Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
zuzouši To se docela divím, že hledali. ASi jsi měla štěstí na opravdu pečlivého lékaře na tom ORL. Moje alergoložka mi prostě řekla, že se často výrobci léků zaštiťují poznámkou v letáku, že se lék nemá brát v těhotenství nebo při kojení, protože prostě účinek na plod není známý, tak jako že kdyby se něco stalo, aby byli krytí. Což to je pravda. Oni to skutečně tak často dělají. Na druhou stranu většina antialergik obsahuje cetrizin, který se dostává do MM a prostoupí i placentou.
Ahoj holky,
jsem astmatička už od dětství trpím silnou dušností, jednou mě dokonce sebraly i hrobníkovi z lopaty, od té doby jsem léčila astma lékem Seretide a Xyzalem, před rokem jsem léčbu vysadila a až na občasné potíže jsem byla v pohodě, teď jsem po 10tt těhotenství a dech se mi výrazně zhoršil tak mi dr. dala „Symbicort 200“ k inhalaci, prý ho můžu užívat i když v letáku je napsané při těhotenství se poraďte se svým lékařem, mám teda trochu obavy, ale dr. mě ujišťovala že to je jeden z léků který se v těhu opravdu brát může, máte s ním některá zkušenosti ? ![]()
ahoj já jsem v 7.týdnu a už před tým jsem byla na operaci polypů a teď znova na operaci sekání nosní přepážky*Mám totiž chronickou rýmu už mě trápí 5 let a teď se to mnohem víc zhoršilo rýma mi pomali stéká i do hltanu pořád jenom plivu je mi ztoho úplně zle už nevím jak to dál vydržet *doktor mi řekl že by mi napsal neschopenku dělám v prašném prostředí,ale ta rýma mi ůplně kazí každý den a ještě je mi každý den zle ![]()
Rhinocort i výše zmiňovaný Nasonex patří mezi Kortikosteroidy neboli steroidní hormony. Opatrně s nima! Určitě můžou pomoct, ale ty možné vedlejší účinky… Raději ani nečíst.
Tak holky, já mám alergii na roztoce, kočky a psy. Beru 1× denně zodac - mám doma dvě kočky, upozorňuji - alergie získaná až rok poté co jsem kočky měla doma. Je to velký problém brát ten zodac když jsem na začátku těhotenství? Mám se objednat na alergo? Také mám ucpaný nos poslední 3 týdny - pořad! To same už jsem měla loni. Nasadili mi kortikoidy do nosu - ze to je díky kockam, zvláštní je ze po měsíci užívání jsem je přestala brát. Celá zima jaro úplně ok, žádné kapky, ucpaný nos nic. A najednou červenec a bum? Zase to same co loni? At mi doktorka netvrdí ze to je z koček když 3/4 roku mi nic není a další 1/4 rok umírám na ucpanej nos. Zabírá bohužel jen sanorin. Používám i mořskou vodu ale nic. Včera jsem si pořídila pinio-nasal ale po tom mám snad nos ještě ucpanejsi! Poraďte co dělat, rada bych se sanorinu zbavila je to svinstvo. Lékárníce mi řekla vydržet to a já no tak já se v jednu v noci vzbudim, v puse sucho ale co vždyť to vydrzim, chápete ze to nejde
prosím rady
@Helene7 sanorin se v tehotenstvi nesmi, takze to s tim zbavenim ss ho
snad bude jednoduche. Jinak ja do kazde dirky nasteikam 5× po sobe morskou vodu a zabira mi to nebo vyplach konvickou… a pit rooibos caj cisty sypany, pomaha na alergie. Kazdopadne podstatne je zjistit ten alergen
@Helene7 na nos jen morska voda a vyplachy, ale na zacatku jsem brala xyzal, asi 3 mesice, doktor mi ho normálně napsal
@Helene7 Mě zodac v těhotenstvích zakázali a to ho beru jenom příležitostně při obtížích. Ucpaný nos vůbec nemusí mít nic společného s alergií, ale může to být příznak těhotenství přeci jen jsou sliznice zduřelé a citlivé a pak na ně bohužel nic nepomůže, kromě studeného vzduchu (což je vám při současné vlně veder málo platné).
@blumen píše:
@Helene7 sanorin se v tehotenstvi nesmi, takze to s tim zbavenim ss ho
snad bude jednoduche. Jinak ja do kazde dirky nasteikam 5× po sobe morskou vodu a zabira mi to nebo vyplach konvickou… a pit rooibos caj cisty sypany, pomaha na alergie. Kazdopadne podstatne je zjistit ten alergen
Já ale nemám nos plný rýmy, mám ho jen ucpaný anebo z nej fakt teče voda :/
@Helene7 a neberes ten sanorin moc casto? Proste si sliznice zvykla. A i ucpany nos nebo tekouci je priznak alergie. Zkus tu nosni konvicku
@blumen neberu prave, začala jsem ho brát až po roce zase když sem přestala dýchat v noci ze mě to vzbudilo ![]()
@blumen píše:
@Helene7 a neberes ten sanorin moc casto? Proste si sliznice zvykla. A i ucpany nos nebo tekouci je priznak alergie. Zkus tu nosni konvicku
Tímhle vyplachuju teď https://www.drmax.cz/…spray-150-ml
@Helene7 Tak ony stejné příznaky mohou mít různé příčiny, ale v těhotenství mívají nos ucpaný i nealregičky
Ahojky vsem, chci se zeptat zda to tu nektera nemela, jsem v 6tt a obcas mam jakoby rano senna ryma, nema to nejaky vliv na vyvoj plodu?:/ dekuji