ta desetina sem, desetina tam, dělají rozdíly maximálně v řádu desetikorun na splatce. Předtím jsme měli 1,69, to byl skok ![]()
No právě, já jsem si hypo brala v roce 2017, úrok 1,69 😊 A teď mám refinancování🫣 Je to novostavba z roku 2017, 2kk v Olomouci. Peníze na účtu mám, ale příjem je teď o hodně nižší, takže jinou banku zkoušet ani nebudu. Zbývá mi doplatit 1.240tisic.
My aktuálně řešíme roční fix, nabídka od ČSOB za 4,99 bez pojištění ( nebudu strkat peníze do pojistky).
@Hanka1 píše: Více
Jo ale fixace myslím na 5let myslím a taky jen je to na 50% ceny nemovitosti…
@Menton píše: Více
Taky přemýšlím, že bych pořešila pojistku jinde, případně ji upravila. Mám tam teď pojištěné úplně všechno.
dobrej obdchodní tah. Když jsem si to pročítala, tak jsem si řekla, že na tohle jim nemůže nikdo skočit, ale evidentně dobrá reklama dělá svoje.
@hopsalka píše: Více
Tak záleží, co a jak chce člověk financovat…
Ale je třeba ty podmínky číst a spočítat si to…pokud má někdo investiční nemovitosti, nekde ve fondech mu peníze vydělávají přes 10%, tak to úplně marné není… půlku dá z vlastních zdrojů, druhých 50% si půjčí a na úroky z hypo mu jednak bude vydělat nájem a druhák i ty další volné peníze…
no já měla na mysli spíš klasický koloběh hypotéky na bydlení, nikoli jako investiční záměry. Máš něco našetřeno, něco ti půjčí rodiče a pro zbytek si jdeš sem (na pět let).
Můžete zkusit vyjednávat, ale jako laik nemáte moc šancí.
Obraťte se na poradce který s vámi hypotéku sjednal. Má z toho provizi a bude ochoten vám pomoci srazit sazbu, abyste zůstal.
Chcete-li bojovat sám, obejděte konkurenci.
Nejnižší sazby má MONETA, ale pozor na ni. Obvykle jsou to „sazby od“, navíc je to pouze online, takže vám nikdo moc nepomůže.
Ahoj, v prosinci mě čeká refinancování hypotéky. Nyní jsem u České spořitelny. Bral si tam teď někdo aktuálně hypotéku nebo třeba také refinancoval? Zajímá mě, jakou vám nabídli sazbu. Na stránkách mají 5,09 %, ale vím, že ji umí ještě snížit. Děkuji.