Akutní zánět průdušek v těhotenství

653
27.2.10 16:26

Akutni zánět průdušek

Mám akutní zánět průdušek,bojím se a chci se zeptat,může to nějak negativně ovlivnit miminko,beru antibiotika a jsem ve 4 týdnu.Děkuji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
44340
27.2.10 17:36

V této době se říká,buď všechno nebo nic..Neboj,lidský plod je „parazit“,udrží se..Zvlášť,pokud ATB naordinoval lékař,který VÍ,že jsi těhotná..Např.penicilin je bezpečný..

Já sama jsem brala v těhotenství ATB několikrát,u druhého taky hned ze začátku.Děti mám zdravé.

Přeji brzké uzdravení,pohodové těhotenství a zdravé miminko :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
glen25
28.2.10 10:57

Ahoj,
vsechno nebo nic plati do toho 4. tydne - pocitano od poslednich MS. U antibiotik se neco muze (ty peniciliny) a neco ne. Dr. by to mel vedet, ze jsi tehu. Muzes se zeptat i v lekarne, ale spis magister - ty jsou u okynek na recept. Na volny prodej byvaji laborantky - „sestricky“.Jinak obecne nekdy je lepsi si vzit leky, protoze ta nelecena nemoc je horsi riziko pro mimi. Urcite se teda radsi zeptej, jestli si nejsi jista.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
16.12.11 17:44

Ahoj, prosím o radu, ve čtvrtek jsem byla u doktorky, kde mi bylo řečeno že mám silně chycené průdušky a že mi na to vzhledem k těhotenství nemůže nic dát (jen Pamycon kapky do nosu, Bioparox na inhalaci pusou a Stodal na kašel). Jenže po příchodu domů jsem začala kašlat červené hleny a nehodlají svou barvu měnit (alespoň to tak vypadá). Pokud budou červené i zítra, mám jet radši na pohotovost? Nebo počkat do pondělí na výsledky stěrů? Jsem v 18tt a zánět průdušek jsem ještě nikdy neměla, takže nevím jaký je normální průběh :kytka:

• Citovat
  • Upravit
karolínka12
16.12.11 17:58

ahoj, na pohotovost jeď okamžitě

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
16.12.11 18:05

Teď právě nemůžu, máme doma už dvě děti a nemá kdo hlídat :( Sama v tomhle počasí autem nejedu, že bych nechala doma muže aby hlídal.

• Citovat
  • Upravit
karolínka12
16.12.11 18:16

tak zkus zavolat rychlou, nebo sousedi by třeba nepohlídali? tohle fakt nepodceňuj

• Citovat
  • Upravit
karolínka12
16.12.11 18:17

nebo vem manžela i děti; tohle je urgentní

• Citovat
  • Upravit
2670
16.12.11 19:14

průduškový a pitelný čaj pro všechny

průduškový čaj
Posílám ti chutný průduškový čaj sama používám , kup si anýz semínka nemleté ,fenykl semínky nemleté , majoránku máš doma a cibuli také. Takže na caa 1 litr vroucí vody dej lžíci fenyklu, anýzu , a 1 lžíci majoránky tu promni , dále kus cibule tak caa 1 cm celé jen to rozdělej nech přejít varem a pak 15 minut louhuj a pak je krásně vonavý na pití. Kamoška měla záněty průdušek i tři měsíce v kuse a toto jí hodně pomáhalo.Mě to také velice pomáhá a k tomu mám jěště astma a krvavé hleny také někdy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4
4.2.13 12:58

:)

@Mandlička píše:
průduškový čaj
Posílám ti chutný průduškový čaj sama používám , kup si anýz semínka nemleté ,fenykl semínky nemleté , majoránku máš doma a cibuli také. Takže na caa 1 litr vroucí vody dej lžíci fenyklu, anýzu , a 1 lžíci majoránky tu promni , dále kus cibule tak caa 1 cm celé jen to rozdělej nech přejít varem a pak 15 minut louhuj a pak je krásně vonavý na pití. Kamoška měla záněty průdušek i tři měsíce v kuse a toto jí hodně pomáhalo.Mě to také velice pomáhá a k tomu mám jěště astma a krvavé hleny také někdy.

Hned jdu zkusit :D kašel mám 14 dní a už mě pěkně rozčiluje. Průduškový čaj nebo jitrocelový sirup už mi leze i ušima, už to nemůžu ani cítit a stejně nepomáhá. Doktor mi řekl, ať beru paralen, že stejně nic jinýho nemůžu, jenže ten do sebe nechci cpat, když nemám teploty.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Mamik29
29.7.13 15:28

zánět průdušek

Zdravím… tak jsem před hodinkou přišla od doktorky a též zánět průdušek…:( první těhu bezproblémové a to druhé pěkně začíná..takže mám předepsaný penicilin, to jsem vůbec netušila, že můžu…a taky mám cca 14 dní tu rýmu…je to hnus..ale myslela jsem si naivně..že mi rýma sama odezní a prdlajs…

• Citovat
  • Upravit
Bella1988
18.12.13 12:30

Ahoj holky jak vám to dopadlo? Mimi to zvládlo? Já mám zánět průdušek a penicilin teď

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
17.3.15 12:15

Zdravím, prosím o rady. Mám zánět průdušek asi půl roku. Jsem v 18.tt. Léčen kortikoidy Fluti Form. Dneska jsme se domluvily, že to zatím necháme (nechci se ládovat kortikoidy).
Tak chci poradit, jak na to jinak. Jestli inhalovat nějakou bylinu, nebo co.
Beru minerální soli od homeopatky, zatím krátce.

• Citovat
  • Upravit
4397
17.3.15 12:40
@Anonymní píše:
Zdravím, prosím o rady. Mám zánět průdušek asi půl roku. Jsem v 18.tt. Léčen kortikoidy Fluti Form. Dneska jsme se domluvily, že to zatím necháme (nechci se ládovat kortikoidy).
Tak chci poradit, jak na to jinak. Jestli inhalovat nějakou bylinu, nebo co.
Beru minerální soli od homeopatky, zatím krátce.

ahoj,
mne toto potkalo v n38tt a něco u obou mých dětí. zkoušela jsem taky homeo, vincentku, čaje, sirupy.. a nepomohlo mi nic než ten penicilin, byla jsem nakonec ráda, že se mi s s ním ulevilo tak rychle, jinak bych asi neporodila přirozeně. Dobírala jsem je v porodce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
17.3.15 19:21

@Marbora Když mě pořád cpou kortikoidy. A atb jsem shodou okolností měla na něco jinýho, ale zánět se mi na chvilku zhoršil.
Ale díky za reakci.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí